14.9 C
Karabük
20 Nisan Cumartesi 2024

Karabük'te HAYIR mitingi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Karabük’e gelerek  Hürriyet Caddesinde halka hitap etti. Milletvekili İnce; Bu ülkede, bayrağımız gönderde ise, ezanımız günde 5 vakit özgürce okunuyorsa bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir” dedi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Karabük’e gelerek  Hürriyet Caddesinde halka hitap etti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Karabük’teki  mitingine CHP CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu,  Ünal Demirtaş, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havuççu, CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel,  İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, partililer ve binlerce vatandaş katıldı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce anayasa değişikliği ile  olarak sert eleştirilerde bulundu.

1922 30 Ağustos’undan sonra bu topraklarda bir değişim yaşandığını ifade eden İnce; “Şu yolda görürken görüyorsunuz ya hani bugün köprü yaptık, yol yaptık diye övünüyorlar ya 1937’de kazma ile kürekle o 41 tane tüneli açtı bu Cumhuriyet. Şimdi diyorlar ki yol yaptık köprü yaptık, üçüncü köprüyü yaptık görmüyor musun diyorlar, üçüncü köprüyü yaptığına göre birinci ve ikinci köprüyü daha önce yapmışlar zaten birinci köprüyü bu millet 1973’de yaptı. Köprü ile yolla övünmek  19. Yüzyıl eseridir. 100 yıl önceki övünmedir bunlar. İnsanlık Uzay’da maden arıyor uzay madenciliği dünyanın gündeminde, yapay zeka gündeminde, gen teknolojisi var  dünyanın gündeminde bu hala köprü yaptım diye övünüyor. Git Avrupa’daki nehirlerin üzerinde binlerce köprü var. Bunlarla övünme devri geçti, teknoloji ilerledi, dünya gelişti. Ya yaptın Allah Razı olsun, teşekkür ederiz de o kadar dolar ayakkabı  kutusuna sığmaz ki artanları ile de körü yapmışsın sağolasın” dedi.

DERTLEŞMEYE SİZE ANLATMAYA GELDİ Mİ?

İnce;  “Dertleşmeye, size anlatmaya geldim. Fesih tartışması başladı, gidiyor. Fesih yetkisi var mı yok mu? Anlatayım, anayasa değişikliğini okuduysa bilgisi olmuştur. Ama kitap okumayıp özetini okursa görmemiştir. Kelime oyunu yapıyor. Zam diye bir şey duyuyor musunuz, hayır, zam yok artık. Güncelleme var. Fiyat güncellemesi. Bunu neden yapıyor, hala Yüce Divan korkusu var. Olaki CHP iktidar olur diye. Tek başına meclisi seçime götürebiliyor. Fesih yerine seçime götürme. Zam yerine güncelleme, başkanlık yerine cumhurbaşkanlığı sistemi. Doktora gittiğiniz zaman senden idrar tahlili ister. Öbür adını söylersen olmaz değil mi” dedi.

BARZANİ’NİN BAYRAĞINI ANKARA’YA DİKMEDİNİZ BU NE YÜZSÜZLÜKTÜR
Bartın Cumhuriyet Meydanındaki mitingde halkla buluşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce anayasa değişikliği ile ilgili konuştu. Bartın’da binlerce kişiye seslenen İnce; “ Eğer bu ülkede, bayrağımız gönderdeyse, ezanımız günde 5 vakit özgürce okunuyorsa bu şehitlerimiz ve gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.” dedi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasına şöyle devam etti; “Eğer bu ülkede, bayrağımız gönderdeyse, ezanımız günde 5 vakit özgürce okunuyorsa bu şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Yazmışlar ‘Tek bayrak için evet’. Siz Barzani’nin bayrağını Ankara’ya dikmediniz mi Bu ne yüzsüzlüktür, böyle.” dedi

“KEMAL SUNAL FİLMİ GİBİ”

Anayasa paketindeki değişiklikleri anlatan, değişikliğin olması halinde kararnamelerle ülkenin yönetileceğini söyleyen Muharrem İnce, “Ben böyle bir kararname düzeninde yaşamak istemiyorum. Al kararnameni başına çal, hayır diyorum. Kimin çocuğu milletvekili olacak, zenginin çocuğu. 18 yaşında, 20 bin TL maaşla askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu Cudi’de de El Bab’ta şehit olacak. Hayır diyorum kardeşim hayır. Onlar neden ‘evet’ dediklerini anlatabiliyorlar mı, hayır. Neden, malına güvenmiyor. Mal defolu. Aynı Kemal Sunal filmi gibi, köpürmeyen sabun, kesmeyen jileti satmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“FETÖ DE BİR ZAMANLAR ARKADAŞIYDI’

Anayasa değişiklikleri üzerinden polislere, memurlara da seslenen Muharrem İnce, “Devlet memurlarına sesleniyorum. Sabahleyin kapının önüne konursunuz. Polise sesleniyorum. Ey fakirin fukaranın oğlu polis kardeşim, derse ki ‘olağanüstü hal ilan etim. Bunlarda FETÖ’cü vardı, bütün polisi feshettim’ derse bütün teşkilat işsiz kalırsın. Öğretmenlere sesleniyorum. Sakın ‘bana bir şey olmaz’ deme. FETÖ de onun bir zamanlar arkadaşıydı, bak gör halini” şeklinde konuştu.

HSYK’nın 13 üyesi olacağını, 6 üyesini Cumhurbaşkanının atayacağını, geri kalanını parti başkanı olarak getireceğini ileri süren Muharrem İnce, ‘evet’ denmesi durumunda, eyalet kurma yetkisinin de verileceğini savundu.

BİNALİ YILDIRIM’A ELEŞTİRİ

Tarihten padişah, hükümdar ve yanlarındaki vezirlerin isimlerini sayan Muharrem İnce, Başbakan Yıldırım’ı eleştirerek şöyle konuştu: “Tarihimizde Atatürk var bizim, tarihimizde yanında İsmet İnönü de var. Yani birinci adamların yanında güçlü ikinci adamlar var. İzmir’den İstanbul’a gideceksin. Burada bile 150 kişiyi bir pilota değil, iki pilota teslim ediyorsunuz. Bir de Binali Yıldırım var. Bolu’da ‘Merhaba Bolu Beyi’nin torunları’ diyor. Onlar zulmeden Bolu Beyi’nin torunu ise, biz de direnen Köroğlu’nun torunlarıyız” dedi.

BUNLAR MI MÜSLÜMAN? HARAM HELAL VER ALLAH’IM GARİP KULUN YER ALLAH’IM

Eğer bu millet ‘evet’ derse milletvekili sayısı artacak. Kaç olacak? 600 değil 650 olacak. Niye biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar dışarıdan atanacağı için 50 tane de onları say hepsi milletvekili haklarına sahip olacaklar.50’de onları saydın mı etti mi sana 650. Amerika Birleşik Devletlerinin nüfusu 300 milyon. Amerika Birleşik Devletlerinde milletvekili sayısı kaç? 535. Türkiye’nin nüfusu 80 milyon. 650 milletvekili olacak. Milletvekillerine ne kadar daha fazla para ödeyeceğiz. 400 trilyon. 400 trilyon parayı fazladan milletvekillerine vereceğiz. Bunun için hayır diyorum. Eğer evet derseniz sayısız bir şekilde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Cumhurbaşkanı 3’ü geçmez diyor.3’ü geçemez diye yazdın mı peki? Hayır yazmadın. Birden fazla olabilir diyor. Sen üç tane yaparsın. Senden sonra birisi 33 tane yardımcı isterse ne olacak? 18 yaşını geçen ilkokul mezunu herkes Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabilir. Peki, yetkileri ne olacak. Aynı Cumhurbaşkanının yetkisinden olacak. Cumhurbaşkanı yurtdışına gitti veya hastalandı. 18 yaşında ilkokul mezunu birisi koca Türkiye’yi yönetebilecek. Buna evet demek için aklını peynir ekmekle yemek lazım. Bunlar mı Müslüman? Haram helal ver Allah’ım garip kulun yer Allah’ım. Kafaya bakın. Utanmadan sıkılmadan ezan için evet diyor. Hayır, çıkarsa minarelerden klasik müzik mi dinleyeceğiz? Buna ne saçmalıktır. Eğer bu ülkede bayrağımız göklerdeyse, ezanımız günde 5 vakit özgürce okunuyorsa, bu şehitlerimizin ve gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir.

HAKAN ŞÜKÜR ELEŞTİRİSİ

Konuşmasında Hakan Şükür’e de değinen Muharrem İnce, “Hakan Şükür’le milletvekilliği yaptım. Hakan Şükür’ü FETÖ’cü olduğu için Galatasaray almadı. İyi futbolcu olduğu için aldı, ama sen FETÖ’cü olduğu için milletvekili yaptın” dedi.

GAZİLİK ÜNVANI

Cumhurbaşkanına gazilik unvanı verileceğini de savunan Muharrem İnce, “Ben milletvekiliyim. Benim oy hakkım var. Ben bir şartla evet oyu veririm. FETÖ’ye 17 üniversite kurdurduğu için, FETÖ’cüleri general, vali, profesör yaptığı için FETÖ’ye hizmetlerinden dolayı yakasına madalya taksınlar, sonra gaziliği görüşürüz” diye konuştu.

4235

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler