17.9 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Kardemir'de siyah çelenk kavgası

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’ndan, Haziran 2010’da iki sendika arasındaki mücadele yüzünden işten çıkarılan işçilerin, olayın 6. yıl dönümünde fabrika önüne siyah çelenk bırakmak istemesi üzerine kavga çıktı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nda (Kardemir), Haziran 2010’da iki sendika arasındaki mücadele sırasında işten çıkarılan 307 işçiden 30’u, işten çıkarmaların 6’ıncı yıl dönümünde fabrika önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Buna karşı çıkan sendika temsilcileri ile işçiler yumruk yumruğa kavga etti. Polis, biber gazı ve copla müdahale etti.

POLİS ORADAYDI

Kardemir A.Ş.’de, Türk Metal Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında yaşanan sendikal mücadele sırasında 266’sı Türk Metal Sendikası’na üye toplam 307 işçi işten çıkarıldı. İşçilerden 30’u, işten çıkarılmalarının 6’ıncı yıl dönümünde fabrika önünde toplandı. Fabrikanın eski giriş kapısı önünde işçiler basın açıklaması yaparken polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

HIRSIZ DEDİLER

Basın açıklamasını okuyan Selami Kaya, 18 Haziran’ın Karabük tarihinin kara bir lekesi olduğunu söyledi. Kaya, "Bu lekeyi Karabük’e bulaştıranları unutmayacağız unutturmayacağız. 18 Haziran Karabük’te emeği, alın teriyle mücadele eden haklıların değil, emek hırsızı sermayenin ve yağdanlıkların, yani güçlülerin kazandığı gündür" dedi.

FİLM BİR ANDA KOPTU

İşçiler, açıklamanın ardından fabrika yönetimi ve iki sendika için hazırladıkları, üzerlerinde, ‘Kardemir’den atılan emekçiler’ yazılı 3 siyah çelenkten birini eski kapıya bırakıp, diğer ikisini fabrikanın mevcut giriş kapısına yakın bir noktaya bırakmak için yürüdü.

Bu sırada fabrika girişinde bulunan Çelik İş Sendikası Baş Temsilciliği bürosunda bulunan sendika temsilcileri, çelenklerin bırakılmasına karşı çıktı. İki grup arasında bu yüzden kavga çıktı. İşçiler ve sendikacılar tekme ve yumruklarla birbirine girdi. Polis, biber gazı ve copla kavgaya müdahale etti. Çelenkler, sendikacılar tarafından parçalanırken, polisler işçileri fabrikadan uzaklaştırdı.

2653

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler