15.3 C
Karabük
26 Nisan Cuma 2024

Her Telden (25.Ağustos.2017)

KARABÜK GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU’NA BİR NEZAKET ZİYARETİNDE BULUNAN VALİ KEMAL ÇEBER “BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ..”
Vali Sayın KEMAL ÇEBER, önce ki gün,  Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’na bir nezaket ziyaretinde bulundu ve bu ziyaretin bir iade ziyareti olduğunu vurgulayarak “ÖZELLİKLE BAYRAM ÖNCESİNE GETİRDİM, BÖYLECE BAYRAMINIZI DA KUTLAMAK İSTEDİM..” yolunda görüşler dile getirdi.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER, KARDEMİR noktasında düşündüklerini belirterek “BURASI BU ÜLKENİN BİR SANAYİ TESİSİ, AYRICA DA KARABÜK’ÜN OLMAZSA OLMAZLARI ARASINDA..” anlamına görüşler dile getirdi.
“KARABÜK’ÜN HER OLAYINDA KARDEMİR VAR.ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDEN TUTUN, SAĞLIK NOKTASINDA LAZIM OLAN ARSALARA KADAR HEMEN HER OLAY KARDEMİR İLE BAĞLANTILI..” görüşlerini dile getiren Vali Sayın KEMAL ÇEBER, son gelişmeleri de izlediğine vurgu yaptı.
Safranbolu Turizmi konusu üzerinde Basın Mensupları ile sohbet eden Vali Sayın KEMAL ÇEBER, turizmin geliştirilmesi, gelen turistlerin birkaç gün kalabilecekleri bir sistemin kurulması noktasında çalışmaların yapıldığına işaret etti.
Bizim anladığımız kadarı ile Vali Sayın KEMAL ÇEBER Safranbolu Turizmi olayına, salt SAFRANBOLU Turizmi çerçevesinden bakmıyor, Safranbolu Merkez alınarak AMASRA-EFLANİ gibi İlçelerin de yer alacağı bir HAVZA TURİZMİ olarak bakıyor.
KONAKLAMA SAFRANBOLU OLSUN, GEZİ ALANLARI ÇEVRE OLSUN.
Böyle bir çalışma elbet fevkalade güzel sonuçlar verir/verecektir.
Dileriz, bu düşünceler gerçekleşir..

KARDEMİR İLE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN ORTAKLAŞA GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ, DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ, ADETA,  “UZAY ÜSSÜ GİBİ..” MÜTHİŞ..
Dün KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR ve Enstitü Müdürü Doç.Dr.Sayın YAVUZ SUN, bize DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ’NÜ gezdirdi ve bir Karabüklü olarak, gerçekten gurur duyduk, onurlandık.
MÜTHİŞ LABORATUARLARA SAHİP BURASI..
Adeta, UZAY ÜSSÜ GİBİ…
Bir toz zerresini BİRKAÇ YÜZBİN MİSLİ BÜYÜTEN , incelemeye aldığı bir metali en ince detayına kadar gözden geçiren, 1200 derece ısıtarak o ürünün dayanıklılığını test edebilen, son teknoloji ürünü LABORATUAR ALETLERİNE sahip.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile KARDEMİR’İN BİRLİKTE kurdukları bu ENSTİTÜ ULUSLAR ARASI alanda akredite olmuş, buradan alınan/alınacak KALİTE KONTROL raporları/belgeleri ULUSLAR ARASI geçerlilik taşıyor.
Birçok YABANCI ÜLKE heyeti veya Temsilcisi gelmiş, Tesisi gezmiş, kendilerine geniş bilgiler verilmiş ve her gelen HAYRAN OLMUŞ buraya, en son KARDEMİR’DEN RAY Alacak bir Alman Heyeti gelmiş.
ENSTİTÜ LABORATUARLARINI GEZMİŞ ALMAN HEYETİ..
Hayran kalmayı bırakın bir kenara ŞAŞIRMIŞ KALMIŞLAR iyi mi..
TÜRKİYE BU TESİSLERE SAHİP Mİ diye şaşırmış kalmışlar..

KARABÜK “OTOMOBİL FABRİKASI İÇİN..” KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ’NÜ MUTLAKA ÖNE SÜRMELİ, DEĞERLENDİRMELİ..
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR, Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A “OTOMOBİL FABRİKASI OLAYINI..” açtı ve böyle bir talebimiz olduğunu anlattı.
KARABÜK’ÜN BUNU İSTEMEK İÇİN HAKLI GEREKÇELERİ VAR..
Ancak, çok/çok daha önemli bir gerekçeyi Karabük henüz masaya sürmedi, KARABÜKÜNİVERSİTESİ DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ Karabük’ün böyle bir Fabrikayı istemek için ÇOK ÖNEMLİ BİR GEREKÇEDİR..
Otomobil fabrikalarında yapılan üretimin, azami hassasiyet içinde gerçekleşmesi gerekir, kullanılan çeliğin, kaliteli çelik olarak anılması, tanımı yeterli midir..?
Bize göre değil.
O çeliğin milyonda bir pürüzü bile ürünü bozan bir durum, bunu görecek, bunu bilecek ve giderecek olan KDÇE’SÜ, böyle bir teknoloji de KARABÜK ÜNİVERSİTESİ dışında hiçbir yerde yok.
OTOMOBİL FABRİKASI için çok büyük, çok ciddi bir gerekçe..
Karabük bunu dile getirmeli.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE YAPILAN İNOVASYON MERKEZİ VE YABANCI ÜLKELERİN HAYRAN KALDIĞI KDÇE LABORATUARLARI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Sayın MUSTAFA YAŞAR, bizi Üniversite bünyesinde ki DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ’NE götürdü ve Enstitü Müdürü Doç.(Prof. Akademik Kariyeri gelmiş Hocanın) Sayın YAVUZ SUN ile birlikte ENSTİTÜ LABORATUARLARINI gezdik.
MÜTHİŞ BİR TEKNOLOJİ.
Kendinizi “BİR UZAY ÜSSÜNDE HİSSEDİYORSUNUZ..”
O arada ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE yapılacak olan İNOVASYON MERKEZİ geldi aklımıza, orada KDÇE teknolojisinin kurulması mümkün değil, zira, ÇOK PAHALI BİR TEKNOLOJİ.
O teknoloji kurulsa bile, ne gereği var, hazır KDÇE var oradan yararlanma imkanı var, neyse yapılmış/yapılmıştır diyerek geçiştirmek gerek olayı , ama, yine de biraz savurgan bir yatırım oluyor galiba.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ile KARDEMİR’İN birlikteliği ile kurulan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DEMİR/ÇELİK ENSTİTÜSÜ gerçekten insanı etkileyen ve Karabüklü olarak gurura sevk eden teknolojilere sahip.
Gelen Yabancılar da HAYRANLIKLARINI DİLE GETİRİYORLAR..
Karabük bu alanda ÜLKEMİZİN TEK ÇAĞDAŞ TESİSLERİNE SAHİP..
Müthiş bir teknoloji, gencecik öğrenciler sertifika ve lisansüstü programı çalışmalarını böylesine üstün bir teknoloji ile yapıyorlar ve geleceğe en donanımlı bir biçimde hazırlanıyorlar..
KARABÜK BU ENSTİTÜ İLE GURUR DUYMALI DOĞRUSU.

VALİ SAYIN KEMAL ÇEBER ; “HAVA KİRLİLİĞİ NEDENİ İLE KANSER VAKALARININ ÇOK OLDUĞU İDDİASI VAR, ANCAK RESMİ HİÇBİR VERİ YOK..”
Vali Sayın KEMAL ÇEBER önce ki gün Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetimini ziyaret etti, sohbet sırasında Cemiyet Eski Başkanlarından ve halen Onursal Başkan Sayın ATİLLA KARAARSLAN sohbete KANSER VAKALARININ ÇOK OLUŞUNU getirdi.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER bu yönlü iddiaların kendisine de ulaştığını söyledi “KISA BİR ARAŞTIRMA YAPTIRDIM. ANCAK, BUNA İLİŞKİN RESMİ BİR VERİ BULUNAMADI. YANİ EVET KARABÜK’TE BÖYLE BİR DURUM VAR, ŞEKLİNDE RESMİ BİR İSTATİSTİK, RESMİ BİR KAYIT BULDURAMADIM..” şeklinde açıklama yaptı.
Sohbetin bu bölümünde “BU ACABA, BİR ŞEHİR EFSANESİ Mİ..” gibi bir görüş çıktı ortaya ve Vali Sayın KEMAL ÇEBER konu hakkında görüşleri dinledi, fikirleri aldı..
Daha sonra da “BU KONUYU CİDDİ BİÇİMDE İNCELETTİRELİM. GERÇEKTEN BÖYLE BİR DURUM VARSA EN ACİL ÖNLEMLERİ ALDIRIRIZ. EĞER BU DURUM BİR ŞEHİR EFSANESİ İSE, BUNU DA KARABÜKLÜLERE AÇIKLARIZ, HERKESİN GÖNLÜ RAHAT OLUR..” anlamında görüşler dile getirdi.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER olayları zamana yayan bir Yönetici değil, olayı duyduğu an, öğrendiği an üzerine giden bir yapısı var ve bu KANSER OLAYI gündeme gelir/gelmez ilgi gösterdi, görüşleri dinledi, gerçeği yakalamak adına hemen harekete geçeceği bilgisini verdi.
Yıllardır KARABÜK’TE BU KONU KONUŞULUR GERÇEKTEN..
İnsanlar duyduklarından da tedirgin olurlar hep.

TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYON, GELENEKSEL İSTİŞARİ TOPLANTILARININ 34.NÜ KARABÜK’TE YAPACAK VE İBRAHİM HARMANBAŞI..
Türkiye MUHTARLAR KONFEDERASYONU, 81 İl’den gelen Muhtarlarla İSTİŞARİ TOPLANTILAR düzenliyor, Mesleki konular görüşülüyor, sorunlar masaya yatırılıyor .
BU İSTİŞARİ TOPLANTILARIN 34.NCÜSÜ KARABÜK’TE YAPILACAK.
Muhtarlar Derneği Karabük Başkanı Sayın İBRİHAM HARMANBAŞI ile Yönetiminden Sayın MEHMET ÖZEN geçtiğimiz gün Gazetemiz Bürosunu ziyaret ederek bu toplantının önemini anlattılar..
100 CİVARINDA MUHTAR KARABÜK’E GELECEK.
Safranbolu HİLTON Otel de kalacaklar Muhtarlar ve gerek Karabük’ün, gerekse Safranbolu’nun mükemmel bir tanıtımı olacaktır kuşkusuz, çok ama çok önemli bir tanıtımı olacaktır.
81 Vilayeti temsilen seçilmiş 100 ü aşkın Muhtar gelecek..
Bunun mutlaka bir dönüşü olacaktır, tanıtım noktasında dönüş olacaktır.
Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI müthiş heyecanlı ve hareketli günler geçiriyor.

KARABÜK KÖYLERİNDE YAPILAN ASFALT ÇALIŞMALARI 100 KİLOMETREYİ BULDU, BİRDE YAĞMUR İZİN VERSE KİLOMETRE ARTACAK ELBET..
Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN ile sohbet ettik önce ki gün, KÖY YOLLARINDA yapılan ASFALT ÇALIŞMALARINI sorduk “ÇOK SIK YAĞAN YAĞMURA RAGMEN 100 KİLOMETREYİ BULDUK..” şeklinde bilgi verdi.
Bir ara asfalt ihalesi ile ilgili bir tedirginlik yaşanmıştı ve “İHALEYİ ALAN FİRMA TAŞ BULMAKTA ZORLANABİLİR..” gibi bir soru işareti doğmuştu zihinlerde..
O zaman Sayın MEHMET UZUN’A bu yönlü bir tedirginlik var ne dersiniz, sıkıntı çıkar mı, çıkarsa ne yaparsınız gibi diye sormuştuk “ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK.B PLANIMIZ VAR, C PLANIMIZ VAR.GEREKİRSE BUNLARI DEVREYE SOKARIZ.HİÇBİR AKSAMA OLMAZ..” yolunda görüşler dile getirmişti..
Sayın MEHMET UZUN o günleri hatırlattı ve en küçük bir sıkıntı yaşanmadığına işaret etti,  “BİZİ BİR PARÇA YAĞMUR ENGELLEDİ.YOKSA MALZEME BULMAKTA HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADIK..” dedi.
Karabük İl Özel İdaresi çok ciddi bir MAKİNE PARKI YENİLEMESİ YAPTI, yepyeni makineler devreye alındı ve Milletvekillerinin bu yönde ki destekleri unutulmaz elbet..
“ALDIĞIMIZ KONKASÖRLERİN YARARI BÜYÜK OLDU..” diyor Sayın MEHMET UZUN, hem parasal tasarruf yönünden, hem de zaman tasarrufu yönünden konkasörlerin büyük yararını görmüşler..
KÖY YOLU ASFALTINDA BÜYÜK MESAFE ALMIŞLAR.
Üç yılda yapılan asfalt çalışması Karabük tarihinden bu yana yapılan asfaltlama çalışmalarına eşit mesafeye gelmiş neredeyse ve “YAĞMUR BİR SÜRE DAHA YAĞMAZSA HAYLİ MESAFE ALIRIZ..” Sayın UZUN..
YAĞMUR DIŞINDA, HİÇBİR AKSAMA OLMAMIŞ..

KIZILAY KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN MEHMET UZUN “YAPILAN ÇALIŞMALARA VE YAPILACAK YARDIMLARA YENİ BİR DÜZEN GETİRDİK..”
KIZILAY Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın MEHMET UZUN, çalışmalara yeni bir düzen getirmeye çalıştıklarını söylüyor ve öncelikle daha şeffaf bir tempo yakalamaya gayret ettiklerini söylüyor.
“KIZILAY İÇİNE KAPANIK OLMAKTAN KURTARILACAK..” diyor Sayın UZUN ve bunun yanında “KENDİSİNE AİT BİRŞEYLER, ARAÇ/GEREÇ EDİNMEK İÇİN BİR GAYRETİN İÇİNDE..” olduklarına dikkat çekiyor.
Kızılay Karabük Şube Başkanı Sayın MEHMET UZUN, yapılacak yardımlar noktasına da değinerek “YERİNDE GÖREREK YARDIM YAPMAYI ÖNE ALDIK.ELEMANLARIMIZ YARDIM YAPILACAK AİLEYİ GÖRÜYORLER, DAHA SONRA YARDIM KARARI BU TESPİTE GÖRE ALINIYOR..”diyor..
Özellikle Karabük’e çeşitli Ülkelerden mülteci olarak gelenlere, YATAK/YORGAN başta olmak üzere ev eşyası yardımı yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Şube Başkanı Sayın MEHMET UZUN, KYK’DAN kullanılmışta olsa yatak temin ettiklerine işaret ediyor..
KIZILAY KARABÜK ŞUBESİ süratle içine kapanıklıktan kurtarılıyor..
Dışa açılıyor..

Saygıdeğer okurlar..
Mübarek Kurban Bayramı sonunda yeniden birlikte olmak düşüncesi ile huzurlarınızdan bir süre ayrılmak istiyorum.Hoş görünüze, engin anlayışınıza sığınıyor ve izin istiyorum.
KURBAN BAYRAMINIZ ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN.
Hayatta dilediğiniz her şey, her güzellik sizlere nasıl olsun.
Sağlık, sihhat, afiyet içinde günler diliyor, saygılarımı iletiyorum.
Bayram sonu görüşmek dileği ile.

796

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler