13.1 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Katır ile su taşıyorlar

Karabük’ün en büyük merkez köyü olan Cumayanı’nda köylüler bir yıldır su sorunu yaşarken, köyün kadınları el arabaları ve katırlarla 3 kilometre uzaklıktan evlerine su taşıyor.

Karabük merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin civarında nüfusu olan Cumayanı köyünde bir yıldır su sorunu yaşanıyor. Daha önce milletvekillerinin söz vermesine rağmen su sorununun giderilmediğini söyleyen köylüler, çocukları ve elbiseleri derede yıkadıklarını söyledi. Köyde 24 çocuğun sarılık hastası olduğunu belirten bir köylü, böyle bir devirde merkezi bir köyde su sorunu nasıl yaşanır diye sitem ederek, Başbakan’dan yardım istedi.
Köylülerden Hüseyin Efe isimli vatandaş, iki senedir köylerinde su sorunu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Başbakanımıza sesleniyorum, merkezi bir köyde susuz kalınır mı, kalınamaz. Her taraf su ama bizim köyümüzde su yok. Kadınlarımız 3 kilometreden katır ve el arabaları ile su getiriyor. Osman Kahveci ve Mehmet Ali Şahin milletvekillerimiz bize söz verdiler ama bu sözlerinin üzerinden 6 ay geçti. Su da sorun, yol da sorun, hâla bir ses yok. Bizim bu sorunumuzu çözsünler. Biz hangi yüzyılda yaşıyoruz.”
Mehmet Bozkurt isimli vatandaş ise, köyde 24 çocuğun sarılık hastalığı geçirdiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız ve elbiselerimiz derede yıkanıyor. Köyün 3 kilometre dışındaki bir çeşmeden köylüler saatlerce kuyrukta durup su doldurmaya çalışıyor. Bu köy perişan bir halde. Milletvekillerimiz bize söz verdi, nerede bunların sözü. Daha önce su bu köye elektrikle basılıyordu. Mehmet Ali Şahin geldi su borcunu ödedi, vali geldi eski borcu kapattı ama yine de suyumuz yok.”

ŞAHİN’DEN VERYANSIN
Cumayanı köyüne söz verdiği halde halen su verilmediğini belirten ve İl Genel Meclisi üyeleri ile teşkilata seslenen TBMM eski başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin danışma kurulu toplantısında sert bir dille “İl Genel Meclisi Başkanım, Meclis üyelerim, arkadaşlar bu işi takip edeceksiniz. Bir an önce ihalesi yapılacak ve artık buraya su getirilecek. Biz her şeyi zamanında yapmaya özen gösteren bir iktidarız. Niye böyle bir hizmeti bir yıldan fazla zamanda hâla gerçekleştiremedik” diye konuştu.
Karabük’ün en büyük köyü Cumayanı’na seçimlerden önce su için söz verdiklerini anlatan Şahin, şunları söyledi:“Bana 3-4 ay sonra Cumayanı’na cazibeli su verilebileceğini açık ve net biçimde söylediler. Bende bu bilgiyi vatandaşlarımıza aktardım. Dedim ki, siz elektrik parasını ödeyerek motor yoluyla su temin ediyorsunuz ve elektrik parası toplanamadığı zaman elektrikler kesiliyor.”
Cumayanı gibi Karabük’ün en büyük köyünün susuz kaldığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “İki defa özel idare elektrik parasını ödemek suretiyle motorları tekrar çalıştırdı. Evet, şunu biliyorum su kaynağının oraya gelmesiyle ilgili ihtilaf yaşandı. Su kaynağının çıktığı bir başka köydeki vatandaşlarımız bunu yargıya taşıyorlar. Dava uzun sürdü bildiğim kadarıyla şu anda bitti. Biran önce Cumayanı’nın su meselesi çözülmelidir. Ben Karabük milletvekili olarak 4-5 ayda su sorunu bitecek dedim bakın sözün arkası gelmedi. İl Genel Meclisi Başkanım, İl Genel Meclisi üyelerim arkadaşlar bu işi takip edeceksiniz. Biran önce ihalesi yapılacak. Artık buraya su getirilecek. Biz her şeyi zamanında yapmaya özen gösteren bir iktidarız. Niye böyle bir hizmeti bir yıldan fazla bir zamanda hâla gerçekleştiremedik. Herkes kendisine çeki düzen versin.“

2838

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler