13.5 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Vergili'den EVET-HAYIR açıklaması

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in MHP’nin  EVET  oyu vermediği  yönündeki görüşlerine yönelik açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "MHP, tüm samimiyetiyle EVET’in yanında bulundu" dedi.

Karabük Farklı Gazete’ye özel açıklama yapan Rafet Vergili; “Şimdi kendileri öyle yorum yapabilir. Yok oy verdiler, vermediler diye yorum yapabilir. Yani burada önemli olan samimiyetle bu işin yanında olmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi tüm samimiyetiyle sonuna kadar bu referandumda evet kampanyasında yanında bulundu. Yeni değişikliği desteklemek için tüm samimiyetiyle yanında bulundu.

Yani şimdi bunların bir ölçüsü yok, ölçebilecek bir alette yok. Şimdi söyle söyleyeyim Ak Partiden herkes bu işe yüzde yüz evet demiş mi dememiş mi  yani bunların değerlendirmeleri ilerde daha iyi yapılır. Önemli olan referandumun geçmesiydi ama bu şekilde o hiç oy vermedi, bu hiç oy vermedi bu biraz ters düşünce olur.

Şu anda referandum 51 buçukla geçti. Daha önceki en son 1 Kasım seçimlerinde de Ak Parti oyu % 48,5 di yani. Maksimum vaziyette almış şekildeydi yani.  7 Haziran seçimlerine göre de değerlendirdiğimiz zaman %41 göre zaten bir oy kayması olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisinden de oy kayması olmuştu 7 Haziran seçimlerinde. Yani bunu değerlendirdiğin zaman 51 buçuğu da bulduğu zaman hiç verdi mi vermedi mi hesabı yapılır zaten” şeklinde değerlendirdi.

MEHMET ALİ ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Evet oylarının tamamına yakınının 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye oy vermiş olan seçmenlerin olduğunu düşündüğünü belirtti.

Şahin; “Tamamı değil ama çok önemli bölümün bizim oylarımız olduğunu düşünüyorum. Benim seçim bölgem Karabük’te 1 Kasım seçimlerinde yüzde 60.5 oy almıştık. Şuanda da yüzde 60.8 aldık. Yani Karabük’te 1 Kasım’da aldığımız oyların evet olarak sandığa yansıdı. Kendilerinden tabanlarından oy beklediğimiz siyasi partilerden yeterli evet oyunun gelmediğini görüyorum. Karabük’ün MHP’li belediye başkanı ile il başkanı ve teşkilat başkanları ile birlikte çalıştık. Onlar ellerinden gelen gayreti gösterdiler ama tabanlarından halk oylamasında gerekli desteğin gelmediğini görüyoruz. O da vatandaşlarımızın tercihi. Kimseyi suçlayamayız. Görünen şu ki bu halk oylamasının yüzde 51 ile kabul edildiği anlaşılıyor. Ülkemizin geleceği için hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum. Nihayetinde demokrasilerde bir oy fazla çıktığında o oyun ifade ettiği sonuç kabul edilmiş anlamına geliyor. Bizim evet oyu beklentimiz bunun üstünde olması şeklindeydi. Biraz daha yukarıda oy bekliyordum. Halkımız milletimiz böyle bir irade ortaya koydular, ona da saygı duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

 

1542

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler