7.5 C
Karabük
19 Mart Salı 2024

Lütfü Yamak Kimdir?

1955 yılında Artvin Hopa Yukarı Kuledibi Mahallesi’nde dünyaya geldi. Babası Cemal bu mahalleden, annesi Makbule biraz yukarısındaki Başköy’dendir. Emek ve fedakarlıklarla büyütülen, ailenin üniversite okumuş tek evladıdır. Birbirinden çok sevdiği 3 kız kardeşi, bir de erkek kardeşi vardır.

Babası ayakkabıcıdır. Çok küçük yaştan itibaren babasına yardım eden Lütfü, çalışmayı seven, düşünen, üreten ve fikirlerini dile getiren bir karaktere sahiptir. 13 yaşında beline para sarıp tek başına mal almaya İstanbul’a gitmiştir. 1200 km yol ve o günün şartları düşünülürse bu ufak adamın büyük adam olacağı o günden belliymiş. Hopa’da bugün sahip oldukları, o çocuk aklının eserleridir. En büyük hobisi bokstur. Uzun yıllar lisanslı spor yapmıştır.

Sürekli araştıran, keşfetmeyi seven ve okuyan bir öğrenci olan Lütfü, üniversite sınavında Uşak Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünü kazanır. Uşak’ı da, okulunu da çok sever. Orada değerli dostlar edinir. 1978’de mezun olur. İlk görev yerleri Çayeli Lisesi ve Rize İnşaat Teknik ve Yapım Meslek Lisesi’dir. 1981-1982 yıllarında Adana Kozan Malıhıdırlı (Kale) Köyü’nde görev yapmıştır. Burada sağlam dostluklar edinmiştir. Adanalıları çok sever.

1981’de Karabük’te Adliye’de çalışan kuzeni vesilesiyle “Mahallenin en güzel kızı” Ayla Çelenk ile tanışır. Babası fabrikada işe girdiği için Karabük’te dünyaya gelen Ayla da aslen Hopa Sugören Köyü’ndendir. Adliye’de katiplik yapan Ayla Hanım oldukça naif, mütevazi kişiliği ve güler  yüzüyle Lütfü Bey’i etkilemiş, bir telefonla anne babasına “Ben yüzük takmadan gitmem!” dedirtmiştir. Aralık 1982’de Yenişehir İşçiler Lokali’nde evlenirler.

Bugün hala ondan hatıralar taşıyan  Yenişehir Atatürk Ortaokulu’nda göreve başlar. Herkesle “Can”, herkesle “Gardaş” olur. Öğrencilerinin karşısında dahi ceket ilikleyen Lütfü Hoca, eğitimin önemini her fırsatta dile getirir, bu düşüncesini  “Cahilden dost olmaz” cümlesi ile desteklerdi.

1984 yılında kızları Evrim, 1989 yılında Erman dünyaya geldi. Kızı Dr. Evrim Derinözlü İşletme mezunu, oğlu Erman İç Mimardır.  Eşi İdari İşler Müdürlüğü’nden emekli olunca o da 2007’de emekli olur.

Çocukları İstanbul’da iken onlar da Safranbolu’ya yerleşirler. Hobi olarak başladığı müteahhitlik yeni mesleği olmuştur. Karabük ve Safranbolu’da “Yamakoğlu” olarak birçok dostunu ev sahibi yapmıştır. Şahsına ait tüm mal varlığını kendi başına, sadece kendi emekleriyle elde etmiştir. Bu yaşına kadar babasından dahi 1 kuruş istemeyen Lütfü Bey çocuklarını da bu şekilde yetiştirmiştir. Börek, turşu ve reçel kursları, hanımından korkup izinsiz gezemeyenleri sıraya dizmesi, “Düşman(D) tarafı” gibi espirili lafları ile dillere destan olmuş, pozitif kişiliğiyle 2015-2016 yıllarında Lösemi’yi yenmiştir.

Hayatta sahip olduğu her şeye şükreden, işçileriyle beraber yemek yiyen, onlarla birlikte çalışan ve bununla gurur duyan, tevazudan cebinden paralar da taşsa vazgeçmeyen ender insanlardandır. Sadece kendi insanlarını değil, tüm insanları sever ve bu hayat vizyonunu her daim omuzunda taşır. Affedici olmanın erdemini, insanları olduğu gibi kabul etmeyi toplumsal hayatın bir sonucu olarak görür, insan kaybetmekten korkardı. Tatlı diliyle gönüllere taht kurar, baki kalmak için çabalardı. Ev almaz, komşu alırdı. En güzel restorant onun için manzarası insan olandı.

Dünyanın en güzel hediyesini ona kızı Nisan 2018’de Ankara’da vermiştir; Demir Derinözlü. Torunu ile vakit geçirmeyi çok seven Lütfü Bey gördüğü her çocuğu sevmeden duramayan, insan odaklı, espirili, pozitif, affedici, sabırlı, güçlü ve dürüst kişiliğiyle hatıralara kazınmıştır. Herkes onu gülümseyerek ansın isterdi. 1 Nisan 2020 tarihinde Covid 19 (Corona) hastalığı sebebiyle ebediyete intikal etmiştir.

18728

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler