20.9 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

Karabük'ün elektriğini kestiler

Karabük Belediyesi ile Sabancı grubuna ait Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ) arasında uzun süredir devam eden fatura tartışması kentin karanlığa bürünmesine neden oldu.

Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Görmediğim, ölçmediğim elektriği ve faturasını imzalamam” dedi, BEDAŞ kentteki tüm ortak gider elektriğini kesti ve Karabük’ü karanlık kapladı Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Uzun süredir   istiyorlar, bende kendilerine diyorum ki; ya akıllı sayaçlarınızı kurun, ölçümlerinizi yapın faturalarınızı getirin imzalayayım ya da belediye bünyesinde birkaç sayaç memuru istihdam edelim, giderlerini siz karşılayın ve ölçümleri yapıp faturalandırsınlar. Arkadaşlar bu memlekete karşı her türlü sorumluluğunu yerine getiren, elektrik faturalarını kuruşuna kadar ödeyen Karabük halkına kendileri için son derece cüzi rakamlar olan hizmetleri çok görüyorlar. Bana da diyorlar ki; sen bizim getirdiğimiz faturaları imzala bizde Hazine’den parasını alalım. Nerden bileyim kafanıza göre yazmadığınızı, fazla yazmadığınızı, siz özel bir şirketsiniz, devlet değilsiniz ki, devlet olsanız imzalayayım, ben sizin noteriniz miyim?” dedi Olayın tamamen MHP’li bir başkan olmasından kaynaklandığını da iddia eden Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bölgede ki hangi belediyenin elektriğini kesmişler, hangi başkan bu evrakı imzalamış, şimdi bizi sahipsiz görüyorlar ve bu zulmü yapıyorlar,göreve geldikten üç gün sonra belediyenin aylarca birikmiş borcunu ödemiyorum diye hizmet binamızın elektriklerini kestiler,onlar bunu birilerine şirn gözükmek için yaptı, ancak biz tüm tedbirlerimizi almıştık, ancak bir gün bu devran döner, görevde olduğum sürece bu evrakı imzalatamazlar, gitsinler yeni genelge çıkartsınlar, arkadaşlar nasıl olsa güçlü, önemli dostları var, kendi çıkarları doğrultusunda genelge de çıkartabilirler” dedi.

Öte yandan kesintinin uygulanmasının ardından Karabük Emniyeti de olası asayiş vakalarına karşı harekete geçti. Şehir merkezinde ve mahallelerde gece boyu devriye gezen polis fırsatçılara göz açtırmadı

3840

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler