28.2 C
Karabük
25 Nisan Perşembe 2024

Sizce bu savaş niye başladı

KARDEMİR 1937 Yılında kurulmuş. Tabi ki o yıllardan sonra teknoloji bu kadar gelişmediği için doğal olarak havayı kirletmiş. Ancak bildiğimiz kadarı ile son yıllarda şirket; çevre ve hava kirliliği konusunda önemli yatırımlar yapıyor. Bunlar şu ana kadar birçok basın toplantısında gündeme getirildi.
Şimdi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ani bir çıkışla KARDEMİR ve MARZİNC’e adeta savaş açtı.
Tabi ki ay değil bayram değil bu savaş niye açıldı diye basın mensuplarının çoğunluğu ve konuya ilgili kişiler soru sormaya başladılar.

Sizce bu savaş niye başladı. Bunu bilen var mı? Bu konuda çeşitli dedikodular var ancak biz işin gerçeğini bilmiyoruz.
Tabi ki sayın Vergili’nin çevre ve hava kirliliğine karşı olması ve böyle açıklamalar yapması sevindirici. Ancak insanlar soruyorlar, sayın Vergili görev yaptığı yıllar içinde bu durumu neden gündeme getirmedi. Aynı görüşler sayın Vergili’nin hemen ardından basın toplantısı yapan mahalle ve köy muhtarlar derneği ile ziraat odasının açıklamalarında da belirtildi. Basın mensupları aynı soruları dernek başkanlarına da sordu.
Bakın sayın Vergili’nin olsun sayın dernek başkanlarının olsun bu konuyu gündeme getirmeleri takdire şayan ancak, bu zamana kadar neden bekledikleri soruları soruluyor. MARZİNC kurulalı 6 yıl olmuş neden 6 yıldır konuşmadı sayın Vergili deniyor.

Her iki şirket için de bu teknoloji bugün mü geldi de bugün konuşulmaya başlandı soruları soruluyor.
Sayın başkan kendisine bu tür sorular sorulduğunda birden sinirleniyor. Bizce sinirlenmesine gerek yok. Aynı durumda kim olursa olsun bu sorular doğal olarak sorulur. Tabi ki Sayın Vergili Karabük belediye başkanı olarak bunları gündeme getirsin. Tabi ki çevre ve hava kirliliğine herkes karşı. Bizde sonuna kadar karşıyız.

Pırıl pırıl bir havada yaşamayı kim istemez. Köylülerimizin el emeği ürünler neden heba olsun. Dönemin milletvekili sayın Osman Kahveci, bu şirket havayı kirletirse ilk olarak hesabını ben sorarım demişti. Gerekirse burada nöbet tutarım demişti. Maalesef bunlar laf ta kalıyor.

Kimse kusura bakmasn ve bizlere kızmasın. Biz en başında çok karşı çıkmıştık. Bu arşivlerimizde fazlasıyla var. İsteyen olursa da çıkarırız ortaya.

Bakın uzun yıllar olmasına rağmen Organize’nin arıtma tesisi yokmuş. Bunu yeni öğreniyoruz. Neden yapılmadı. Önce bunları sorgulayalım. Bugüne kadar Organize’nin mütevelli heyetinde kimler vardı. Öyle ben istediğimi yaparım, istemezsem yapmam demekle olmuyor bu işler. Bu durum para ile pulla ölçülecek bir durum değil. Konu insan sağlığı, konu insan hayatı ise orada herşey biter.Bu işlerin vebali büyüktür. Altından kalkılması zordur.
Geçtiğimiz yıl arkadaşlarımızla birlikte Çevre ve Şehircilik bakan yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan’a yaptığımız hayırlı olsun ziyaretinde konu açılmış, kendisi de bize," KARDEMİR’in bakanlığımıza taahhütü var. Bu konu üzerinde hassasiyet gösteriyoruz. Tabi KARDEMİR bizim olmazsa olmazımız ancak gelişen teknolojide artık hava ve çevreyi kirletmesinler.. Aynı durum MARCİNC içinde geçerli. Bu tesisinde çevre ve havaya duyarlı olmasını istiyoruz. Yani Karabük’lü vatandaşlarımız artık zehirlenmesinler" demişti.
Bizimde acizane tavsiyemiz gerek KARDEMİR ve gerekse MARZİNC kısa süre içinde üzerlerine düşeni yapsınlar.
Herşey para değil.
İnsan sağlığına paha biçilmez…
SAYGILARIMLA…

1233

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler