12.2 C
Karabük
12 Nisan Cuma 2024

Her Telden (17 Aralık 2019)

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ UZMAN HEKİM Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, TBMM’DE KARABÜK’ÜN SAĞLIK SORUNLARINI DİLE GETİRDİ VEEE.

CHP Karabük Milletvekili, TBMM’DE Karabük’ün içine yuvarlandığı SAĞLIK SORUNLARINA dikkat çeken bir konuşma yaptı ve “KARABÜK’ÜN DAHA ÖNCE 3 HASTANESİ VARDI..” anlamında ifadeler kullandı.

OLAYIN GERÇEĞİ DE BU..

Bu arada, Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, uzun süre görev yaptığı SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NİN Uzman Hekim açığına dikkat çekti ve bu konu gerçekten çok/çok önemli.

ESKİPAZAR HASTANESİ’NİN ZEMİNİ KAYIYOR..

YENİCE DEVLET HASTANESİ’NDE UZMAN HEKİM NOKSAN.

EFLANİ DEVLET HASTANESİ’NDE KAÇ UZMAN HEKİM VAR Kİ..?

Yani Karabük SAĞLIK SEKTÖRÜ noktasında gerçekten sıkıntılı bir durum da, CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu konuları dile getirerek, Karabük’ün çok ciddi bir sorununa parmak basmış.

ÇOK DA İYİ YAPMIŞ DOĞRUSU.

Karabük genelinde SAĞLIK SORUNU gerçekten çok büyük.

Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu konuyu gündeme taşımış oldu..

İnşaallah SAĞLIK BAKANLIĞI bu sıkıntıları dikkate alır..

 

CHP YENİCE-SAFRANBOLU-OVACIK İLÇE KONGRELERİ GEÇTİĞİMİZ CUMARTESİ/PAZAR GÜNLERİ YAPILDI VE KONGRELER ÇOK DÜZEYLİ GEÇTİ

CHP Kurultay sürecinin en önemli ayağı olan İLÇE KONGRELERİ başladı ve Karabük’te İlk İLÇE KONGRESİ YENİCE’DE yapılırken İlçe başkanlığı için Sayın ENVER ÖZGÜ ile Sayın ŞABAN KARAKAŞ yarıştılar.

CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR’IN Divan Başkanlığında yapılan YENİCE İLÇE Kongresini, Sayın ENVER ÖZGÜ Kazanarak İlçe Başkanı oldu.

CHP İLÇE KONGRESİ ÇOK DÜZEYLİ BİR HAVADA GEÇTİ.

CHP Safranbolu İlçe Kongresi ise CHP Kastamonu Milletvekili Sayın HASAN BALTACI’NIN Divan Başkanlığında gerçekleştirildi ve Sayın BAHTİYAR ACAR ile Sayın HAKKI ÇETİNKAYA’NIN İlçe Başkanlığı için yarıştığı Kongre de ipi göğüsleyen Sayın BAHTİYAR ACAR oldu.

CHP SAFRANBOLU’DA son yılların hayli geniş katılımlı bir Kongresini yaptı diyen, CHP çevreleri “PARTİ İÇERİSİNDE CİDDİ BİR KIPIRDANMANIN OLDUĞUNU BU KONGREDE HERKES GÖRDÜ..” anlamında bilgiler verdiler.

CHP OVACIK İlçe Kongresi, Sayın KAZIM ÖLMEZ’İN Divan Başkanlığında yapıldı ve tek aday olarak Kongreye giren Sayın DURMUŞ KIÇIRDAR İlçe Başkanlığı görevine seçildi..

CHP Karabük İl Kongresi için İLÇE KONGRELERİ sürdürülecek.

 

AK PARTİ, KARABÜK’TE, 2006 YILINDAN BU YANA “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPTIRAMADI..” VE PARTİ KENDİSİNİ BAŞARILI GÖREBİLİR Mİ..?

AK Parti, İktidarı sürecinde, Karabük’e çok başarılı hizmetler vermiş olabilir, vermiştir de, ancak,  2006 YILINDAN BU YANA, yapılamayan ve çok ciddi SAĞLIK SORUNLARI çıkartan KATI ATIK BERTARAF TESİSİ noktasını nasıl izah edeceğiz..?

Bu konuda TBMM Eski Başkanlarından ve Karabük eski Milletvekillerinden Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN 6 Temmuz 2017 tarihinde ÖZELEŞTİRİDE bulunmuş ve ÇÖP TOPLAMA TESİSİ konusunda başarılı olamadık anlamında açıklamalar yapmıştır.

BU KONU HALK SAĞLIĞINI BİRE/BİR İLGİLENDİRMEKTEDİR..

O nedenle ASİT KÖYÜ SAKİNLERİ KARAYOLU’NU KAPATMIŞTIR..

KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ yaptırmak için kurulmuş olan KARÇEV 2020 Yılı Bütçe Tasarısı yapmıştır ve bu BÜTÇE TASARISINDA 343.015 Lira PERSONEL GİDERİ konulmuş.

Demek ki ÖDENEN PARALAR VARDIR..!!

14 Yıldır, o veya bu nedenle,  başarılı olamamış bir KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ, yani KARÇEV, demek ki bazı insanlara para ödüyor ve eğer 13/14 yıldır böyle bir para veriliyorsa, neden BAŞARILI OLUNSUN Kİ, nasılsa, neden BAŞARILMIYOR diye hesap soran yok..!!

HESAP SORULMAYINCA DA, milletin paraları böyle gidiyor işte..!!

ÖYLE Mİ/DEĞİL Mİ, MAZERET ÜRETME ŞAMPIYONLARI..!!

 

BÖLGENİN SESİ GAZETESİ “2010 YILI BAŞINDA, BU YAZ KARABÜK’TE ÇOK SICAK GEÇECEK..” DİYE YAZDIĞI ZAMAN, BUNA İNANMAYANLAR..!!

BÖLGENİN SESİ Gazetesi HER TELDEN Köşesi, 2010 yılı başlarında “BU YAZ KARABÜK’TE ÇOK SICAK GEÇECEK..” diye yazdığımızda bize inanmayanlar oldu, bazıları da meteorolojik havanın sıcak geçeceğini sandı..

Sonra MAYIS sonu, HAZİRAN başı gibi SENDİKAL MÜCADELE başladı..

Düşünün 2300-2400 KARDEMİR işçisi 48 saat içerisinde TÜRK METAL Sendikası’na geçti ve biz o zaman “BEDAVA EKMEK DAĞITILSA 48 SAAT İÇERİSİNDE 2300-2400 KİŞİ GİDİP O BEDAVA EKMEĞİ ALMAZ..” diye yazdığımızı iyi hatırlıyoruz.

O zaman TÜRK METAL SENDİKASI çoğunluğu sağlamıştı veya öyle görünüyordu, ne zaman ki Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Sayın KAMİL GÜLEÇ’İ hedef alan “O A4 KAĞIDINA YAZILMIŞ AFİŞLER SAĞA/SOLA YAPIŞTIRILDI..” işveren en ağır biçimde devreye girerek olayın seyrini değiştirdi.

O kağıtlar, O afişler gidişatı birkaç gün içerisinde değiştirdi..

İŞVEREN, o zamana kadar tarafsızdı, ÇELİK-İŞ Sendikası yanında ağır biçimde taraf oldu ve ÇELİK-İŞ Sendikası’nda istifa edenler, geri dönüşe başladılar, işin seyri değişti..

Öyle olmadı mı..?

 

KARDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 31, 12, 2020 TARİHİNDE DOLUYOR VE 1.1.2021 TARİHİNDE YENİ SÖZLEŞME DÖNEMİNE GİRİLECEK..!!

Bir dönem Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN unutulmaz çabası, katkısı, arabulucu gibi gece/gündüz çalışarak KAVGASIZ / GÜRÜLTÜSÜZ bitirilen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’Nİ iyi hatırlayın..

YENİ SÖZLEŞME 1.1.2021 Tarihinde başlayacak ve ÇELİK SEKTÖRÜ 2020 yılı için işlerin açılması, PEK UMUTLU DEĞİL ve KARDEMİR 2020 yılını nasıl bir bilanço ile tamamlayacak, bakın BURASI ÇOK ÖNEMLİ..

2021 İstenilen ile verilebilen arasında ki farkları gündeme getirecektir..

Sayın RAFET VERGİLİ yeniden devreye girer uzlaşmaya katkı verir mi..?

Bu manada önümüzde ki süreci iyi izleyin, hem de çok/çok iyi izleyin..!!

 

CHP MİLLETVEKİLİ UZMAN HEKİM Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY “TBMM KONUŞMAMDAN SONRA, Sayın BAKAN İLE GÖRÜŞMEMİZ OLDU….”

CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, Bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yaparak “KARABÜK’ÜN SAĞLIK ALANINDA Kİ SORUNLARINI..” TBMM gündemine taşıdı.

Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY ile dün bir görüşmemiz oldu.

TBMM Konuşmasından sonra Sağlık Bakanı ile bir görüşme yaptığını anlatan Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY “Sayın BAKAN, ÖZELLİKLE SAFRANBOLU NOKTASINA HAYLİ YAKIN İLGİ GÖSTERDİ..” dedi.

Bilindiği gibi SAFRANBOLU DEVLET Hastanesi’nin UZMAN HEKİM açığı vardı ve son olarak Karabük Sağlık İl Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI bir dizi temaslardan sonra Safranbolu Devlet Hastanesi’ne birkaç UZMAN HEKİM geleceğini söylemişti.

CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN DA bu yönde ki talebi ile Safranbolu Devlet Hastanesi başta olmak üzere Karabük SAĞLIK ALANINDA bir dizi ilerleme kaydedecek gibi görünüyor.

CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSELİN AVNİ AKSOY, ayrıca Sağlık Bakanı’na ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ olayını da anlatarak SÜRATLE ÇÖZÜM istediğini söyledi.

Sağlık Bakanı’nın ESKİPAZAR DEVLET Hastanesi için “YIKIP YENİDEN YAPMAK DAHİL BAZI SEÇENEKLER ÜZERİNDE DURDUĞUNA İLİŞKİN..” bir dizi çalışma yaptıklarını anlattığını söyleyen CHP Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bu gelişmeleri titizlikle izlediğini de anlattı.

Bilindiği gibi Karabük’te ciddi bir SAĞLIKTA TESİS ve UZMAN HEKİM açığı var ve Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, bunları adım/adım izlediğinin altını çizerek “İNŞAALLAH BELİRLİ İLERLEMELER KAYDEDECEĞİZ..” dedi.

Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY girişimlerini sürdürecek..

 

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ UZMAN HEKİM Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY “KARABÜK’ÜN NÜFUSU 248 BİN, HASTANEYE GİDEN 2 MİLYON …”

CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, çok önemli bir konuya parmak bastı ve “KARABÜK ve İLÇELERİNDE 248 BİN NÜFUS YAŞIYOR.BUNA KARŞIN HASTANELERE GİDEN 2 MİLYON KİŞİ VAR..”

248 BİN NÜFUSA KARŞILIK, 2 MİLYON KİŞİ POLİKLİNİK HİZMETİ.

Bu gerçekten çok/çok önemli bir konu ve Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, bunun ÇEVRE KİRLİLİĞİ ile bağlantısına dikkat çekiyor.HAVA KİRLİLİĞİ buna bağlı olarak İNSAN SAĞLIĞI noktasına vurgu yapıyor..

TOPLAM NÜFUSU 248 BİN, HASTA SAYISI İSE 2 MİLYON.

Diyelim ki, bu 2 milyon kişinin yüzde 25 kadarı çevre İllerden geldi, yine de HASTA KARABÜK İNSANI sayısı gerçekten çok/çok yüksek ve Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY bunu BİR HEKİM GÖZÜ ile HAVA KİRLİLİĞİNE-ÇEVRE KİRLİLİĞİNE bağlıyor.

Bu tespiti herkesin önemsemesi gerek.

248 BİN NÜFUS, 2 MİLYON HASTA SAYISI, bu korkunç bir rakam.

Sizce öyle değil mi..?

 

KARABÜKSPOR NOKTASINDA “ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..” VE GÜNDEME SÜRATLE “OLAĞANÜSTÜ KONGRE GELİR Mİ..?”

Sayın ŞEFİK DİZDAR bir dizi girişim yaptı ve bu girişimler KARABÜKSPOR noktasında önemli kıpırdanmalara, önemli gelişmelere yol açmak üzere , öyle görülüyor ki, TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ bu işin bir biçimde sonuçlanmasından yana.

Sayın ŞEFİK DİZDAR, KARABÜKSPOR Başkanlığı için herhangi bir talebinin olmadığını deklare ediyor, buna karşılık, bu konuda girişim yapanların , fikir üretenlerin tamamı “Sayın ŞEFİK DİZDAR, FİİLEN GÖREV ALMASIN, ANCAK, DİVAN KURULU BAŞKANI OLARAK HEP İŞİN İÇİNDE OLSUN..” yaklaşımı içindeler.

Sayın ŞEFİK DİZDAR Kulüp Başkanı olmayacak.

DİVAN KURULU BAŞKANI olarak Kulübün çekip/çevrilmesinde, KARABÜKSPOR’UN KURUMSAL bir yapı kazanmasında son sözü söyleyecek ve bu anlamda etkin olarak yol gösterecek.

Bu arada, spor, özellikle PROFESYONEL FUTBOL çok büyük bir sektör, bu Sektörün içinde ki insanlar, bir anda ULUSAL İSİM HALİNE geliyorlar ve tanınma oranları müthiş artıyor.

Bu olayın bir başka yönü.

Ancak, KARABÜKSPOR noktasından baktığınızda, bu camia Ülke genelinde bilinen, sevilen bir Camia idi, şimdi ne yazık ki çok kötü duruma düştü ve tam olayın bu noktasında, bir Kardeşimin dediği gibi “KÜLLERİNDEN DOĞMANIN YOLLARINI ARIYOR KARABÜKSPOR..”

Ve Sayın ŞEFİK DİZDAR işte bunun çabalarını gösteriyor..

 

AŞAĞI KIZILCAÖREN KÖYÜ SAKİNLERİNİN “ÇED RAPORUNA İTİRAZ EDİP DİNLETEMEDİKLERİ ALAN..” SONRADAN KAYMIŞTI YA, JENERATÖR İŞİ

Dün çok önemli bir isim aradı ve “AŞAĞI KIZILCAÖREN KÖYÜ SAKİNLERİ, KARÇEV’İN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPACAĞI ALANIN ÇED RAPORUNA İTİRAZ ETMİŞLER, ANCAK, SESLERİNİ DUYURAMAMIŞLARDI..” dedi.

O ZAMAN KARÇEV’İ YÖNETENLERE SESLERİNİ DUYURAMAMIŞLAR..

Biliyorsunuz, AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyünün üst taraflarında ki bir araziye KATI ATIK BERTARAF TESİSİ inşaatı başladı, sonra yer kayması nedeni ile HUKUK devreye girdi “PARDON BURASI KAYIYORMUŞ..” denildi inşaat durduruldu.

YÜKLENİCİYE TAZMİNAT FALAN ÖDENDİ..

Devlete KAÇA MAL OLDU O İŞ ACABA..?

Şimdi de ORADA BULUNAN BİR JENERATÖR konusu gündemde ve galiba O JENERATÖRÜN ÇALINABİLECEĞİ noktasında, bazı Köylüler KOLLUK GÜÇLERİNİ uyarmışlar..

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ çok geniş bir konu..

BİZ ŞİMDİYE KADAR YAPILAMAMIŞ OLMASININ ÜZERİNDE DURUYORUZ.

Harcanan DEVLET/MİLLET PARASININ üzerinde duruyoruz.

O paralar boşa gidiyor, HENÜZ BİR SONUÇ ALINAMADI..!!

2144

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler