14 C
Karabük
22 Nisan Pazartesi 2024

Karabüklüleştiremediklerimiz!

Ülkemizde futbolseverlerimizin büyük çoğunluğu, doğup büyüdükleri veya bir ömür boyu yaşadıkları kentin takımı yerine İstanbul üçüzlerden birine sevdalıdır.
Kendi kentlerinin takımı, taraftarı olduğu halde adı büyük üçüzlerden birisi ile karşılaştığında, sırt çevirirler kendi kentlerinin takımlarına…
Alanya-Karabükspor maçını izlemek için gittiğimiz Cafe’nin bahçesindeki büyük ekranda GS-Sivas maçı var. Karabükspor maçı içerde küçük ekranda…
Karabük maçı devre arası uzatmalara kaldı. Bahçedekiler bilet karşılığı çaylarını almak için içeri geldiklerinde şaşırdım kaldım. Küçük yaşlarda empoze edilen bir 3 adı büyük takımdan birini tutma baskısı olduğundan mı nedir bilinmez. Karabük’te doğup büyüyen genci yaşlısı GS forması veya atkısı ile gelmişler bahçeye…
Birde baktım gelenlerin arasında mahalle muhtarı arkadaşımız da var. GS galip ya sevinçten yüzü gülüyor. Sanırsın ki GS şampiyon olursa O’ da şampiyon olacak..!

-Ayıp, ayıp yazıklar olsun..!
Dediğimde utancından sus işareti yaptı ama susmadım.
Sen GS Lisesi mezunu musun? Hayır. Değilsen zaten GS kulübüne üye dahi olamazsın. Taraftar da olamazsın. Bu kentin bir temsilcisi seçildiğin için de bu kentten yana taraf olmalısın. Diyelim ki taraftarsın; Taraftar şampiyon olmaz, takım şampiyon olur. Taraftar izler. Futbol görsel bir şeydir. kötü maç izlersin yada iyi maç izlersin bu iki… Karabükspor da güzel futbol oynuyor. Süper lig’de Karabükspor yer almasa sen GS’yı yani sevdiğini gözle görme şansın var mı? Bu sorunun cevabı üç mü yoksa güç mü?

Sen ki Şehrinin sakini değil sahibi olmak için muhtar oldun…! Şehrinin Milliyetçisi olmayan, Ülkesinin de Milliyetçisi olmaz! Ülke sevgisinin temeli, şehir sevgisinden başlar unutma…!

Karabük’te yaşayan Sivaslı seçmenlerin sana tepkisi ne olur? Düşünmedin mi?

Tudor, GS’ya kaçınca mı ”Büyük Hoca” oldu?..
Futbolda gündemi İstanbul işgal etmekte her zaman..

Neden kendi takımını değil de, İstanbul takımını tutuyorsun? diye sorduğumuzda;

“Çıksın süper lig’e tutarız kardeşim” cevabını alırdık bir zamanlar.. Anadolu’da bir kişinin Şehir takımını tutması için 81 takımlı bir Süper Lig olması gerekmekte benim canım Türkiye’mde!

Süper Lig’de 3 hafta sonunda Karabükspor FB’nin üstünde yer alıyor…

Gün geldi üçüzleri de devirdi.
İstanbullu olmayıp, İstanbul takımı tutmak; kraldan çok kralcı olmaktır aslında. Karabük’ün merkez nüfusu kadar Karabüklü yaşıyor İstanbul’da.

Avrupa’da herkes kendi şehrinin takımına hizmet ettiği için her takım şampiyonluğa oynayabiliyor, Ülkemizde ise futbol İstanbul’dan ibaret olarak gösterilmeye ve üçünden biri şampiyon diğerleri piyon bir lig oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle olunca da Avrupa’da yayıyoruz.
Avrupa liglerinde karşımıza her sene birçok takım çıkarken, biz karşısına sadece üç takımla çıkabiliyoruz ve onlar şampiyon olurken bizimkiler piyon oluyor. Üstelik bu üçüzlerin Avrupa’da oynadıklarında; Türkiye’yi temsil ediyoruz, “herkes bizi desteklesin” beklentileri var.

Adı Türkiye Süper ligi ama takımlarda ki futbolcular hep yabancı. 9 yabancı futbolcu ile kendi ligimize yabancı olduk.. Eskiden takım kadrolarını isim, isim sayabiliyorduk ama şimdi çok zor.

Karabükspor’un takım kadrosunu sayamıyorum ama merak ediyorum üç büyüklerin kadrosunu sayabilecek olan var mı? Üstelik yabancı-yerli rekabetinde Milli maçlarda aldığımız sonuçlarda ortada.
Anadolu takımları yok iken, bu adı büyük takımları tutmak normaldi. Çocuklara, rakip takımı tutmasın diye doğuştan empoze edildi babasının veya dayısının takımı.

Gelinen süreçte Cumhuriyet Şehri Karabük gibi diğer Anadolu şehirlerinde kendi takımından fazla üçüzlerin ‘taraftar’ı oldu.
Anadolu takımlarından Trabzonspor bir zamanlar şampiyonluklar yaşadı. Son yıllarda Bursaspor Şampiyon oldu ama geçen sezon az daha küme düşüyordu. Futbol fabrikası olarak ünlenen Trabzon ise son yıllarda “şampiyon” olamayınca Karadeniz’in tek temsilcisi olma yolunda hızla ilerliyor…!
Geçen sezonun son haftasında evinde Bursaspor’a yenilince Rize’nin küme düşmesi kaçınılmaz oldu ve böylelikle Orta ve Doğu Karadeniz’in “Tek” temsilcisi durumuna geldi…!

Batı Karadeniz’in tek temsilcisi Karabükspor, Karabük’ün markasıdır.
Unutmayalım ki kendi şehrimizin takımını desteklersek, şehre bir hareketlilik gelir. Karabük Üniversitesi’nde bugün şehrin merkez nüfusu kadar öğrenci varsa ve Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyorsa öğrenci tercihlerine yön veren en büyük artı Karabükspor’un süper ligde olmasıdır..

Bir kent takımı eğer o kentliler tarafından sahiplenilmiyorsa, o kentliler, kulüplerini ikinci, üçüncü sıralara koyuyorsa, o kentin büyük değeri de sessiz sedasız alt liglere düşer kaybolur gider..

Bir zamanların Zonguldakspor’u gibi.. Sakaryaspor ve Kocaelispor’u gibi.. Otobüsle veya trenle üçüzlerin maçı için o takımın formasını giyerek, o takımın maç yapacağı deplasman şehrinin yolunu tutarsınız..
Tıpkı Zonguldak, Bartın, Bolu ve Kastamonu’dan BJK,GS ve FB maçları için yaşadığı kentin takımını değil de sevdiği üçüzleri gözle görmek için Karabük’e gelenler gibi.

Kentinizin, kendinizin takımının maçını önemseyip ne radyodan, ne televizyondan, ne gazeteden, ne de stadyumundan takip etmeyeceksiniz. Sordukların da ise “Karabük’ü çok seviyorum, buradan başka yaşayabileceğim şehir de düşünemiyorum” diyeceksiniz..!

Hafta sonu son 2 yılın şampiyonu BJK maçı var. her zaman ki gibi Safranbolu’da karşılanacak!..

Tamam karşılansın sevgi gösterisi yapılsın ama maçta da Karabükspor’a destek verilsin! BJK sempatizanları ve sevenleri şunu bi sorgulasınlar:
“10 yüz bin milyon eerocuk’ verseler; çok sevdikleri, gurur duydukları BJK Karabük’e gelir mi? Başkalarının takımıyla sevineceğine; şehrinin takımıyla gülmek veya üzülmek..

Çok daha onurlu ve haz verici değil mi?
Karabüklü’nün gözü kulağı İstanbul da veya başka kentler de değil kendi şehrin de olmalı. “Karabüklüyüm” derken göğsünüz kabarıyorsa sıra şehrinizin takımına destek olmaya geldiğinde üçüzlerin maçları şehrinizin takımından önemli olacak.
Karabüklü olmayı önemseyecek ama sıra şehrinizin takımına destek olmaya geldiğinde arka plana atacaksınız! Yok böyle bir dünya.
Karabük’ü Karabüklüler düşünmezse kim düşünür ki?
Onların Semti;
Onların Kenti,
Onların Takımı.
Senin Şehrin; Senin Takımın!
Ey Karabüklüler;
Karabük Benim Kentim.. Karabükspor Benim Takımım
Diye ses vermiyor, yürek veremiyorsanız
Ne diyelim. Bizde sorarız elbette…
Yoksa siz hala 1937’den beri
KARABÜKLÜLEŞTİREMEDİKLERİMİZDEN MİSİNİZ?

1702

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler