13.9 C
Karabük
16 Nisan Salı 2024

Eskipazar Kaymakamı FETÖ'den açığa alındı

Geçtiğimiz Haziran ayında göreve başlayan Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu görevden alındı.
15 Temmuz sonrası başlatılan Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında yurt genelinde görevden alma, gözaltı ve tutuklamalar sürerken Karabük’te son olarak Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu görevden el çektirildi.
Edinilen bilgiye göre, Murat Irgatoğlu, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca açığa alındı.

Murat Irgatoğlu KİMDİR?
    
1985 yılında Ağrı’nın Tutak İlçesinde dünyaya gelen Murat IRGATOĞLU; eğitim hayatına Tutak Gazi İlköğretim Okulu’nda başladı ve Tutak İmam Hatip Ortaokulu ve Ağrı Naci Gökçe Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde yaptı. Meslek hayatına SGK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan IRGATOĞLU,2012 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavını kazanarak 101.Dönem Ağrı Kaymakam Adayı olarak Ağrı Valiliği’nde göreve başladı.

Sırasıyla İzmir Kemalpaşa ve Ankara Haymana’da Kaymakam Refikliği, Denizli, Kale, Pamukkale ve Beyağaç ilçelerinde İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettiş Refikliği görevlerinde bulundu. Ekim 2013-2014 yılları arasında 1 yıl süreyle İspanya’nın Madrit Kenti’nde İspanyolca dil eğitimi ayrıca iletişim sosyolojisi, kriminoloji ile  siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda akademik eğitim aldı. Aynı süre zarfında İspanya’daki Bakanlıklar ve çeşitli kuruluşlarda incelemelerde bulunarak uygulamaları yerinde gördü. Bu süre zarfında Avrupa’nın birçok ülkesinde ve başkentlerinde ekonomi, kültür, turizm, kalkınma, göç ve mülteciler gibi alanlarda incelemelerde bulundu. 

Yurtdışı dönüşü Ağrı Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilen Murat IRGATOĞLU, bir süre Çorum Sungurlu, Malatya Doğanşehir ve Kırıkkale Karakeçili ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi ve 101.dönem kura töreninde Karabük İli Eskipazar ilçesine asaleten atanmaya hak kazandı. Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde Uluslararası Güvenlik Anabilim Dalında Yüksek Lisansa devam eden ve evli olan IRGATOĞLU, çok iyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

(Fotoğraflar ve içerik Eskipazar Kaymakamlık internet sitesinden alınmıştır)
http://www.eskipazar.gov.tr/icerik.asp?i_id=118

1744

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler