22.8 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Vergili: HES'i satın alacağız

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Soğuksu Mahallesinde düzenlenen Ramazan eğlencesinde yaptığı konuşmada Yenice Şeker Kanyonuna yapılacak olan HES projesine değindi.

“Biz Karabük’ten milletvekili çıkarttığımız zaman Karabük Belediyesi Yenice’deki  HES projesini satın alacak, o doğa, o doku bozulmayacak. Hiç kimseye de o HES projesi peşkeş çekilmeyecek” dedi.

Karabük Belediyesinin o HES projesini satın alacağını ifade eden Başkan Vergili, konuşmasında şunları söyledi:

“Konuşa konuşa en sonunda Yenice’ye bir Organize Sanayi programı aldırdık ama Yenice’ye olmayacak bir HES projesi. Şu anda Yenice’nin tamamının dokusunu bozacak bir HES projesi ve bir kişide bu işten üç, beş kuruş bu projeden para kazanacak, o kadar büyük bir proje değil. Biz Karabük’ten milletvekili çıkarttığımız zaman Karabük Belediyesi o HES projesini satın alacak, o doğa, o doku bozulmayacak. Hiç kimseye de o HES projesi peşkeş çekilmeyecek. Şimdi Yeniceli arkadaşlar bunu çok iyi düşünsün, bunun hesabını çok iyi yapsınlar. Biz Karabük’te her şeyimizle, vatandaşla beraberiz, vatandaşımızın yanındayız, ilçelerimizin yanındayız, Eskipazar’ın, Yenice’nin, Ovacık’ın, Eflani’nin, Safranbolu’nun biz yanındayız ama birileri de bunun üstünden rant kazanmak, siyasi itibar  kazanmak peşinde. Bu seçim kimin siyasi itibarı, kimin işi yapacağını belirleyecek bir seçim. Karabük genelini düşünmeye gerek yok, bu Karabük’ün seçimi. Onun için buradaki dostlarıma şunu söylüyorum, gelin bizi destekleyin bu seçimde. Nasıl 2009 senesinde beni desteklediniz Karabük’te, çok büyük bir değişim yaşadık, biz buradan milletvekili çıkarttığımız zaman bu değişimin devamı nasıl oluyor, Ankara’daki sesimiz nasıl duyuluyor hep beraber izleyip hep beraber göreceğiz” dedi.

Başkan Vergili, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

Seçim zamanı 20 gün sonra, biz oy kullanacağız Karabük’te. Bununla ilgili konuşmak istiyorum. Biz diyoruz ki Karabük’te en büyük problem işsizlik problemi. Gençlerimiz gurbete gitmesin. Bunun içinde Eskipazar’da çok büyük bir sanayi kuralım. 30.000 dönüm üzerine biz yerleri işaretledik, paftaları verdik. En sonunda yine gittiler 3.000 dönüm üzerine müracaat ettiler. Karabük Organize Sanayi kadar bir yer. Dedik ki Bakan bey’e; "Burayı büyütelim", Bakan bey dedi ki talebinizi yapın burayı büyütelim ama bir türlü bu talebi bile yaptıramadık. Sonra havaalanı konusu var. Üniversitenin üstüne havaalanı kurmayı düşünüyorlar. Hiçbir zaman büyük uçakların kalkıp inemeyeceği bir havaalanı. Biz diyoruz ki Eflani’ye bir havaalanı yapalım ki her türlü uluslararası uçak inip kalkabilsin ama onların düşünceleri, gayet ufak diyorlar ki biz Üniversitenin oraya bir havaalanı kuracağız, oraya da ancak ufak pervaneli uçaklar inip kalkar. Bir daha Karabük havaalanı dendiği zaman, sizde havaalanı var, bir daha kimse havaalanı yapmaz.

792

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler