18.1 C
Karabük
20 Nisan Cumartesi 2024

Karabük Valisi CNN Sendromunu hatırlattı

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, son çıkan Valiler kararnamesi ile Karabük Valiliği görevine atanan Vali Kemal Çeber’i ziyaret ettiler.

Vali Kemal Çeber’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan Karabük Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Metin Kaya, ilk olarak Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttı.  Başkan Kaya daha sonra yaptığı konuşmada;  “Öncelikle yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimiz adına sizlere yeniden hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz.Karabük Gazeteciler Cemiyeti 1990 yılında rahmetli Tuncer Ersözlü’nün önderliğinde duayen gazetecilerin bir araya gelmesiyle kurulmuş ve o günden bu tarihe kadar bünyesinde birçok gazete,televizyon,radyo ve internet sitesi gibi haber kurumları bulunduran Karabük’ün en önemli sivil toplum örgütü olarak görevini sürdürmektedir.

Umuyorum ki Karabük basını olarak sizlerin önderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da  Karabük’ün çıkarları doğrultusunda Karabük ve yöre halkımıza en iyi,en doğru hizmeti vermek için mücadele edeceğimizi bildiriyorum.

Diğer yandan, yine Karabük önde gelen bir iki öncelikli sorunundan bahsetmek gerekirse, bunların başında yıllardır bir türlü yapılamayan Katı Atık Bertaraf tesisi ile Karabük şehir içi trafiğinin yoğunluğu gelmektedir. Zaman içinde bu sorunların çözüleceğine inanarak tekrar görevinizde üstün başarılar dileriz”  dedi.

Önceki gün Karabük Valisi olarak görevine başlayan Vali Kemal Çeber de yaptığı konuşmada Karabük Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulunun nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Karabük Gazeteciler Derneğinin nazik ziyaretine, güzel dileklerine teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler ederiz diye temenni ediyorum. Artık bir aile olduk, ailede değişik vasıflarda, değişik görevlerde insanlar olur, eğer o vasfı yürütebilirsek ailenin büyüğü olarak belki her biriniz daha doğrusu çoğunuz benden daha fazla  hayat tecrübesine sahipsiniz ama bize bu vazife verildiği için o vasfı üzerimize alarak beraberce elbirliği ile Karabük’e hizmet etmeye çalışacağız. Bu anlamdaki duygu ve düşüncelerimi daha önce söyledim bugün sizin özel ziyaretiniz vesilesi ile de basının ve sizlerin bahsettiğim hizmet yolunda, hizmet aşkımızda, şevkimizde, Karabük için yapmaya niyetlendiğimiz şeylerde en önemli sac ayaklarından biri olduğunuzu biliyorum” dedi.

CNN SENDROMU

Basınla ilgili olarak kendi yazdığı makaleden bir anekdot paylaşan Vali Kemal Çeber, “CNN Sendromu diye bir şey vardır Amerika orjinli bir sözdür bu, CNN sendromu şunu ifade eder 1980’lerde CNN 24 saat canlı yayın yapmaya başladıktan sonra Amerikan Hükümeti anlıyor ki artık bu Basından gizli, saklı bir şey yok,  Daha önceden klasik bir Amerikan siyaseti vardır yani olay olur, Amerika Devleti, Hükümeti ya da Eyalet yönetimi olayı istediği gibi anlatır ama CNN bu işe başladıktan sonra bakıyor ki kazın ayağı öyle değil artık ne vatandaşımız eski vatandaş, ne de işte dünya eski dünya değil. Ondan sonra buna yönetimde CNN sendromu demeye başlıyorlar. Dolayısı ile bunun  adı her ne kadar bir sendrom olsa da ben bunu insanlar için, kamu için, kamuoyu için ve sizin sektörünüz için çok önemli bir faaliyet, çok önemli bir adım olarak yorumluyorum. Dolayısıyla siz bizim bağırdığımız zaman çıkaramadığımız sesimizi çıkaracaksınız, her zaman bizim aynamız olacaksınız. Beraber mutlu, huzurlu birlikte güzel bir hizmet dönemi geçiririz. Bu itibarla ben de desteklerinizi, önerilerinizi, daha önce söylediğim gibi herkes benim mesai arkadaşım, siz de ona dahilsiniz. İnşallah elbirliği ile güzel hizmetler ederiz” dedi.

1276

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler