12.7 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

Karabük Vatan Hastanesi çok kötü durumda

Bağlı olduğu kuruluşun yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle 03.02.2014’de sağlık hizmetlerini durduran Karabük Vatan Hastanesi adeta çürümeye terk edildi.

Karabük Vatan Hastanesi’nin bağlı olduğu kuruluş Universal Grup önce personelin maaşlarını ödeyemedi ardından gelen icra ve haciz işlemleri sonunda hastaneyi kapattı.

ÇALIŞANLAR MAAŞ ALMADI

Yaklaşık 100 personel hastanedeki maddi krizin sona ereceği beklentisiyle 7-8 ay maaş almadan çalıştı. Fakat çaışanlara hiç bir açıklama yapılmadan Universal Grup yetkilileri Sağlık Bakanlığı’na 03.02.2014’de sağlık hizmetlerini durdurduğunu açıkladı.

Düzelecek diye aylarca maaş almadan çalışan personel hastane kapanınca yaptıkları tüm yasal başvurulara rağmen tazminatlarını da alamadı.

KARABÜK’TE EN İYİ HASTANEYDİ

Karabük Demir Çelik İşletmeleri tarafından çalışan memur personele sağlık hizmetleri vermek için 1944 yılında açılmıştı. Özelleştirme kapsamı ardından Universal Grup’a devredilen ve adı Karabük Vatan Hastanesi olarak değiştirilen hastane lüks ve en iyi tıbbi donanımlarla hizmet veriyordu.

DEVLET VE SİYASET DEVREYE GİRDİ

2014 yılında zamanın Karabük Valisi İzzettin Küçük Vatan Hastanesi’nin kapatılmaması için devreye girdi. Yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı.

Mağdur olan personel Karabük AKP Milletvekilleri ile görüştü siyasetçiler de çözüm bulamadı.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TALİP OLDU

Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, Vatan Hastanesi’nin KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine alınabileceği yönünde açıklama yaptı fakat aylar geçmesine rağmen bu yönde hiç bir girişimde bulunmadı ve açıklama yapmadı.

HASTANE BİNASI ÇÜRÜYOR

Bir zamanlar Batı Karadeniz Bölgesinin en iyi hastanesi olarak bilinen hastane şu an virane olmaya başladı. Bina içinde bulunan yüzbinlerce liralık tıbbi cihaz hacizli olması nedeniyle çürümeye terk edildi. Ayrıca iddialara göre geceleri sarhoşların mekanı ve fuhuş yuvası olmaya başladı.

7007

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler