29.4 C
Karabük
24 Nisan Çarşamba 2024

Her Telden (3.Ocak.2019)

DÜN,  BİR OKURUMUZ “FETÖ’CÜ VE YURT DIŞINDA KAÇAK YAŞADIĞI BİLİNEN SAVCI ZEKERİYA ÖZ’Ü HATIRLATMIŞ..” VE HANİ NE OLDU DİYOR.?

Dün “ÖNEMLİ DEĞİL..” rumuzuyla Gazetemiz İNTERNET sayfasında ki HER TELDEN köşesine yorum yollayan bir Okurumuz “GEÇMİŞ YILLARDA FETÖ’CÜ SAVCI ZEKERİYA ÖZ’ÜN YÖREMİZE GELDİĞİ YOLUNDA Kİ..” yazılarımıza değinmiş.

“HANİ NE OLDU, NE ÇIKTI, BİR SONUÇ ALDINIZ MI..” anlamında ifadeler kullanmış O Okurumuz, doğrusunu isterseniz “HİÇBİR SONUÇ ÇIKMADI. HERHANGİ BİR SONUÇ ALINAMADI..”

O Savcı ile ilgili NE BİR GÖRÜNTÜ VAR, NE BİR BİLGİ VAR..!!

HAYALET GİBİ GELMİŞ, O GÖVDE İLE KİMSECİKLER GÖRMEMİŞ..!!

Kimler misafir etti, kimlerle oturdu/kalktı, Safranbolu’da kimler kendisini gezdirdi, BU KONULAR hakkında bir bilgi bulunamadı, ayrıca EMNİYET KAMERALARINDA DA bu yönlü kayıtların olmadığına ilişkin haberler geldi.

Bilindiği gibi ZEKERİYA ÖZ Savcı, bu Ülke Tarihine geçecek eylemlere imza atan bir kişi olarak biliniyor ve şu an YURT DIŞINDA KAÇAK olarak yaşadığına ilişkin bilgiler veriliyor..

BU YÖRELERE GELMİŞ/GİTMİŞ, HATTA BİRKAÇ KEZ GELDİĞİ SÖYLENİR..

Ancak, ne bir kamera kaydı, ne bir gören olduğu da belli.

HAYALET GİBİ GELMİŞ, BUHAR OLUP HAVAYA KARIŞMIŞ GALİBA..!!

ŞU AN İTİBARI İLE 2800 CİVARINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN KALDIĞI/BARINDIĞI “BAHATTİN GAZİ ÖĞRENCİ YURDU İLE BAĞLANTI YOLU..”

Şu an itibarı ile 2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN kaldığı/barındığı BAHATTİNGAZİ ERKEK ÖĞRENCİ Yurdu var, belki duydunuz, belki gidip gördünüz, belki biliyorsunuz..

2800 CİVARINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALIYOR..

Yani EFLANİ, OVACIK MERKEZ NÜFUSUNDAN FAZLA..

Burasının YURT BİNALARI ile ÜNİVERSİTE arasında ki BAĞLANTI YOLU NE ALEMDEDİR acaba, 2800 ÖĞRENCİNİN kullandığı YOL, YAYA YOLU ne alemdedir acaba..?

BİZE “BU YOL 10.5 METRE GENİŞLEYEBİLİR..” dediler..

İyi de KİM GENİŞLETECEK, KARAYOLLARI MI, KARABÜK BELEDİYESİ Mİ, İL ÖZEL İDARESİ Mİ, hangi birim bu Karayolunu genişletecek, standartlara uygun hale getirecek..?

ALLAH KORUSUN, BİR KAZA OLURSA-Kİ OLMAMASI SÜRÜCÜLERİN KARŞILIKLI SAYGISINDAN- bunun hesabını nasıl veririz Allahaşkına, vicdanlar öyle bir kötü durumda nasıl rahat olur..?

2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALIYOR O YURTLARDA..

Hemen üst kısmında BİR KOOPERATİF İNŞAATLARI VAR ve bunlarda bittiğinde KULLANILAN YOLUN yetersiz kalacağı besbelli, zaten birçok SORUNUN YAŞANDIĞINA İLİŞKİN DE bilgiler veriliyor.

Örneğin hemen ORMANIN ALT KISMINDA Yeşil alan olarak gösterilen 8-10 dönümlük bir alan var, orasını HATIRA ORMANI yapmışlar ve zaten ORMAN ile sınır, YEŞİL ALAN kalsa daha iyi olmaz mıydı..?

BAHATTİNGAZİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU’NDA KALANLARIN SORUNU BÜYÜK..

 

“BAHATTİN GAZİ ÜNİVERSİTE YURDU’NDA KALAN 2800 ERKEK ÖĞRENCİ…” DARACIK BİR KARAYOLU,  DARACIK YAYAYOLU VE BİR İLGİLENEN..

Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, göreve başladığından bu yana, BİRÇOK ZİYARET gerçekleştirdi ve bu ziyaretlerinde SORUNLARI YERİNDE görüp buna göre değerlendirmeler yapıyor kuşkusuz.

Vali Sayın FUAT GÜREL, henüz ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ YURTLARINA ziyaretler başlatmadı ve böyle bir ziyaret dizisi başladığında, öyle sanıyoruz ki, BAHATTİN GAZİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU öncelikleri arasında olacaktır..

BU YURTTA 2800 ERKEK ÖĞRENCİ KALIYOR..

BU öğrencilerin ÜNİVERSİTE ile BAĞLANTI YOLU daracık, İKİ ARAÇ yan/yana geçemiyor veya geçmekte zorlanıyor, öylesine dar bir yol ve yolun DSİ ile ilgisi var galiba, yolun İL ÖZEL İDARESİ ile ilgisi var galiba, yolun BELEDİYE ile ilgisi var galiba.

ÖĞRENCİLERİN YÜRÜYÜŞ YOLU OLARAK KULLANDIĞI TRETUARLAR ise iki öğrencinin yan/yana yürüyebileceği kadar ya var, ya yok, BAHATTİN GAZİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDU tam bir sorunlar yumağı bu anlamda..

ALLAH KORUSUN, ŞİMDİYE KADAR, BİR KAZA OLMAMASI MUCİZE..

2800 ÖĞRENCİ BAHATTİN GAZİ YURDUNDA KALIYOR..

BİRKAÇ,  İLÇE MERKEZİMİZDEN FAZLA İNSAN YAŞIYOR BU YURTLARDA..

 

ÖYLE KÖYLERİMİZ VAR Kİ “YA 15 VEYA 20 HANESİNDE İNSANLAR YAŞIYOR..” VE BURALARA BÜTÇEDEN/KÖYDES’TEN VEYA HARCANANLAR..

Karabük’ün genel anlamda KÖY NÜFUSU hayli az, Karabük nüfusunun büyük bölümü MAHALLELERDE yaşıyorlar ve KIRSAL KESİMİ gerek İL ÖZEL İDARE BÜTÇESİNDEN, gerekse KÖYDES KAPSAMINDA gelen paralardan ciddi yatırımlar yapılıyor.

Yani yol, su, kanalizasyon gibi yatırımlar yapılıyor..

Bakıyorsunuz 15-20 ailenin yaz/kış yaşadığı KÖYLERİMİZE gerçekten çok ciddi paralar harcanarak, oralarda yaşayanlarında keyifli bir yaşam sürmesinin teminine çalışılıyor..

HER ŞEY ONLARA HELAL OLSUN ELBET.

Ancak, O Yatırımlar yapılırken, örneğin 2800 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN yaşadığı/barındığı BAHATTİN GAZİ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNA DA elbet belirli yatırımlar yapılmalı değil mi..?

Tabi BAHATTİN GAZİ YURDU İl ÖZEL İDARE sınırları içinde kalıyorsa, yolu, suyu, kanalizasyonu kapsamında çok ciddi harcamalar yapılmalı ki, bu paralar verimli harcanmış olsun..

BU ÇOCUKLAR HANGİ YOLLARI, TRETUARLARI KULLANIYORLAR..?

Kullandıkları bu alanlar standartlara uygun mu, merak edeniniz var mı..?

 

ARAÇ ÇAYI VE SOĞANLI ÇAYI İLE BİRLEŞİMİ İLE ORTAYA ÇIKAN “YENİCE IRMAĞI’NIN TEMİZLENMESİ/DÜZENLENMESİ YEREL SEÇİMLER..

DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ARAÇ ÇAYI düzenlemesi için PROJE İHALESİ açtı ve bu ihale kısa süre sonra sonuçlanır,  ortaya ÇOK GÜZEL PROJELER çıkar, 

ARAÇ ÇAYI ile SOĞANLI ÇAYI birleşiyor YENİCE IRMAĞI OLUYOR..

Bugün ki hali ile YENİCE IRMAĞININ GÖRÜNTÜSÜ ÇİRKİN.

ARAÇ ÇAYI Düzenlemesi sonrasında, KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARININ DA bitirilmesi ile YENİCE IRMAĞI temiz hale gelebilir ve bu YEREL SEÇİMLER sırasında bunlar konuşulacaktır mutlaka.

ÖZELLİKLE ARAÇ ÇAYI üzerinde çok durulacaktır..

SOĞANLI ÇAYI’NIN temel kirleticisi KARDEMİR ve bu anlamda KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın KAMİL GÜLEÇ çevre yatırımlarının şubat ayı sonlarına doğru birer/birer devreye gireceğini söylüyor..

ARAÇ ÇAYI, SOĞANLI ÇAYI DÜZENLENİP, TEMİZLENİYOR..

YENİCE IRMAĞI DA TERTEMİZ OLACAKTIR İNŞALLAH

 

VALİ SAYIN FUAT GÜREL, SAFRANBOLU KAYMAKAMI SAYIN FATİH ÜRKMEZER, İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ SAYIN MEHMET UZUN..

Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, Safranbolu Kaymakamı Sayın FATİH ÜRKMEZER ve Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN, geçtiğimiz günlerde Safranbolu CAM TERAS’A GİTMİŞLER.

ORALARDA YAPILAN İŞLERİ YERİNDE GÖRMEK İSTEDİLER SANIYORUZ..

Dün bir Okurumuz “ÖNEMLİ DEĞİL..” rumuzuyla HER TELDEN Köşesine YORUM YOLLAMIŞ ve O Okurumuz yorumunda GEÇMİŞTE CAM TERAS İLE İLGİLİ YAZDIKLARIMIZI HATIRLATMIŞ BİZE..

CAM TERAS geçmiş yıllarda “TUZ/KİL PARASINA BİR MÜSTECİRE VERİLMİŞ KİRALANMIŞTI..” bu konuyu İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN çok iyi bilir, hatta daha sonra ENGEL OLANDA kendisidir, Sayın MEHMET UZUN’DUR.

CAM TERAS ŞU AN KAÇ MİLYAR LİRA KİRA GETİRİYOR ACABA..?

Geçmişti UZUN YILLAR KAÇA KİRAYA VERİLMİŞTİ..?

CAM TERASTA İNCELEME YAPARKEN, keşke Sayın MEHMET UZUN yaşanan O SÜREÇ HAKKINDA gerek Vali Sayın FUAT GÜREL, gerekse Safranbolu Kaymakamı Sayın FATİH ÜRKMEZER’E yaşanan o süreçle ilgili bilgiler vermiş olsaydı..

CAM TERAS, ENTERESAN SERÜVENLER YAŞADI GEÇMİŞTE..!!

 

KARABÜK YAŞAYANLARI, AĞIZ/DİŞ HASTANESİ’NE ALIŞIYORLAR, BİR HASTANE PERSONELİ “ABİ SURİYELİLER ÇOKTAAAN ALIŞTILAR..” DEDİ

Karabüklüler BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ HASTANESİ’NE yeni/yeni alışıyorlar, geçtiğimiz günü o civarı gezerken, bir Hastane Personeli ile sohbet ettik ve insanların alışmaya başladıklarını söyledi.

Hatta “ABİ SURİYELİLER ÇOKTAAAN ALIŞTILAR BİLE..” dedi.

Biz de kendisine “KARABÜK’TE SURİYELİ MÜLTECİ HAYLİ AZ SAYIDA.KARABÜK’TE IRAK VE AFGAN KÖKENLİ MÜLTECİ ÇOĞUNLUKTA..” falan dedik.

“İŞTE HER NERELİLERSE ONLAR ALIŞTI ABİ..” dedi.

Çok mükemmel bir Hastane yapılmış gerçekten, yıktırılan DEVLET HASTANESİ kadar olmasa bile etrafına bir hareketlenme getirmiş, açılışından bu yana BAYIR MAHALLE’NİN o civarında bir hareketlenme başlamış.

Keşke, DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’DE BURALARDA OLUŞSAYDI..

SİYASET KURUMU O NOKTA DA SÖZ VERMİŞTİ, TUTULMADI..

Ağız/Diş Hastanesi çalışmalarına başladı ve hayli ilgi görüyor..

 

VALİ SAYIN FUAT GÜREL VE SAYGIDEĞER EŞLERİ SAYIN ÖZLEM ARAS GÜREL ,  ŞEHİT AİLELERİ, HUZUREVİ ZİYARETLERİ, GİBİ SOSYAL ZİYARETLER..

Vali Sayın FUAT GÜREL bir yandan Karabük’ün ekonomik yaşamını canlandırmak, yapılan yatırımlara hareket getirmek için çaba harcıyor, öte yandan da SOSYAL ÇALIŞMALARINI hiç mi hiç aksatmıyor.

Vali Sayın FUAT GÜREL’İN Saygıdeğer Eşi Sayın ÖZLEM ARAS GÜREL’DE gerek Vali Bey ile birlikte, gerekse yalnız yaptığı sosyal çalışmalarla Karabük’ün uzun yıllar unuttuğu bir tarzı hatırlattı.

Karabük Valisi Sayın NAFİZ KAYALI döneminde, Vali Sayın NAFİZ KAYALI’NIN Saygıdeğer Eşi Sayın SEVDA KAYALI’DA bu anlamda çok/çok aktif bir çalışmalar yapardı.

Daha sonra bu çalışmalar azaldı veya yapılmaz oldu.

Sayın SEVDA KAYALI’DA ziyaretlerde bulunurdu, bakarsınız ummadığınız yerlerden ses verir, hatır/gönül alırdı, bu tür sosyal çalışmalar ile çok ciddi bir hareketlenme yaratmıştı.

Sayın ÖZLEM ARAS GÜREL ile Karabük bunları yeniden yaşamaya başladı..

İnsanlar gerçekten mutlu oluyorlar bu çalışmalardan.

Hatırlanmak güzel şey diyorlar..

 

KARABÜK’ÜN EN KÜÇÜK VE SEÇMENİ EN AZ İLÇESİ “OVACIK’TA AK PARTİ ADAY/ADAYI BOLLUĞU YAŞIYOR..” , BAKALIM ADAYLAR KİMLER..?

Dün OVACIK İlçemizde AKTİF SİYASET yapan bir dostumuzla karşılaştık, bilindiği gibi OVACIK, Karabük’ün en az nüfusa en az seçmene sahip bir İlçesi..

Ancak, ADAY/ADAYI BOLLUĞU YAŞANIYOR İLÇE DE.

Örneğin AK Parti BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI olarak 10 isim başvuru yapmış, İlçenin Belediye Başkanlığı’nda 500 civarında seçmeni olduğu dikkate alınırsa, bu sayı oldukça yüksek değil mi..?

Yine İL GENEL MECLİS ÜYE ADAY/ADAYI olarak 12 isim başvuru yapmış.

Özellikle, AK Parti, OVACIK’TA ADAY/ADAYI BOLLUĞU YAŞIYOR..

Seçmen başına çok yüksek aday/adayı düşüyor İlçe de..

BAKALIM BU ADAY/ADAYLARINDAN, KİMLER ADAY YAPILACAKLAR..

1470

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler