13.7 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Her Telden (14 Ağustos 2020)

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ tarafından Beşbinevler Bölgesi’nde yapımı sürdürülen binanın SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından alınarak PROJE TADİLAT çalışması yapıldığını söyledi.

Anılan Bina da yapılan PROJE TADİLAT Çalışmaları bittiğinde, burasının MÜSTAKİL BİR HASTANE Mİ olacağı yoksa KBÜ EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne bağlı bir birim mi olacağına karar verilecek.

Sayın AHMET SARI, Sağlık Bakanlığı’nın burayı müstakil bir Hastane yapmaya gayret edeceğine işaret ederek “EĞER KRİTERLER UYGUN ÇIKARSA MÜSTAKİL HASTANE OLACAK..” yolunda da bilgiler veriyor.

Öte yandan proje tadilat çalışmalarının süratle devam ettiğine işaret edilerek, gerektiğinde, bu binanın biraz ilerisinde bulunan ve Karabük Belediyesine ait bir arazinin de kullanılabileceği üzerinde duruluyor.

Eğer bu bina MÜSTAKİL HASTANE statüsünde devreye alınırsa, Karabük’ün yeni ve bağımsız bir Hastane kazanacağına işaret ediliyor ve Bölge sakinlerinin hayli rahatlayacağı üzerinde de bilgiler veriliyor.

Bilindiği gibi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bu binaya başlamıştı.

Daha sonra burada FAKÜLTE veya YÜKSEKOKUL açılması fikrinden vazgeçildi ve bina SAĞLIK BAKANLIĞI’NA Hastane yapılmak üzere teklif edildi, şimdi de binanın PROJE TADİLATI ile yeni bir düzenlemeye tabi tutulduğu ifade ediliyor.

MÜSTAKİL veya BAĞLI HASTANE KARARI İLERİ TARİHTE VERİLECEK.

DÜN OKURLARIMIZA KISACA DUYURMAYA GAYRET ETTİK,KARDÖKMAK A.Ş. BULGARİSTAN BAŞTA YURT DIŞINDA MÜKEMMEL İŞLER YAPIYOR

Dün Okurlarımıza kısaca duyurmaya gayret ettik, Karabük’te hemen herkes, hepimiz KARDEMİR’E odaklandık oysa ki KARDEMİR Bağlı Şirketleri KARDÖKMAK ve KARÇEL gerçekten önemli işler yapıyorlar.

MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA TEMPOSU İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORLAR.

Örneğin KARDÖKMAK Şirketi halen BULGARİSTAN’DA anahtar teslimi bir Fabrikanın yapımını/üretimini sürdürüyor daha önce İspanyollara da yine anahtar teslimi ve İskenderun’da bir Fabrika yapmışlardı.

KARDÖKMAK Genel Müdürü Sayın MURAT CANBAZ,genç yaşına rağmen çok verimli çalışan, çok üretken bir isim olarak mesai arkadaşları ile birlikte mükemmel işler yapıyor.

Bu nokta da “KENDİ İÇERİSİNDE İTİŞ/KAKIŞ YAŞAMADAN..” Tesis yönetiminin önünü açan KARDÖKMAK Yönetim Kurulu’nu da hayırla/şükranla anmak gerek elbet.

Şu an Sayın ŞADİ YOLBULAN Yönetim Kurulu Başkanı ve öncesinde de şimdi de Yönetim Kurulu KARDÖKMAK Profesyonel yönetimine hep destek tam destek anlayışı ile hareket edince başarı kendiliğinden geliyor işte.

KARDEMİR bağlı Şirketleri çok/çok iyi gidiyorlar..

KARDÖKMAK artık Uluslar arası piyasalara açılmış durumda..

BİR ZAMANLAR, KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI İÇİN “FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” DENİRDİ VE ŞU AN KARDÖKMAK AYNI DURUMDA..

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN birkaç açıklamasında “KARDEMİR FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” cümlesi dikkatimizi çekmişti.

Karabük Demir/Çelik Fabrikaları, Devlet döneminde gerçekten Fabrikalar yapan Fabrika olarak biliniyordu, Özelleşip KARDEMİR olduktan sonra KARDEMİR Fabrikalar yapan Fabrika olmaktan çok iç piyasalara ürün yapan bir Fabrika konumuna geldi.

Ancak; BAĞLI ŞİRKET durumunda ki KARDÖKMAK şu an itibarı ile “FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” konumunda ve olaya bu noktadan bakmak daha gerçekçi olur herhalde.

KARDÖKMAK şu an itibarı ile BULGARİSTAN’DA anahtar teslimi Fabrika kuruyor ve bildiğimiz kadarı ile aynı Ülke de bir Şirkette kurdular ve üretimlerini sürdürüyorlar.

KARDÖKMAK yakın bir gelecekte TÜRKİ CUMHURİYETLERİNE DE açılabilir..

KARDÖKMAK Genel Müdürü Sayın MURAT CANBAZ ve mesai arkadaşları gerçekten güzel işlere, Ülke ve Karabük açısından verimli işlere imza atıyorlar, bu mana da gelmiş/geçmiş tüm Yönetim Kurulu da kendilerine destek olunca,başarı kendiliğinden geliyor.

KARDÖKMAK hem Ülke,hem Karabük için mükemmel işlere imza atıyor..

KARDEMİR,BEKLENDİĞİ GİBİ “2020 YILI İKİNCİ ÇEYREĞİNİ DE ZARAR EDEREK KAPATTI..” BÖYLECE 2020 YILININ YARISINDA ZARAR BÜYÜK..

KARDEMİR, geniş bir çevrenin beklediği gibi, 2020 ikinci çeyreğini de zarar ederek kapattı ve ilk çeyrek zararı olan 167 milyon lira civarında ki zarar, ikinci çeyrekte de 100 milyon civarında veya az üzerinde ilave ile 2020 yılının ilk yarası 267.8 milyon lira zarar ile geçildi.

BU, KARDEMİR NOKTASINDAN, OLAYIN MALİ YANI..

Esas birde 2020 yılında yaşanan MANEVİ YANLAR var ki, işin o tarafının mali ederini tespit mümkün değil, hakim hissedarlar arasında baş gösteren çekişme ve bu çekişmenin temeline, geniş bir kesim ne yazık ki pek akıl erdiremiyor..

Şimdi sözlerimize iyi dikkat edin..

Bu çekişme, ilerleyen süreçlerde çok ciddi ve taraflara “En azından, şu an için, kimsenin düşünmediği/düşünemediği zararlar vermeye adaydır ve taraflı/tarafsız bunu herkes beklemelidir..”

KARDEMİR, ne yazık ki 2020 yılını iyi geçirmiyor veya en azından ilk yarıyı iyi geçirmedi, şimdi yeni bir Genel Müdür, yeni bir heyecan, yeni bir hava ile 2020 ikinci yarısına giriliyor.

Yeni Genel Müdür Sayın NECDET UTKANLAR bilgisi, deneyimi,sektörde ki uzun ve başarılı yılları itibarı ile çok iyi bir isim ancak,KARDEMİR’İN kendine özgü koşulları ve bu koşulların kendisini zorlaması ne ölçü de savuşturulabilir veya Sayın UTKANLAR bunu ne ölçü de sıfırlayabilir, savuşturabilir.

KARDEMİR 2020 Yılı ilk yarısını MADDİ OLARAK zararla kapattı..

MANEVİ olarak yaşanan zararların ederini kim bilebilir ki..?

CHP İÇERİSİNDE “EĞER Sayın MUHARREM İNCE PARTİ KURARSA, KARABÜK’TE ŞU İSİMLERLE BİRLİKTE HAREKET EDER..” GİBİ PAPATYA FALI…

CHP İçerisinde bir Sayın MUHARREM İNCE olayı yaşanıyor biliyorsunuz, özellikle basının bir bölümü Sayın MUHARREM İNCE’Yİ köpürttü de /köpürttü, Sayın İNCE’DE ayrılma sinyallerini verdi.

Çok ilginç “CHP’Yİ KURTARMAK İÇİN AYRILIRIM..” gibi bir mesaj verdi.

Diyelim ki Sayın MUHARREM İNCE, gerçekten CHP’Yİ KURTARMAK İÇİN Partiden ayrıldı ve yeni bir Parti Kuruluşuna girdi, biz Karabük Özelinde Sayın İNCE ile kimler beraber hareket edebilir olayını merak ediyoruz.

Sayın İNCE daha önce OLAĞANÜSTÜ KURULTAY için imza toplarken, Karabüklü Kurultay Delegeleri BİR İSİM HARİÇ Muharrem İnce ile birlikte hareket ederek imza vermişlerdi.

Şimdi aynı anlayış sürmez/sürmüyor zaten..

Böyle bir gelişme olarsa, Karabük’te Sayın İNCE ile kimler gider..?

CHP YENİCE İLÇE BAŞKANI Sayın ENVER ÖZGÜ “İLÇEMİZE VERİLEN DOĞALGAZ SÖZÜ TUTULSUN..” EFLANİ İLÇE BAŞKANI DOĞALGAZ VERİN..”

CHP Yenice İlçe Başkanı Sayın ENVER ÖZGÜ,Genel ve Yerel Seçimler sırasında YENİCE İLÇESİ’NE SÖZÜ VERİLEN DOĞALGAZ’IN artık bağlanması talebini yüksek sesle dile getiriyor.

Sayın ENVER ÖZGÜ yerden göğe kadar haklı..

CHP Karabük Örgütleri içerisinde YENİCE ve EFLANİ İlçe Başkanları İLÇE SORUNLARINA KARŞI ÇOK DUYARLILAR, hizmet istiyorlar, İlçelerine bir dizi hizmetin gelmesi talebinde bulunuyorlar, bir bölümü ise ortalıkta yoklar..!!

CHP Eflani İlçe Başkanı Sayın AHMET AYTAÇ, bir yandan “ESKİPAZAR’A OLDUĞU GİBİ EFLANİ’YE DE DÖKME DOĞALGAZ VERİLSİN..” talebinde bulunurken öte yandan da “YÖK NEDEN EFLANİ ATÇILIK MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞTA DİĞER BÖLÜMLERİ AÇMIYOR..” diye feryat ediyor.

Eflani ve Yenice İlçe Başkanları, kendi seçmenlerinin isteklerine, taleplerine tercüman olarak Kamuoyu yapıyorlar diğerleri halen tatil de galiba.

Susarak, bekleyerek, sessiz Siyaset olur mu,yapıyorlar işte..!!

KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETLERİNDE YAPILAN “HİSSE SENEDİ TAKASI İLE İLGİLİ SPK’YA YAPILAN ŞİKAYETLER NE SONUÇ VERDİ ACABA..?”

KARDEMİR bünyesinde KARDÖKMAK ve KARÇEL gibi bağlı Şirketlerin elinde bulunan HİSSE SENETLERİ ile GÜLEÇ Ailesinin elinde bulunan hisse senetleri, geçmiş yıllarda TAKAS EDİLMİŞTİ.

Bundan dolayı BAĞLI ŞİRKETLER BÜYÜK PARA KAZANMIŞLARDI.

Kazanılan her paranın olduğu gibi, bu takas işleminden de Bağlı Şirketlere bir vergi çıkartıldığı biliniyordu ve olay hakkında geçmişte ve yakın tarihte büyük gürültüler kopartılmak istenmişti.

OLAY SPK’YA ve HUKUKA TAŞINDI ŞEKLİNDE AÇIKLAMALAR yapılmıştı.

Şimdi neler oldu acaba..

Hisse senedi takasından dolayı GÜLEÇLERİN yasal manada ve SPK mevzuatına göre hiçbir kusuru bulunmadığına ilişkin açıklamalar yapılırken bu konunun kusurlu olduğuna ilişkin SPK’YA ve HUKUKA gidileceği hakkında da karşı görüşler dile getiriliyordu.

OLAY HALEN HANGİ AŞAMADA ACABA,BİLEN VAR MI..?

Karabük Kamuoyu böyle bir gelişme karşısında “BU OLAYIN SONUNU MERAK EDİYOR..” elbet ve herhangi bir açıklama yapılmaması nedeni ile de, Kamuoyu’nun merakı muallakta bekliyor..

BİR SONUÇ ÇIKTI MI, BİR SONUÇ VAR MI, ACABA..?

HİKMET FERİDUN TANKUT BAŞKANLIĞINDA Kİ YÖNETİM DÖNEMİNDE BATIRILAN KARABÜKSPOR’DA,TAM BELİRSİZLİK DURUMU HAKİM..

Hikmet Feridun Tankut’un Başkan olduğu dönemde BATAN KARABÜKSPOR şu an itibarı ile tam bir belirsizliğin pençesine düşmüş kıvranıp duruyor.

Ne KARABÜK VALİSİ ne KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI ne KARABÜK ETKİLİ/YETKİLİ isimleri ilgi gösteriyor ve Karabük’ün en önemli marka değeri belirsizlik içerisinde yüzüyor.

KARABÜKSPOR’A BİRÇOK BORÇ GELMİŞ GALİBA.

KONGRE TARİHİ geldi diyenler var, hayır daha gelmedi diyenler var, müsabakalar başlayacak YAŞAR KAPTAN ÇEBİ sahası KÖY MERASI gibi olmuş, orta yerde bir takım yok, malzeme var mı/ yok mu belli değil.

YÖNETİM İÇERİSİNDEN SUÇ DUYURUSU YAPANLAR OLMUŞ..!!

Öte yandan, HİKMET FERİDUN TANKUT dönemi ile ilgili olarak, Devletin elemanlarınca yapılan incelemeden, tutulan 1200/1300 sayfa raporlardan söz ediliyor, HUKUKA yollanmış galiba en küçük bir hareket yok.

KARABÜKSPOR’UN TAM ANLAMI İLE DURUMU BERBAT..

Orta yerde KARABÜKSPOR ile ilgili hiçbir şey yok..

KARDEMİR’DE, kullanılan tesisleri geri alırsa KARABÜKSPOR’DA YOK demek.

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI İÇİNDE Kİ “UFAK/TEFEK KIPIRDANMALARA.” İŞÇİLERDEN ÇOK CİDDİ TEPKİLER GELİYOR VE “HUZURUMUZU BOZMAYIN.”

Şunun/şurasında 4-5 ay sonra Toplu İş Sözleşmesine oturacak olan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’nda “UFAK/TEFEK KIPIRDANMALAR..” olduğuna işaret eden bir grup işçi “HUZURUMUZU BOZMASINLAR ABİ..” dediler.

Geçenlerde de görüşmüştük kendileri ile.

Bu KARDEMİR işçileri “ZATEN KARDEMİR’İN KAR/ZARAR TABLOLARI ORTA YERDE VE BU TABLOLARIN SÖZLEŞMEYE YANSIMA İHTİMALİ ÇOK GÜÇLÜ.BİRDE İÇİMİZDE Kİ HUZUR BOZULUR, BÖLÜNÜRSEK KÖTÜ SONUÇLAR ÇIKAR..” diyorlar..

O işçi Kardeşler “BİZ TEMSİLCİLERİMİZLE,KARABÜK ŞUBESİ İLE ÖZÇELİK-İŞ GENEL MERKEZİ İLE BİRLİK/BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDEYİZ. BUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARI AFFETMEYİZ..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.

Bu arada, ÖZÇELİK-İŞ Sendikası bünyesinde ve Karabük Şubesinde Kongre dönemine daha çok zaman var diyerek “ŞİMDİDEN HAREKETE GEÇMEK İSTEYEN İSİMLERE GEREKLİ UYARILARI YAPIYORUZ.HUZURUMUZU BOZMASINLAR. YAPTIKLARI KENDİ GELECEKLERİNDE SENDİKACI OLMAK..” diyorlar.

Bu arada “ŞU PANDEMİ SÜRECİNE KADAR, ALDIĞIMIZ MAAŞLAR İLE ÇOK İYİ GEÇİNİYORDUK. PİYASALARIN ATEŞİ YÜKSELDİ, BİZİMDE GEÇİM STANDARDIMIZ BELİRLİ BİR SEVİYEDE DÜŞTÜ. BU SÖZLEŞME İLE TELAFİ EDEBİLİR MİYİZ, BİZ BUNU HESAP EDERKEN KİMİLERİ BOZGUNCULUK YAPIYOR..” diyen oldu.

ÖZÇELİK-İŞ TABANI USUL/USUL SÖZLEŞMEYE ODAKLANIYOR.

12734

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler