16.8 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

FLAŞ!.. Mahkeme; "Sabancı ışıkları yak"

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin sabah saatlerinde elektrik kesintisi ile ilgili yapmış olduğu basın toplantısı sonrası, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’den de açıklama geldi. Şahin açıklamasında “Bu işten kahramanlık çıkmaz, sayın Vergili’nin bu durumu yeniden gözden geçirmesini tavsiye ediyorum” demişti.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in kendisine ile ilgili bu şekilde açıklama yapmasından sonra akşam saatlerinde tekrar bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Rafet Vergili “ Ben elektrikleri iktidar partisi kestirdi demedim. Sadece biz iktidar partisi belediyesi olsa idik ENERJİSA böyle bir uygulama yapmaya cesaret edemezdi dedim” dedi.

Başkan Vergili açıklamalarını şöyle devam ettirdi “Koskoca şehrin elektrikleri kesilmiş, illaki bazı tepkilerimiz olacak. Bu tepkileri ortaya koyarken her ne kadar yanlış bir şey söylediğimi zannetmesem de belki olmuş olabilir. Ancak hiçbir açıklamamda Devlet bizim elektriğimizi kesti demedim. Bildiğiniz gibi evi yanan bir kişi bile başbakan nerde diye bağırıyor. Belediye başkanı ya da normal vatandaş olarak Başbakan nerde diye bağırmak bizim de hakkımız. Bizim söylediğimiz, eğer biz iktidar partisinin belediyesi olsa idik bu uygulanmayı biz yapamazlardı dedik ve hala da buna inanıyorum. Yani şu anda Milliyetçi Hareket Partisi iktidarda olsaydı bunu yapamazlardı.

Benim sizlere izah etmek istediğim olay, Sayın Mehmet Ali Şahin Bey elektrik konusu ile ilgili kendisini bilgi vermek için aradığımda bir toplantıda olduğunu ve bana geriye döneceğini söyledikleri için bu açıklamayı yapma gereği duydum.  Mehmet  Ali Şahin Bey basına dağıttığı açıklamasında, Başta Karabük Valisi İzzettin Küçük Bey olmak üzere Karabük’te ki tüm yetkili kurumlarla görüştüğünü ve gerekli bilgiyi aldığını ve bu açıklamayı da ondan sonra yaptığını söylemiş. Benim bildiğim kadarı ile Valilik Makamından sonra en yetkili kurum Karabük Belediyesi ve Belediye Başkanlığıdır. Benden neden bilgi alma ihtiyacı duymadı anlamış değilim. Bir büyüğümüz olarak ve hukukçu olarak kendisinin bizlere vereceği tasfiyelere uyacağımızı bilmeleri gerekir.  Yine konuşmasında olayı kahramanlığa bağlıyor. Ben Makam sahibi insanların devlet çıkarlarını koruması gerektiğine inanan bir kişiyim ki şimdi de vatandaşlık görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Ben hazinenin fazla para vermemesi konusunda bana verilen yetki sınırları içerisinde ödettirmemeye çalışıyorum.  29.05. 2012 tarihinde ENERJİSA’nın göndermiş olduğu tüm evrakları imzaladım. Yalnız bu evraklara sayaçları kontrol etmediğime dair işaret koydum. Bu yapılan açıklamalarda gerçeklik payı olduğuna inanmıyorum.  Yine hakkımda 3 kere çeşitli açıklamalar yapıldı. Ben bunların hiç birisine cevap vermedim. Birincisinde Kurban Bayramında bir açıklama yaptı sessiz kaldık, daha 10 gün önce Arıtma Tesisi konusunda açıklama yaptı ve benim orada olmayışımı sorguladı, biz davetli değildik ki, bilgimiz yoktu ki gelelim.Bu günde bu açıklamayı yapıyor.Ben il teşkilatının ya da Sayın Şahin’e enformasyon sağlayanların kendisini sağlıklı bilgilendirmediklerini düşünüyorum, kendisi bizim büyüğümüz, şimdi Karabük’ün bir konusu için Ankara’ya çağırsın çıkar giderim” dedi

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDI

Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdiği sırada Belediye Avukatı tarafından Karabük 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin ENERJİSA’nın elektrikleri kesme uygulaması hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldığı haberi verilmesi üzerine, Başkan Vergili “ Mahkeme kararı şu anda elimize ulaştı, mahkeme elektriklerin verilmesi konusunda ENERSİJA hakkında yürütmeyi durdurma kararı almıştır, bize milletvekilleri dahil kimse sahip çıkmasa da bu ülkede hukuk var, işte hukuk bize sahip çıktı” dedi.

3080

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler