21.2 C
Karabük
18 Nisan Perşembe 2024

Safran hasadı başladı

Kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilaç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanılan safran bitkisinin hasadı başladı.

Safran bitkisinin hasat mevsiminin başlaması dolayısıyla Vali Mehmet Aktaş beraberinde Garnizon Komutanı J. K.Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı köy muhtarlarıyla birlikte Safranbolu Yukarı Çiftlik Köyü Keten Mahallesinde bulunan İsmail Yılmaz’a ait safran tarlasını ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve tarla sahibi İsmail Yılmaz’dan safran yetiştiriciliği hakkında bilgiler alan Vali Aktaş “Safran hasatı için Safranbolu ilçemize bağlı Yukarı Çiftlik Köyü Keten Mahallesindeyiz. İsmail Yılmaz isimli çiftçimiz çok örnek bir uygulama yaparak İl Özel İdaremiz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün desteği ve teşvikiyle yaklaşık 12 dönümlük alana safran ekimi yapmış, bugün itibariyle ürünlerini almaya başladı. Bildiğiniz gibi safran ekonomik değeri çok yüksek ve çok önemli bir bitki, Safranbolu ilçemize de adını veren bir bitki. Ama yıllar içerisinde ekimi maalesef çok azalmış. Safranbolu ilçemizin ismini aldığı bir bitkinin en fazla bu bölgede yetiştirilmesi lazım. Son yıllarda ilgili kamu birimlerinin desteği ile safran ekimini teşvik ediyoruz. Bunun örnek uygulamalarından bir tanesini de İsmail Bey yapmış, kendisini yürekten tebrik ediyoruz. Diğer çiftçilerimizi de safran bitkisini ekmeye davet ediyoruz, kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Safran hasatının hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.”dedi.

Vali Mehmet Aktaş ve protokol üyeleri daha sonra tarla sahibi İsmail Yılmaz ile kısa süre sohbet ederek safran hasadı yaptı.

1144

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler