21.6 C
Karabük
25 Nisan Perşembe 2024

Uysal'dan Vergili'ye 'imalı' sorular!

31 Mart Mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’yi ağır şekilde eleştirmeye devam ediyor.

Uysal, katıldığı bir canlı yayında Rafet Vergili’ye “MARZİNC kapansın diyordun. Şimdi hiç sesin çıkmıyor. Kapalı kapılar arkasında hangi pazarlığı yaptın” dedi.

AK parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal “Rafet Bey; Marzinc’in Karabük’ü kirlettiğini, insanların zehirlendiğin söyleyerek, insanları galeyana getirdin. İnsanlarda sandı ki bir iş yapacak. İnsanları arkana taktın, insanları galeyana getirmekte gayet marifetlisin, ona bir şey söyleyemem. Oranın kapatılmasını istiyorsun, kapatılsın diyorsun. Burası Karabük’ü zehirliyor diyorsun. Mehmet Ceylan orası ile ilgili bir açıklama yapıyor. Mehmet Ceylan’ın açıklamasını talihsizlik olarak görüyorsun. Olayı bilmediğini söylüyorsun. Oranın Karabük’ü zehirlediğini söylüyorsun. Mehmet Ceylan hakkında da ağır ifadeler kullanıyorsun. Aradan bir zaman geçiyor, şu anda Marzinc Karabük’ün en temiz fabrikalarından bir tanesi. Şu anda hiç gündeme getirmiyorsun. Yaptığın pazarlıkları anlatmıyorsun. Karabük halkını bir ikna et bakayım. Bir anlat bakayım, hangi kapalı kapılar arkasında, hangi pazarlığı yaptın. O paraları neyin karşılığında aldın. Sadece aldığın para o kadar mı? Sen hep dürüstlükten bahsediyorsun ya, sen hep Müslümanlıktan bahsediyorsun. Sen iyi bir liderlikten bahsediyorsun. Birde bunları anlat. Kapatılsın diyorsun, zehirliyor diyorsun. O kuru kafaları, kemikleri dolmuşlara asmadın mı? Köprülere asmadın mı bu fabrika bizi zehirliyor diye. Ne oldu da şimdi ne değişti, onu soruyorum. Daha doğrusu Rafet Bey’in çelişkilerini anlatmaya çalışıyorum” dedi.

KARDEMİR SANA NASIL İŞLER VERİYOR?

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili’nin Kardemir’de yapmış olduğu işleri nasıl aldığını da soran Uysal “5 bin kişiye iş veriyordun. Her mahallede ajandalara isimler alınıyordu. Fakat o 5 bin kişiyi almadınız. İnsan çıkar bir kere özür diler. Ekonomik krizler oldu, ortağımla şöyle oldu böyle oldu der. O fabrikanın yapılacağı yerler, başkasına satılmazken sana niye satıldığını Karabük halkı hala anlamış değil. Başka insanlar oradan ye alırken, milyonlarca lira harcayarak hafriyat yaparken, sana bu daha ucuna nasıl verildi ben onu merak ediyorum. Kardemir’deki yapmış olduğun işler, sana nasıl olarak bu işler veriliyor. Bir belediye başkanı belediye başkanlığını yapmalı. Sen Karabük’e hizmet için gelmedin mi ? Sen benim 3 yıllık milletvekilliği döneminin değerlendirirken, Karabük’te hiç görülmemiş, caddelerde görülmemiş bu işe layık değil diyorsun değerlendirme yapıyorsun. Bizde diyoruz ki Rafet Bey siz Cuma günü Karabük’ü terk edip, Pazartesi günü Karabük’e gelen haftanın yarısını İstanbul’da ve kendi işlerini takiple geçiren, hafta içi geldiğinde de belediye işlerinden daha çok kendi şahsi işlerini takip eden birisisin. Sen Karabük’te dahi oturmayıp, Safranbolu’da oturan ve Karabük’ün Belediye Başkanı olduğunu söyleyen bir şahsiyetsin” dedi.

Kaynak / YeniKarabükHaber.com

9000

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler