7.4 C
Karabük
9 Mart Cumartesi 2024

Prof. Dr. Can Çınar Kimdir?

Karabük’ün yetiştirdiği Prof. Dr. Can Çınar 1972 Karabük doğumlu.  Karabük Demir Çelik Lisesinden mezun oldu. Annesi Mürvet Çınar Karabük Demir Çelik Fabrikalarında mühendis olarak görev yaptı. Babası Atilla Çınar ise özel sektörde çalıştı.

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden dönem 10.su olarak mezun olup Tıp Doktoru ünvanını aldı.

Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) sıralamada ilk 10 da yer aldı ve ilk tercihi olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

2000 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Indiana University Medical Center, Indianapolis ve The University of Chicago’da çalıştı. Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası 2002 yılında ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl TPRECD tarafından düzenlenen Uzman Deneysel Araştırma Yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Çalışmalarına uzmanlık eğitimini aldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzman doktor olarak devam etti.

Prof. Dr. Can Çınar 2007-2009 yılları arasında çalışmalarını ve ameliyatlarını “Anadolu Sağlık Merkezi-Johns Hopkins Medicine” da sürdürdü.2007 yılında Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin Yönetim Kuruluna seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar sürdürdü. 2009 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. 2012 yılında yeniden Estetik Plastik Cerrahi Derneği yönetim kuruluna seçildi ve halen bu görevine devam etmektedir. Dr. Can Çınar 2012 Ekim ayından itibaren çalışmalarını Yeditepe Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olarak sürdürdü. 2017 yılında Profesör ünvanını alan Dr. Can Çınar çalışmalarına Grup Florence Nightingale Hastaneleri ve İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olarak devam etmektedir. Üyesi olduğu diğer meslek kuruluşları arasında Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Estetik Plastik Cerrahi Derneği, ISAPS(Internatonal Society of Aesthetic Plastic Surgery) sayılabilir.

Prof. Dr. Can Çınar’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bilimsel çalışmaları vardır. Her yıl ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılmakta ve bazı ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıların düzenlenmesinde görev almaktadır.

Prof. Dr. Can Çınar özellikle estetik burun cerrahisi, estetik meme cerrahisi, liposuction ve vücut şekillendirme, karın germe, yüz gençleştirme cerrahisi ve kanser sonrası meme kayıplarının onarımları konuları ile ilgilenmektedir.

Prof. Dr. Can Çınar yakalandığı ilik kanserine yenik düştü ve 25 Temmuz 2020’de hayata gözlerini yumdu.

Not: Prof. Dr. Can Çınar için pazar günü (26 Temmuz 2020) saat 11.00 Zincirlikuyu’da tören yapılacak ardından Zincirlikuyu içindeki camiide namaz kılınacak ve Ümraniye Kocatepe mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

4792

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler