18.3 C
Karabük
28 Mart Perşembe 2024

Şahin'den şaşırtan itiraf!..

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 10 yıldır iktidarda olduklarını ancak bu sürede bürokrasiyi aşamadıklarını ve bunun da kendisini üzdüğünü belirterek, “Karabük’te bazı yatırımların geciktiğini, bunları gözlemlediklerini ve açıkça özeleştiri yapmak durumunda olduklarını belirterek, “Olimpik yüzme havuzu, Kültür merkezi ihalesi bunların başında geliyor, Bakın bu yatırımlarda para ve  ödenek sorunları yok, ama ihale şartları, bürokratik engeller aşılamıyor” dedi

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Osman Kahveci ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İl Başkanı Ömer Ayar, bazı İl Yönetim Kurulu üyeleri ve  İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Şahin; AK Parti iç tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı ile ilgili olarak Genel Kurul’da açıklık getirileceğini ve bununla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.
Şahin, AK Parti’nin tüzüğüne göre, üç dönem AK Parti listelerinden seçilenler, hiçbir şekilde yani farklı görevler için de olsa yeniden aday olamadıkları ve bunun ilgili bir esnekliğe gidileceği" yönündeki soruya şöyle karşılık verdi: “İç tüzüğü hazırlayan kişilerden biri benim. Biz o düzenlemeyi yaparken kastımız yani o düzenlemenin gerekçesi üst üstedir. Ama çok açık şekilde yazmadığımız için şu an tartışma konusu oluyor. AK Parti’de bir kişi üst üste 3 dönemden fazla milletvekilliği yapamaz şeklindeki o düzenleme daha sonra bir ara vererek adaylığa mani olmayacak bir şekilde düzenlenmiştir. Ama sanıyorum yeterli açıkta olmadığı için eğer ileride 3 dönem AK Parti milletvekilliği yapıp bir dönem ara verdikten sonra, tekrar aday olsa bir kişi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tüzüğü uygulayarak o kişinin adaylığının iptaline gidebilir düşüncesinde. Genel Kurul’da bu konuda bir açıklık getirilecek diye tahmin ediyorum” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde Karabük’te ki yatırımlar konusunda geniş açıklamalarda bulunan TBMM Meclis eski başkanı Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin,”Öncelikle geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerden sonra basınımızla doğru düzgün bir araya gelemediğimizi ve bunun da bizim eksikliğimizden kaynaklandığını söylemek istiyorum. Bilindiği gibi bizim asli görevimiz parlamento ve burada gerek şahsım ve gerekse Osman beyle birlikte önemli komisyonlarda görev alıyoruz.Bu görevlerimizden geri zamanımızı da seçim bölgemizde memleketimizin sorunları ile ilgilenmek üzere geçiriyoruz” dedi.

HERŞEY KARA KAPLIKLI DEFTERİMDE KAYITLI
Elinde siyah kaplı bir defterle açıklamalarına devam eden  Şahin, “Elimde siyah kaplı ancak içi beyaz bir defter var. Arabanız mı kaybolsa üzülürsünüz yoksa bu defter mi diye sorarsanız ben derim ki bu defter kaybolsa daha çok üzülürüm.Bu defterin içinde hangi köy,hangi ilçe,hangi mahallenin durumu nedir hemen ortaya çıkar ve size de söyleyebilirim.Bu bende ki bilgilerin en iyi bürokratta bile olduğunu sanmıyorum.Şu anda hangi yatırımlar yapılıyor,hangi yatırımlara ihtiyaç vardır bunları bilirim. Bu defterde yazılanların bazıları benim el yazım bazıları ise danışmanımın aldığı notlardır.
Bu manada Karabük’te ki bazı yatırımların oldukça geciktiğini söyleyebilirim. Örneğin yüzme havuzu şimdiye kadar çoktan bitirilmeliydi. Burada para sorunu yok ancak, ihale konularında sıkıntı yaşanıyor. Bir diğeri Kültür Merkezi ve seçimlerden önce Kültür Bakanımız yer konusunun kendisine getirileceğini söylemişti.Aradan 1 yıl süre geçmesine rağmen özel idarede ki arkadaşlarımız bakanlıkta yapılan projede eksiklikler bulması ve bu eksikliklerin giderilmesi ile zaman kaybedildi. Şimdi Valilik ihale yapacak ve ödeneği olan bu yatırım başlatılacak” dedi.

Haber/ Karabük Postası Gazetesi

1343

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler