23.9 C
Karabük
28 Mart Perşembe 2024

Kurtoğlu'ndan çok konuşulacak açıklamalar

Türk Eğitim – Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu FETÖ/PDY yapılanmasının kaçak Hava Kuvvetleri İmamı olarak kamuoyuna yansıyan ve hala aranmakta olan Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu iddia edilen bir akademisyenin Karabük Üniversitesinde bölüm başkanı yapılmak istenip istenmediğinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu basın bildirisi yayınladı. Kurtoğlu basın bildirisinde Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün cevaplaması için bazı soruları kamuoyuna ile paylaştı.

Başkan Kurtoğlu; “Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz 15 Temmuz gecesi başarılı olsaydı geri dönüşü olmayacak, milletimizin memleketimizin ve demokrasimizin sonunu getirecek hain bir kalkışma yaşadı. Ulusal basındaki radyo, tv ve gazetelere yansıdığı kadarı ile de olayın vahameti gerçekten samimi bir vatandaşın anlayamayacağı kadarı ile büyüktür. Uzun yıllar boyunca bu terör yapılanması ile kol kola, yanyana, kucak kucağa olanların anlattıkları ise kan dondurucu cinsten şeylerdir. Kamuoyumuz takdir edecektir ki; Bu büyük tehlikenin ilk uyarıcısı 2010 Yılında KPSS sınavlarında ki kopya olayını açığa çıkararak Türkiye’de kamunun parsellendiğini tüm vatandaşlarımıza duyuran ama ne hikmetse bir türlü ilgili ve yetkili çevrelerden kabul görmeyen Türkiye Kamu-Sen ve bizzat onun Genel başkanı Sayın İsmail Koncuk olmuştur. Kamuda ki her türlü haksızlığa, adam kayırmacılığa, liyakatsızlığa, tarikat ve cemaat yapılanmasına, ideolojik görüşlerine, sendika mensubiyetlerine göre adam yerleştirmelere kurulduğu günden beri dur deme mücadelesi veren Türkiye Kamu-Sen bugün haklı çıkmanın buruk ve acı gerçeğini yaşamaktadır.

Bu minval üzerindeki bütün gelişmelerden sonra on binlerce kamu çalışanı FETÖ/PDY yapılanması ve bunlara destekten dolayı açığa alınmış bir kısmı tutuklanmış iken, hem Türkiye genelindeki hem de ilimizde ki bize yansıyan bazı aksama ve eksiklikleri kamuoyu ile paylaşmayı EbedMüddetliğine inandığımız T.C ve Türk Milleti adına asli görevimiz saymaktayız. Bu gün sadece ilimizde Tüm Karabüklülerin medarı iftiharı olan Karabük Üniversitesi ve yetkilileri ile bu konulara amir hükmünde taraf olabilecek ilimiz yetkililerini uyarmakta fayda görüyoruz” dedi

Türk Eğitim – Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu FETÖ/PDY yapılanmasının kaçak Hava Kuvvetleri İmamı olarak kamuoyuna yansıyan ve hala aranmakta olan Adil Öksüz’ün kardeşi olduğu iddia edilen bir akademisyeninin Karabük Üniversitesinde bölüm başkanı yapılmak istenip istenmediğinin kamuoyuna açıklanmasını isteyerek bazı soruların cevaplanmasını istedi. Kurtoğlu;

“1-Karabük üniversitesinde ilk açığa alınan akademik ve idari personel kimler tarafından nasıl belirlenmiştir? Bu belirlemede YÖK’ten ya da yetkili başka bir birimden gelen resmi talimat üzerine üniversite yetkililerince birkaç kişi baş başa vererek şu isimler şimdiye kadar bize hep zarar verdi, rektörlük seçimlerinde olduğu gibi bizim arzu ve isteklerimizin karşısında oldu diyerek açığa alınma tebligatları hazırlanmış mıdır?

2- Üniversitemiz Edebiyat Fakültesinde yıllardır şikâyet ettirilerek ve hala hakkında disiplin soruşturması sürdürülen bir akademisyen kafalarında ki yapıya bir türlü uymadığı, görevlendirildiği komisyonda kendisine verilen talimatla birilerinin istediği isimleri akademik personel olarak üniversiteye almamakta direndiği için bölüm başkanlığından alınarak yerine FETÖ/PDY yapılanmasının kaçak Hava Kuvvetleri İmamı olarak kamuoyuna yansıyan ve hala aranmakta olan ADİL ÖKSÜZ’ÜN kardeşi olduğu iddia EDİLEN BİR AKADEMİSYEN BÖLÜM BAŞKANI YAPILMIŞ MIDIR?

3-26 Temmuzdan beri tutuklu olan şahıs bahis konusu FETÖ/PDY yapılanmasının Hava kuvvetleri imamının kardeşi midir? Eğer öyle ise üniversitedeki yükseliş sürecinde kimlerin dahli ve işbirliği vardır, kimler tarafından sürekli taltif ve terfi ettirilmiştir? Edebiyat fakültesinde ki şu açığa alınmış olan bir bayan okutman kim tarafından çağrılarak kimi şikâyet etmesi istenmiştir.

4-Eğer bütün bunlar doğru ve bazı iddiaların arkasında da dekan,daire başkanı düzeyinde insanlar varsa YÖK tarafından istifaları istenen tüm fakülte dekanlarının istifasından Karabük Üniversitesinde istifa eden 14 dekan dan 13 ünün tekrar dekanlığa döndürülmesi aşamasında ciddi bir araştırma yapılmış mıdır?

5-Karabük Üniversitesinde açığa alnına akademik ve idari personeli sorgulayan komisyon hangi bilgi ve resmi belgelere göre soruşturma yapmış/yapmakta olup sonuçları YÖK ün takdirine mi bırakacaktır, yoksa bir takım isimlerin işten el çektirilmesini mi isteyecektir.

6-Halen Tutuklu bulunduğu söylenen ve FETÖ/PDY yapılanmasının Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüzün kardeşi olduğu iddia edilen Yrd.Doç.Dr. A.Ö hakkında ki iddialar doğru ise Kardeşi darbenin en üst  seviyede ulusal basın yolu ile dünyanın her yerinde aranan birisinin kardeşinin tutukluluğunun ne Karabük basınında ne de ulusal basında yer almayışının sırrı nedir?

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakan’ımızın 16 Temmuz’dan beri ısrarla üzerine basa basa söylediği; “Hiçbir şey 15 Temmuz’dan önceki gibi olmayacaktır, hiç birimiz 15 Temmuz’dan önceki gibi davranmayacağız en başta ben davranamam” sözleri; birileri tarafından hala inat ve ısrarla göz ardı edilemez. Ehliyet, liyakat, adalet, hak hukuk, tanımadan şimdiye kadar yapılan cemaat tarikat ya da sendikal mensubiyet kafasına bilerek ve isteyerek hizmet etmeye çalışanları bir kez daha uyarıyoruz, oturduğunuz makamlar devletin makamlarıdır. Bu makamlar hangi yollarla oralara gelmiş olursanız olunuz millet adınadır. Devletin vatandaşları adına ayrımcılık, yapması istediğini abad, istediğini berbad etmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Adaletten ayrılıp yağmadan pay kapmaya çalışmak bir gün mutlaka bunu yapanları adalet diye yalvarır duruma getirecektir. Ülkemizde adaletin, barışın kardeşliğin, milli birlik ve beraberliğimizin devamı huşunda uyarılarımıza ve her türlü çabayı göstermeye devam edeceğimizin bilinmesi dileği ile kamuoyumuza saygılar sunuyoruz” dedi

5175

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler