12.2 C
Karabük
12 Nisan Cuma 2024

Marzinc'in ÇED Toplantısı tepki nedeniyle iptal edildi

Karabük’te faaliyet gösteren Marzinc’in kapasite artış talebine Karabüklüler tepki gösterdi. Marzinc’in baca gazı tozu geri kazanım tesisi kapasite artışı projesi için yapılan ÇED toplantısı, halkın protestosu nedeniyle iptal edildi.

Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 yıldır faaliyet gösteren ‘Marzinc’ adlı tesis tarafından yapılması planlanan ‘Baca gazı tozu geri kazanım tesisi kapasite artışı’ projesi kapsamında halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ÇED toplantısı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin spor salonunda yapılmak istendi. Okul önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Toplantıya katılmak isteyenler üzerleri arandıktan sonra okul bahçesine alındı. Kalabalık bir süre sonra polis aramasından geçip salona girerek tribünde yerini aldı.

Kalabalık “Doğa bizimdir bizim olacak”, “Salon dışarı”, “Karabük sahipsiz değildir”, “Zehir solumak istemiyoruz” sloganları attı. Tüm salon İstiklal Marşı okudu. İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, kalabalığı sakinleştirmeye çalışarak, “Sizin anayasal haklarınızı sağlamak zorundayım. Sizin hakkınızı da, toplantının yapılmasını da sağlamak benim görevim. Bu toplantı halkı bilgilendirme toplantısıdır. Bu toplantıya engel olamazsınız. Olursanız suç işlerseniz. Biz de devlet olarak işin gereğini yapmak durumundayız. Biz öyle bir duruma gelmek istemiyoruz. Herkes hakkını, hukukunu bilsin” dedi.

Tepkilerin devam etmesi üzerine gerçekleştirilmesi planlanan toplantı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri tarafından iptal edildi.

Marzinc şirketi, çelik üreticisi 5 firma tarafından baca tozundaki çinko metalini tekrar kazanmak üzere kuruldu. Yılda 200 bin tona yakın baca tozundan yaklaşık 50 bin ton çinko oksit elde ediyor.

3681

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler