20.6 C
Karabük
23 Nisan Salı 2024

Karabük'te hakaret krizi

Karabük’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’a, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında Atatürk’ü eleştiren bir makale paylaştığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kayseri’nin Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Ağustos ayı başında Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Seyfullah Kaplan’ın, Atatürk’ün Yahudi olduğu, aynı zamada İslam karşıtı olduğu, Türkleri ve Arapları kötülediği ileri sürülen, ‘Mustafa Kemal ile ilgili bilinmeyen gerçekler’ başlıklı makaleyi Facebook sayfasında paylaşması tepki çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da dondurma dolabının içinde gösteren bir fotoğrafı da Facebook’ta paylaşan Kaplan’a, CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında tepki gösterdi.

Yenişehir Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören için Vali Orhan Alimoğlu beklendiği sırada protokolün arasında yer alan Seyfullah Kaplan’ın yanına giden İl Başkanı Bayram Karadağ, Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunacaklarını hatırlatıp, "Hepimiz aynı düşüncede olmayabiliriz ama o paylaşımlar yakışmıyor. Karabük’te huzur içerisinde insanlarla sohbet ediyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığınız paylaşım çok büyük bir terbiyesizlik. Tepkimi Atatürk’ün huzurunda paylaşmak istedim. Atatürk’e hakaret edemezsiniz, ettirmeyiz. Atatürk, Türk’tür, Müslüman’dır. Ben böyle bir kişi ile Atatürk anıtında bulunmak istemediğim için tören alanını terk ediyorum" diyerek ayrıldı.

1410

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler