13.7 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

CHP Karabük İl Başkanı Dinçel'den Karabükspor açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel, Kardemir Karabükspor ve kendisinin genel merkeze şikâyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Kardemir Karabükspor konusunda açıklama da bulunan Dinçel “İyi bir Karabükspor taraftarıyım aynı zaman da Karabükspor’un formasını giymiş, Karabükspor’da futbol oynamış birisi olarakta Karabükspor’un yakinen takip ediyorum. En önce şunu ortaya koymak gerekiyor. Kardemir’in konumunu değerlendirmek gerekiyor. Kardemir bugün Karabük’te halka malolmuş bir şirket her ne kadar kimin elinde olduğu, yönetimde kimin olduğu, kim tarafından yönetildiği, konusunu bir tarafa bırakıp Kardemir’i Karabük halkına malolmuş bir şirket olduğunu unutmamak gerekiyor.  Bu nedenle Kardemir’in Karabük halkına borcu vardır. Kardemir şirket olarak bugün sadece sahiplerin değil, Karabük yöresi insanların ve çalışanların bir şirketidir. Bu nedenle bunun sosyal ve kültürel bir takım sorumlulukları vardır. Bugüne kadar Karabükspor Kardemir ismiyle anılmış işçi takımı emekçinin takımı çalışanların takımı, Kardemir’in takımı olarak bilinmiştir. Karabük içinde çok önemli değerlerden birtanesidir Kardemir özel bir şirket olmakla sahipleri halka açık bir şirketin ortaklarının olması. Dolasıyla Karabükspor bizi ilgilendirmez, Karabükspor konusu bizim konumuz değildir diyemez. Öncelikle bunu ortaya koymak gerekir.Karabükspor bugüne kötü yönetimle gelmiştir. Kimdir bunun sorumlusu? Kardemir’dir. Niçin? Çünkü yönetimi oluşturan, denetim altında yatan, kontrol eden Kardemir olmuştur. Bu yönetimi Kardemir belirlemiştir. Bu başkanı Kardemir yönetimi oraya atmıştır ve görevlendirmiştir.  Bu durum da bu bizim sorumluyuz altında diyemez. Bu taşın altına Kardemir elini koymalıdır. Yöre halkı adına, Karabük adına, kentimiz adına bunu yapmalıdır. Bu nedenle Kardemir, Karabükspor’a sahip çıkmalıdır. Çıkmakta zorundadır! Bunun değerlendirmesini önümüzdeki günlerde Karabük halkı yapacaktır. Kongreye çok az bir zaman kaldı. 20 Kasım da kongre var o zamana kadar ya Kardemir bir çözüm bulmalıdır ya da Karabük halkı mutlaka bir çözüm, Karabük’teki sivil toplum örgütleri bir çözüm bulmalıdır.  Karabük bürokrasisi, Karabük seçilmişleri buna bir çözüm bulmalıdır. Öncelikli ve birinci sorumlu ve görev alması gerekende Kardemir yönetimidir.” dedi.

 CHP İlçe başkanlarının ve Cevdet Akay tarafından CHP Genel merkezi gidip il başkanın Erdoğan Dinçeli şikâyet ettiği yönündeki sorulara yönelik ise “İl yönetimi ve benim özelikle genel merkeze şikâyet edildiğim hakkında duyum aldım. Bunlar Karabük’te Cumhuriyet Halk Partisinde bugüne kadar hiç olmamış. Bizim geleneğimizde, bizim yapımızda olmamış, hayat bulmamış şeyler. Cumhuriyet Halk Partisi anlaşılan siyaset yapma işine doğru olduğunu düşünmediğim yakışmayan yaklaşımlar tabii. İnsanlar şikâyet edebilirler. Düşüncelerini aktarabilirler herkesin hakkıdır. Ancak bunu geçmişte partimizde görev yapmış ve milletvekili adaylığı yapmış ondan sonra bir takım ciddi sıkıntılarla Karabük’ten ayrılmış, birdaha Karabük’e de uğramamış ve ciddi eleştiriler almış biri tarafından ve onunla birlikte yapılması gerçekten son derece dikkat çekici ilçe başkalarımız gidebilir, düşüncelerini aktarabilir ama oraya geçmişte milletvekilli adaylığını yapmış ve ciddi sıkıntılarla burada gitmiş ve yeniden buraya gözlerini dikmiş biriyle yapılması gerçekten üzüntü verici. “ dedi.

Kaynak / GasteKarabuk

1008

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler