30.4 C
Karabük
24 Nisan Çarşamba 2024

Safranbolu'ya yerleşke projesi

Sayın Aysun Özköse ile Profesör Doktor unvanı olmadan önce tanışmıştım, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı Safranbolu Meslek Yüksek Okulu yeni kuruluyordu ve o zamanlar sanırım Doçent de değildi. Aradan geçen zaman içersinde Özköse’nin Safranbolu’da sayısız tarihi konak ve binanın restorasyonunda önemli katkılarda bulunduğunu ve yapımında imzası olduğunu gözlemledim.

İşini bu kadar çok seven az sayıda insan tanıdım.

Ayrıca işini sevdiği kadar Safranbolu’yu da çok sevdiğini biliyorum.

Şu an Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevini yapan Prof. Dr. Aysun Özköse fakülte yerleşke projesini tamamladı.

Projeyi gördüğümde; “Adı ‘Güzel Sanatlar ve Tasarım’ olan fakülte tam adına yakışır bir projeye kavuştu” dedim.
Dünyaca ünlü mimari otoritelerin dahi hayran kaldığı ve onayladığı fakülte yerleşke projesi Safranbolu’nun tarihi dokusu ile modern, çağdaş çizgiyi yansıtıyor.

Safranbolu Kaymakamlığı yanındaki araziye yapılacak olan yerleşkeyi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Turizm Fakültesi ortaklaşa kullanacak.

Safranbolu ile ilgili zaman zaman eleştiriler de bulunsam da yapılan güzellikleri paylaşmak görevim. Sayın Prof. Dr Aysun Özköse’ye Dünya Kenti Safranbolu’ya böylesi güzel bir eserin kavuşmasında katkınızdan dolayı teşekkür ederim.

675

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler