22.4 C
Karabük
24 Nisan Çarşamba 2024

"Bir top A4 kağıtı hediye edebiliriz"

MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın AK Parti İl Başkanı Saylar’ın kendisi için sarf ettiği ‘Takdiri İlahi Allah ona 6 aylık milletvekilliği nasip etti ‘ şeklindeki sözlerine çok sert cevap verdi

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın Partisinin 14. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında MHP Milletvekili Durmuş Yalçın’a yönelik ‘Takdiri ilahi Allah Durmuş Yalçın’a 6 aylık Milletvekilliği nasip etti. İlk seçimde Karabük’te seçimi 2-0 alacağız‘ şeklindeki sözlerine cevap gecikmedi.

YALÇIN’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Yaptığı yazılı açıklama ile Saylar’a cevap veren MHP Milletvekili Durmuş Yalçın, “Sayın İl Başkanı talihsiz bir açıklama yaparak, Karabük siyasi tarihinin kara sayfasına geçmiştir. İlk seçimlerde 2. tokadı yiyecekleri de muhakkaktır” dedi.

SAYLAR’A İSTİFA HATIRLATMASI

Açıklamasında AK Parti İl Başkanı Saylar’ın 7 Haziran seçimlerinden önce ‘Karabük’te seçimler 1-1 olursa görevimden istifa ederim‘ sözünü de hatırlatan Karabük Milletvekili Yalçın, “Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali seçim naraları atan Sayın Başkan eğer istifa için bir dosya kağıdı bulamadıysa kendisine bu konuda yardımcı olur, bir top dosya kağıdı hediye edebiliriz” ifadelerini kullandı.

 İŞTE O AÇIKLAMANIN TAMAMI

“Değerli Karabüklüler,

Vatansever Tük milliyetçilerinin gündemi ardı arkası kesilmeyen şehit haberleridir. Omuzlanan her tabut yüreklerimize bir ateş gibi düşüyor. Açılım savunucularından ise bir özür, pişmanlık sözleri beklerken; ellerinde bozuk hesap makineleri ile kötü bir oy hesabı ve sadece parti çıkarlarının peşine düşmelerini görmenin üzüntüsünü ise çok acı şekilde yaşıyoruz. Bizler Türkiye’nin kötü günlerine derman olacak, aydınlık günlerine yol açacak siyasi bir hareketin temsilcisiyiz.

Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi “daha önceki ilke ve şartlarımızın kabulü halinde, önce ülkem ve milletim diyen Türk siyasetinin 46 yıllık dev çınarı Milliyetçi Hareket Partisi değil elini, gövdesini taşın altına koymaya kararlıdır. Anayasal sürenin kalan kısmında sorumlu siyaset anlayışımız gereğince engelleyici değil, millet ve ülke menfaati doğrultusunda yapıcı ve samimi gayretimizi herkes görecektir. Hiçbir şey bitmiş gibi düşünülmemelidir. MHP varsa her zaman Türk milleti ve Türkiye için ümit vardır.”

AKP Karabük İl Başkanı Sayın Timurçin Saylar ise düzenlemiş olduğu basın toplantısında, sürdürdüğü siyaset yapma şekli ve üslubu ile millet vicdanında derin yaralar açmıştır.  Örnek vermek gerekirse Sayın Timurçin Saylar toplantıda şöyle bir talihsiz açıklamaya imza atmıştır: “Takdir-i İlahi Allah Durmuş Yalçın’a 6 aylık milletvekilliği nasip etti, ilk seçimde Karabük’te 2-0 seçimi alacağız” şeklinde.

Sayın Başkanın bu açıklaması, Karabük seçmeninin demokratik duruşunu hiçe sayan kibirli bir açıklama olarak Karabük siyasi tarihinin kara sayfasına geçmiştir. Ancak bizler Timurçin Saylar Beyefendinin 7 Haziran seçimlerinden öce yapmış olduğu “Karabük’te seçim 1-1 olursa AKP İl Başkanlığından istifa ederim” demeçlerini unutmadık. Ve hala neden istifa etmediğini sorguluyoruz. Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali seçim naraları atan Sayın Başkan, eğer istifa için bir A4 dosyası bulamadıysanız sizlere bir top A4 hediye edebiliriz! Öyle ya ilerleyen günlerdeki sözlerinize daha çok inanabilelim.

7 Haziran seçimleri kampanyasını “Aklın Yolu 1” ve “Bir Şey Değişecek; Her Şey Değişecek” söylemlerimiz ile yürüttük. Karabük’te “1” milletvekilliğinin değişimine şahit olduk ve seçimlerden yenik çıkan AKP İl Başkanının da değişmesi ile her şeyin değişmeye başlayacağı günleri kendi sözlerinden çıkarmıştık.

Bizler kampanyamız boyunca Karabük’e hayırlı ve doğru hizmeti layık gören bir siyaset anlayışı ile önce Allah’ımızın sonra da Karabüklü seçmenlerimizin desteğini istedik. “Allah’ın takdiri” ve seçmenlerimizin teveccühü ile 7 Haziran günü kibirli siyaset anlayışı ters yüz olmuş, ezilen, sahipsiz ve temsil edilemeyen, hizmete hasret kalmış Karabüklü hemşehrilerimiz gerekli yerlere dersini vermiştir.

Burada muhasebesini yapmayan hala daha kendi tabanını kandıran siyasi zihniyete şunları söylemek boynumuzun borcudur.  Sizlere 3 milletvekilliği ile teslim ettiğimiz Karabük’te, siyasetinizi 2-0 değil de keşke 3-0, 4-0, 5-0 sloganları ile yapabilseydiniz. Evet 3 vekilimizden bir tanesi beceriksiz siyasetiniz ile yok oldu, bir tanesi de Karabük seçmeninin demokratik duruşu ve hizmet görmek talebi ile bizlere verilen görev ile avuçlarınızdan kayboldu. Kala kala elinizde bir milletvekilliği kaldı bu uslüp ve siyaset tarzı ile bilin ki onu da kaybedeceksiniz ve Karabük evet 2-0 olacak! Ama MHP 2 – AKP 0 şeklinde. Çünkü takdir-i ilahinden bahsedenler Allah’ımın adaletini hala daha anlamamış ve beceriksiz yönetimlerinden dolayı  yedikleri “1” tokadın muhasebesini yapmamışlardır. Dualarımız ve yalnız Karabükümüzün desteği ile “2”nci tokadı da yiyecekleri muhakkaktır.

Görev süremiz içinde köy köy, ilçe ilçe tüm Karabük’ü katediyoruz. Halkımız ile bütünleştik. Karabük hizmet bekliyor. Karabük 13 yıldır ihmal edilmiş. Köy yollarımız toprak, şehirdeki çocuklarımız işsiz. Esnaf borç içinde. Filyos limanı naraları atanlar ortadan kayboldu, ihalemiz iptal edildi. Organize sanayi kuranlar Ankara kulislerinden çıkamıyor. Güney Koreliler ile seçim öncesi iş kuranlar, biz Korelileri sadece turist olarak Safranbolu sokaklarında görüyoruz, biliyor musunuz?

Artık Karabük halkına hamaset yapmayı ve onları yalan vaadleriniz ile oyalamayı bırakın. Siz ilk önce Eskipazar Kuzören’e neden hala daha alt geçit yapmadınız bunu açıklayın. Ovaşeylere, Ovacuma’ya yetmeyen asfaltınızı anlatın. Yenice’de heyelan mağduru köylere çözüm üretin. Ovacık’ın küçülmesine nasıl dur diyeceksiniz, onu anlatın. Yoksa ilk seçimde yine demirsiz Üniversite temeli atarak mı 2-0 yapacaksınız? Ovacık’ın yolunu duble yapacak mısınız bunu açıklayın. Milletvekili çıkarmadınız mı ki Eskipazar Organize Sanayi vaadlerinizi unuttunuz. Safranbolu turizmini nasıl kalkındıracaksınız? Bu liste uzar yeni bir seçim dönemi elbette gelir. Ancak ben Durmuş YALÇIN olarak sizlere cevap üretmek niyetinde değilim. Ben, görev sürem bir gün de olsa dört yıl da olsa örnek bir milletvekilliği yaparak, gök kubbede hoş bir ses bırakmanın peşindeyim. Varsın siyaset sizin olsun Karabük’e hizmet yapmak bize yeter.                                                                                          

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Durmuş Yalçın MHP Karabük Milletvekili

1811

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler