13.1 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Mustafa Eren'den hırsızlık açıklaması

CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Mustafa Eren bu akşam Facebook sayfasından açıklama yaptı. Eren yaptığı açıklama yanısıra 4 adet mahkeme kararını paylaştı.

Mustafa Eren Facebook sayfasında; “Seçim çalışmaları sırasında bazı kişiler şahsıma yönelik karalama politikası yaparak adımı kirletme peşindeler. benim bu zamana kadar yaptıklarımdan dolayı alnım ak başım dik Allah tan başkaya kimseye verecek hesabım yok. Aşağıdaki iddianame ve mahkeme kararında ismimin hiç bir şekilde geçmediği görülmektedir. Hemşerilerimin bu konu hakkında bana olan güvenlerindem şüphem yoktur. Bu çirkin saldırıyı yapanları önce Allah a sonra sizlere havale ediyorum” dedi.

Bilindiği üzere Mustafa Eren’in Safranbolu Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde; 94 yazma, 97 basma, türü belli olmayan 87 ve toplam 278 eser; “18 Haziran 1995 tarihinde çalınmıştı”

Safranbolu’da restorasyonu tamamlanan Muvakkithane’nin açılış töreninde gazeteciler, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e mikrofon uzatıp, Safranbolu’da çalınan tarihi Kuran-ı Kerim’lerin akibeti ile ilgili sorusuna; “Kitaplar hakkında haberim yok” demişti.

Mehmet Ali Şahin röportaj esnasında yanında bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a dönerek konu hakkında bilgi almak istemesi üzerine Aksoy’un basın karşısında cevap vemekten kaçınarak “Özel olarak bilgi vereyim” demesi dikkat çekmişti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un çalınan kitaplar ile ilgili olarak edindiği bilgilerin ne olduğu ve kamuoyuna ne zaman açıklayacağı merak ediliyor.

18 Haziran 1995 günü Safranbolu’da İzzet Mehmet Paşa Külliyesi muvakkithanesinden çalınan 278 eserden sadece iki tanesi Kars’ta ele geçmiş, hırsızlar Yeşilköy Hava alanı yakınlarında çöplükte bulduklarını iddia etmişlerdi.
İŞTE O MAHKEME KARARLARI

4934

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler