22.8 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

İYİ Parti Karabük Milletvekili aday adayları tanıtıldı

İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunan 9 isim için tanıtım toplantısı düzenledi.

Tüccarlar İş Merkezi İlkadım Düğün salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Toplantıda İyi Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin açılış konuşması yaptı. Başkan Serin yaptığı konuşmada, AK Parti İktidarını sert bir şekilde eleştirdi.

Serin, “Benzin, mazot, dolar almış başını gidiyor. 2002’de Milletvekili adayı iken Erdoğan bir şeyin hesabını yapıyordu. Sayın cumhurbaşkanımız asgari ücret üzerinden konuşuyordu. Onun laflarını söylüyorum. 5 kişilik aile sabah 5 çay öğlen 5 simit 10 TL yapar, öğlen 10 TL akşam 10 TL, 1 simit 1 çayla doyarsanız tabi. 30 günde 1.800 TL, asgari ücret 1600 TL, o gün söylediğin sözler. Bu millet geçinemiyor. Emekli arkadaşlarım bugün hala 1030 TL, 850 TL alıyor. Bir arkadaş mesaj yazıyor 860 TL bağladılar diyor, siyasi partiler ülke yönetimlerine taliptir, vatandaşın refah düzeyini yükseltmek için vardır, birilerini zengin etmek için değil, yaptığınız hırsızlıkların hesabını soracağız. Gemiciklerin hesabı yok, Türkiye bütçesinin 50’si rüşvet ve israfa gidiyor bunları önleyelim, asgari ücret emekli maaşı 3 binden aşağı olmaz. Muhalefet asgari ücret 1.400 1.600 olsun dedi. Onlar dediler ki Türkiye batar o dönemki muhalefet taşerona kadro diyorlardı verilmez diyorlardı emekliye bayramlarda ikramiye denildi. 1 Kasım’da asgari ücret 1.600’e çıktı ülke mi battı, emekliye şimdi bin TL bayram ikramiyesi vereceksiniz. Sarayın masraflarını kısın, sarayda 12 tane uçak yüzlerce otomobil, sarayı kaldırın oranın giderleri bizim emeklimize 500 TL ek ödeme sağlıyor ya.

Ülkenin 25 milyon civarı açlık sınırında yaşıyor, 20 milyon civarındaki insanlar zoru zoruna devam ediyor, ama Türkiye’de bir kesim var ki iktidarın yandaşları yöneticileri müteahhitleri lüks içerisinde, bu yüzde 10’uk kesim bütçenin 80’ini yiyor yazıklar olsun. Fakir fukaraya geldi mi yok diyorsunuz” dedi.

Karabük’ün en ücra köşelerindeki her eve gireceklerini ifade eden Serin; “Girmediğimiz, ulaşamadığımız el, çalmadığımız kapı kalmayacak. Askerliğim öncesinden siyasetin içerisindeyim, alanımız ak başımız dik çünkü bizim kadrolarımızda hırsız yok, şerefsiz yok. İyi Parti bu ilk seçimlerde Türkiye’de 1. Parti olacak, ya olacak ya olacak başka yolu yok. Hepiniz bizim için büyük değersiniz. Milletvekili aday adaylarımızı tebrik ediyoruz. Hepinize aynı mesafedeyim parti emrinizde, istediğiniz saatte katkıda bulunabilir” dedi.

Serin daha sonra Karabük’te 9 aday adayı olduğunu söyleyerek aday adaylarının kendilerini tanıtmaları için 5’er dakikalık zaman verdi. Milletvekili aday adayları ise alfabetik sırayla göre kürsüye gelerek kendilerini tanıttılar.

Diğer yandan,İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı isimleri ise şu şekilde: İlhan Alpboğa, Dursun Altıparmak, Hakkı Özdek, Mustafa Özata, Işıl Toker, Tenzile Çelik, Mehmet Yüksel, İsmail Gürleyik, Batuhan Yaşar.

709

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler