10.3 C
Karabük
20 Nisan Cumartesi 2024

İbrahim Canbulat Kimdir?

Yüksek Mimar İbrahim Canbulat, ODTÜ mezunu. ODTÜ’de uzun bir süre öğretim görevliliği yaptı. Daha sonra kendi şirketiyle, özellikle Türki cumhuriyetlere yönelik olarak dış ticaret ve danışmanlık hizmetleri verdi. Restorasyonunu gerçekleştirdiği kendi evleri Macunağası İzzet Efendi Konağı ile, 2006 Türkiye Mimarlar Odası’nın Koruma ve Yaşatma Dalında ödül aldı. Şimdilerde Karabük Üniversitesi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde mimari tasarım dersleri veriyor.

Bir Canbulat ve Canbulat Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., kuruluşu olan Gülevi Safranbolu, Gül ve İbrahim Canbulat’ın ortak katılım ve katkılarıyla gelişmektedir. Gül ve İbrahim Canbulat, 2001 yılında İstanbul’dan gelip Safranbolu’ya yerleşti. Gülevi Safranbolu projesi 2003 yılında, Safranbolu’da hızla gelişen kültür turizmi bağlamında örnek bir yaşatarak yaşama projesi olarak ortaya çıktı.

İşletmeyi üstlenen ve projeye adını veren Gül Canbulat, emekli bir purser. THY’de 24 yıl uçucu hosteslik ve purser’lık yanında, eğitim verdi ve iki dönem TASSA (Türk Hava Yolları Hostesler Derneği) başkanlığını yaptı. KTHY’nın yeniden yapılanması sırasında üç yıl yönetim kurulu koordinatörlüğü görevi yaptı.

http://www.canbulat.com.tr

6362

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler