30.4 C
Karabük
24 Nisan Çarşamba 2024

Her Telden (22 Ekim 2019)

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ, GERÇEK BİR SEÇİM STRATEJİSTİ VE “8 BİN-8500 KATILIM OLUR, SAYIN ÇEBİ YÜZDE 60 ALIR”

BJK Başkanlığı’na Sayın AHMET NUR ÇEBİ seçildi ve Karabük’te gerçekten büyük bir sevinç dalgası yaşanıyor, size bir şey söyleyelim ve buna inanın, Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN Adaylığı noktasında “KARABÜK FİRESİZ DUACI OLDU, KARABÜK FİRESİZ Sayın ÇEBİ’NİN KAZANMASINI İSTEDİ..”

Karabük tarihinde belki ilk kez böylesine bir birlik/beraberlik gördük.Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN Adaylığını açıkladığı ve seçim çalışmalarına başladığı günlerde, Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ, bir başka nedenle ziyaret etmiş ve bir süre sohbette bulunmuştuk.

Sayın VERGİLİ, Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN Adaylığına bütün gücü ile destek veriyordu, telefonlar ediyor, belirli yerlerle görüşmeler yapıyor ve Sayın ÇEBİ’YE destek verilmesini istiyordu.

Bir ara, bize “BU SEÇİME 8 BİN İLE 8500 CİVARINDA KATILIM OLUR.Sayın AHMET NUR ÇEBİ’DE, YÜZDE 60 CİVARINDA OY ALIR..” dedi Sayın RAFET VERGİLİ.

Sonuçlara baktığınızda, hemen/hemen Sayın VERGİLİ’NİN söyledikleri çıktı ve Sayın RAFET VERGİLİ gerçekten çok/çok büyük bir Seçim Stratejisti, Sayın AHMET NUR ÇEBİ olayından yola çıkınca bu, bir kez daha görünüyor.

Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN seçilmesi Karabük’te sevinç yarattı..

Karabük, belki de tarihinde ilk kez böylesine bir birlik/bütünlük gösterdi..

 

SAYIN AHMET NUR ÇEBİ’NİN, BEŞİKTAŞ KULÜP BAŞKANLIĞI’NA SEÇİLMESİ, KARABÜK’Ü, BELKİ,  TARİHİNDE İLK KEZ BU KADAR BÜTÜNLÜŞTERDİ..

Karabük çok ilginç bir toplumsal yapıya sahiptir ve bu yapı, hemen hiçbir olayda kolay/kolay bir araya gelmez, aynı istikamette tavır almaz, aynı istikamette düşünmez falan.

Karabük tarihinde, belki de ilk kez, Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN, BEŞİKTAŞ Kulüp Başkanlığı’na Aday olması ile böylesine bütünleşti ve böylesine bir tavır içerisinde oldu..

ÜNİVERSİTELERE TEZ OLACAK BİR KONU OLDU BU DURUM.

Geçtiğimiz Cuma günü, çok küçük bir işimiz için, bir bayan terzisine uğramak zorunda kaldım, orada tanımadığım bayanlar vardı, onlar tanıyorlarmış bizi ve “ABİ Sayın AHMET NUR ÇEBİ SEÇİLİR Mİ, SEÇİLMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ..” falan dediler.

Ne sporla ilgileri var, ne futbolla, ne de Sayın AHMET NUR ÇEBİ’Yİ tanıyorlar..

Hatta bayanlardan birisi “AHMET BEY KARABÜKLÜYMÜŞ DEĞİL Mİ..” diye sordu.

Bu yaşımıza geldik, Karabük’ü ilk kez böyle bütünlük içerisinde gördük iyi mi..?

Sayın AHMET NUR ÇEBİ’NİN seçilmesi büyük bir sevinç dalgası da yarattı..

 

KARABÜK’TE, ÇOK GENİŞ BİR EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN (EYT’Lİ KESİM..) VAR VE BU İNSANLARIN UMUTLARI BİR YÜKSELİYOR, BİR DÜŞÜYOR

Karabük’te çok geniş bir EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN (EYT’Lİ KESİM..” var ve bu insanlar 10-15 gün öncesine kadar hayli umutlu, hayli iyimser bir pozisyon veriyorlardı..

“GALİBA BİZİM İÇİN OLUMLU GELİŞMELER OLACAK..” diyorlardı..

Şimdi hayli karamsar bir havaya girmişler..

Biliyorsunuz, gelecek yılın BÜTÇE HAZIRLIKLARI VAR ve galiba 2020 YILI BÜTÇESİNDE, bu kesim için herhangi bir gelişme olmayacakmış, hatta olmayacağı Sayın NACİ AĞBAL tarafından bizzat açıklanmış.

BU İNSANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ MÜTHİŞ MAĞDUR..

İşe girmek istiyorlar “SEN YAŞLISIN..”cevabı alıyorlar, Emekli olmak istiyorlar “SENİN YAŞIN TUTMUYOR..” cevabı alıyorlar ve gerçekten çok ama çok mağdur bir durumdalar..

KARABÜK ÖZELİNDE, ÇOK GENİŞ BİR EMEKLİ KESİM VARMIŞ..

Şu günlerde burunlarından soluyorlar..

 

CHP GÜNCELLENMİŞ ÜYE KAYITLARINI, MERKEZ İLÇE LOKALİNDE ASKIYA ÇIKARTTI VE 28 EKİM GÜNÜNE KADAR ASKIDA KALACAKMIŞ LİSTELER

Dün yine yazmıştık, CHP Genel Merkezinden gelen GÜNCELLENMİŞ ÜYE LİSTELERİ, CHP Merkez İlçe Lokalinde askıya çıkartılmış ve bu listelere itiraz edenler olursa gerekli işlemler yapılacak.

CHP MERKEZ İLÇE ÜYE LİSTELERİ ASKIYA ÇIKARTILMIŞ.

Bu arada Karabük MERKEZ İLÇE Başkanlığı görevine Sayın HİDAYET AYGÜN, Sayın MUSTAFA CINGILLIOĞLU ve halen Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTAN’IN Aday olacaklarından söz ediliyor.

Bu arada, Gazetemiz İnternet Sayfasına CHP ile ilgili yorumlar geliyor ve bu yorumlardan birisi, oldukça dikkatimizi çekti, yorum gönderen CHP Sempatizanı veya Üyesi kişi Sayın HARUN DEMİR Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olmalı görüşünde.

Sayın HARUN DEMİR aday olur mu, olmaz mı bilmiyoruz elbet..

Ancak, böyle bir talepten yola çıkarak, önümüzde ki günlerde, başka isimlerinde ADAY OLMASINI isteyen, dileyen yorumlar gelecek gibi görünüyor, bu Merkez İlçe içinde geçerli, İl Başkanlığı içinde geçerli..

CHP BU KONGRE SÜRECİNİ HAYLİ HAREKETLİ GEÇİRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

Kulisler şimdiden hareketlenmiş..

 

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI DEVASA BİNANIN, NE OLARAK KULLANILACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL VE MAHALLE MUHTAR ADAYLARI..

Biliyorsunuz BOĞUKSU Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan, Mülkiyeti KARABÜK BELEDİYESİ’NİN olan 11 katlı DEVASA bir bina var ve şu hali ile BOMBOŞ durumda..

BU BİNA NE OLARAK KULLANILACAK BELLİ BİLE DEĞİL..

Mahalle Muhtarı Sayın HÜSEYİN YAVUZ, anılan binanın BİR BÖLÜMÜ REHABİLİTASYON, BİR BÖLÜMÜ KADIN/DOĞUM HASTANESİ olarak kullanılması için tavır gösteriyor..

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE BİRÇOK MUHTAR ADAYI VARDI..

Örneğin bunlardan Sayın RECEP ELLİALTIOĞLU ise Mahalle sakinleri ile görüşmeler yaptığını ve Mahalle yaşayanları ile birlikte bir tavır koyacaklarını söylüyor, YEREL SEÇİMLERDE diğer Mahalle Muhtar Aday/Adayları ile bir temas kuramadık henüz..

11 KATLI DEVASA BİR BİNAMIZ VAR, NASIL KULLANACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ..!!

VALİLİK ve KAMU KURUMLARI BURAYA GELSİN DİYENLER BİLE VAR..

 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAYIN REFİK POLAT ; “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BU KENTİ COŞTURACAK ATILIMLAR İÇERİSİNDE..”

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, BU KENTİ COŞTURACAK ATILIMLAR İÇERİSİNDE..” diyor ve özellikle HUKUK FAKÜLTESİ ile SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ noktasına değiniyor.

Rektör Sayın REFİK POLAT, Karabük’te çok ciddi bir ilgi gören HUKUK FAKÜLTESİ konusuna değinerek “HOCALARIMIZI TAMAMLAMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ.KONUYU HENÜZ SENATO DA ELE ALMADIK, ANCAK, HERHANGİ BİR SORUN ÇIKACAĞINI SANMIYORUM..” gibi bilgiler veriyor.

Hoca sorununu halletmeye çalıştığına dikkat çekiyor.

Öte yandan da Sayın TÜRKER İNANOĞLU tarafından inşaatları yaptırılan SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ konusu hakkında da bilgiler veren Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT “2020/2021 AKADEMİK YILINA İKİ BÖLÜM AÇMIŞ OLURUZ..” diyor, .

Bu arada Sayın TÜRKER İNANOĞLU tarafından yaptırılan İLETİŞİM FAKÜLTESİ Bina inşaatlarının önümüzde ki ilkbahar mevsimine bitirileceği noktasında bilgiler veriliyor.

İnşaatların bitmesi ile KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörlüğü’nün harekete geçeceği üzerinde bilgiler veriliyor ve Rektör Sayın REFİK POLAT “İLK AŞAMA DA İKİ YENİ BÖLÜM AÇACAĞIZ..” diyor.

“KARABÜK’Ü COŞTURACAĞIZ..” gibi görüşler dile getiren KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT “AÇILACAK OLAN HUKUK FAKÜLTESİ ile SAFRANBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ NOKTASINDA ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİKLERİNİ..”anlatıyor..

İKİ YENİ FAKÜLTE DAHA KARABÜK GÜNDEMİNE GİRDİ…

 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “KARABÜK’Ü COŞTURACAĞIZ..” DİYOR VE BU NOKTA DA ÇOK/ÇOK HAKLI..

KARABÜK ÜNİVERSİTE Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT, gelecek AKADEMİK YIL için iki yeni FAKÜLTE açmayı düşündüklerine işaret ederek “KARABÜK’Ü COŞTURACAĞIZ..” diyor..

Aslında KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, ULUSLAR ARASI arena da, çok/çok önemli başarılara imza atarak, kendi emsalleri arasında coştu/coşuyor ve EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTESİ arasına girdi..

Daha sonra da MÜHENDİSLİK ÖĞRENİMİ noktasında da EN PRESTİJLİ 1000 ÜNİVERSİTE arasına girerek, kendi emsalleri arasında çok güzel bir yer edindi KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.

BUNLAR DÜNYA ÇAPINDA GELİŞMELER..

Şimdi Karabük’e döndüğünüzde, Karabük’e ne yazık ki YATIRIM/YATIRIMCI gelmiyor, KARDEMİR bu manada kendi yatırımlarını yapıyor ve en son olarak da biraz eleman alımı yaptı.

ÇAĞ-ÇELİK Fabrikası kendi iç yatırımlarını yapıyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN gelecek yıl açmayı planladığı HUKUK FAKÜLTESİ ile İLETİŞİM FAKÜLTESİ Karabük’e yapılmış İKİ BÜYÜK YATIRIM olarak da görülmesi.

Hocaları, çalışanları, öğrencileri ile İKİ YENİ FABRİKA gibi düşünülmeli.

Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT Karabük’ü coşturacağız derken haklı..

 

DÜN FUTBOL BİLGİSİNE ÇOK GÜVENDİĞİM BİR KARDEŞİM “ İYİ BİR YAPILANMA İLE BU TAKIM LİGDE KALIR VE AYAKLARI ÜZERİNDE DURUR”

Dün futbol bilgisine çok güvendiğim, çok önemli bir futbol adamı kardeşim “ABİ BİRAZ GAYRET, İYİ BİR YAPILANMA İLE BU TAKIM, ÖNCE KÜME DE KALIR, DAHA SONRA DA AYAKLARI ÜZERİNDE DURUR..” dedi.

FUTBOL OYNAYAN ÇOCUKLAR İÇİN DOĞRU/DÜRÜST YEMEK ÇIKMIYORMUŞ.

Örneğin ELAZIĞSPOR karşısında bir galibiyet alınınca, Kulüp içinde birileri hemen sosyal medya üzerinde “BİR YERLERE MESAJ NİTELİĞİNDE, BU GALİBİYET KAPAK OLSUN…” falan gibi mesajlar atmışlar..

O GALİBİYETE TÜM KARABÜK SEVİNDİ dedi o Kardeş, diğer mağlubiyetlere Karabük nasıl üzülüyorsa, o galibiyete de Karabük sevindi “YOK KAPAK OLSUN, YOK TENCERE OLSUN GİBİ ŞIK OLMAYAN PAYLAŞIMLAR NE KADAR İTİCİ, NE KADAR AYIP..” dedi.

KARABÜKSPOR şu an itibarı ile çok/çok kötü durumda..İYİ BİR YAPILANMA, KARABÜK’Ü, KARABÜK DİNAMİKLERİNİ BİLEN bir Yönetim yapılanması ile “BU TAKIM AYAKLARI ÜZERİNDE DURUR.HATTA GELECEĞİNİ KURAR..” gibi varsayımlar dile getirdi..

Ve ; BİR FUTBOL TAKIMI YÖNETİCİLİĞİ CİDDİYETİ GELMELİ BAŞA..

ÖYLE ABUK/SUBUK sosyal medya paylaşımları ile bir yere varamazlar..

“HER ŞEYE RAGMEN KARABÜKSPOR BANA UMUT VAAT EDİYOR..”

“BU KULÜP KENDİ KÜLLERİNDEN, YENİDEN AYAĞA KALKABİLİR..”

“YETER Kİ CİDDİ BİR YÖNETİM YAPILANMASI OLSUN..” falan dedi.

 

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, KARDEMİR, ÇAĞ-ÇELİK, EMAS VE RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİ TEKNOLOJİSİ ÜRETİYORLAR, ENSTİTÜSÜ İSE GEBZE’DE…!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü ile RAYLI ULAŞIM SİSTEMLERİNİN eğitilmiş elemanını yetiştiriyor ve bu anlamda Ülkemizde TEK ÜNİVERSİTE..

KARDEMİR, uzunca bir süredir RAY ÜRETİMİ yapıyor ve Ülkemizin bu anlamda ki çok ciddi bir açığını gideriyor, üretimlerinin bir bölümünü Ülke dışına satarak döviz kazandırıyor..

Yine KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ deneme üretimlerini sürdürüyor, hatta bu anlamda, küçük bir siftah satışını yaptı ve yılbaşına doğru seri üretime geçecek..

ÇAĞ-ÇELİK Firması yıllardır TCDD için teknolojik malzeme üretimi yapıyor, Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ bu manada, anılan teknolojilerin uzmanı olmuş isimler..

EMSAN Firması gerek yurt içine gerekse ihalesine girdiği, birçok Avrupa Ülkesine raylı sistemler parçaları üretiyor, bu teknolojileri üretim satıyor.

Bütün bunlar KARABÜK’ÜN ARTILARI..

Gelin/görün ki, BİLİM/SANAYİ BAKANLIĞI, TÜBİTAK ve ULAŞTIRMA Bakanlığı RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜNÜ Gebze İlçesinde kuruyor, faaliyete geçiriyor..

KARABÜK, BİR ANDA, ISKALANIYOR, GÖRMEZDEN GELİNİYOR..

Öyle olmuyor mu, öyle olmadı mı..?

238

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler