12.2 C
Karabük
12 Nisan Cuma 2024

Her Telden (6.Eylül.2018)

8 İMZALI VE KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA HİTABEN KALEME ALINMIŞ,  KİMİNE GÖRE “ÖNERİ.” KİMİNE GÖRE “TALEP.” PAKETİ

8 İmza ile KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA sunulan ve kimi çevrelerin “ÖNERİ PAKETİ..”, kimi çevrelerin “TALEP PAKETİ..” diyerek tanımladığı yazı Karabük’te günün konusu.. BU YAZILI METİN sanıyoruz KÜLLİYE’YE KADAR ULAŞMIŞ.. Bunu söyleyenler, böyle yazılı bir metinin kaleme alınmasının “SUÇ OLABİLECEĞİ..” noktasını da gözden ırak tutmayarak “SANIYORUZ KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN 3 EYLÜL TARİHİNDE YAPTIĞI TOPLANTI DA, SUÇ OLUP/OLMADIĞI KISA BİR SÜRE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR..” falan diyorlar.. Ancak ; O YAZILI METİN KÜLLİYEYE KADAR İLETİLMİŞ.. Bize aktarılanlar bunlar.. KARDEMİR Yönetim Kurulu 3 Eylül günü İSTANBUL’DA yaptığı 6 saatlik toplantının, yaklaşık 4, 5-5 saatini 8 İMZALI BU YAZILI METİNE ayırmış ve sonuçta “EN AZINDAN 2019 YILINI ORTAYA KOYALIM, O ZAMAN BAKARIZ DİYELİM..” gibi bir anlayış çıkmış ortaya. KARDEMİR, reklam faslından KARABÜKSPOR’A HER YIL 8 MİLYON LİRA ödemeye devam ediyor, gerçi o paralar Bankaya kırdırılmış ve harcanmış , ancak, KARDEMİR yıllık 8 milyon lira parayı kırdırılan Bankaya ödemeye devam ediyor. Her neyse artık, O YAZILI METİN KÜLLİYEYE ULAŞTIRILMIŞ..

Neler gelişecek bakalım, hep beraber görürüz artık..

KARABÜK VALİLİĞİ “EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ’NİN AÇILMASI İÇİN..” BİR YAZI GÖNDERMİŞ, GELEN CEVAP PEK HAYIRLI DEĞİL VE SİYASET..

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Sayın PEHLİVAN BAYLAN, çok geniş bir çevre ile görüşerek “KARABÜK’TE İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇABİLMEK AMACI İLE EXİMBANK ŞUBESİ’NİN KURULMASI..” fikrini ortaya attı.. KARABÜK VALİLİĞİ, bu öneriyi ete/kemiğe büründürmek amacı ile 19 temmuz 2018 günü EXİMBANK Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek , anılan KARABÜK ŞUBESİ’NİN açılmasını istemiş. KARABÜK’ÜN BU ANLAMDA Kİ POTANSİYELLERİNDEN SÖZ ETMİŞ. Buna karşılık EXİMBANK Genel Müdürlüğü, Karabük’ün İHRACAT NOKTASINDA 35.sırada olduğuna işaret ederek ve bir de “İHRACAT ÜRÜNLERİ NOKTASINDA ÇEŞİTLENDİRİN..” önerisi yaparak “ŞU ANDA ŞUBE AÇMAMIZ VERİMLİ DEĞİL..” gibi bir cevap vermiş.. SİYASET YAPANLAR, BÖYLE BİR İŞİ KOVALAYACAKLAR MI..? Eğer detaylı bilgi gerekiyorsa, Karabük’te adres Sayın PEHLİVAN BAYLAN.. Eximbank Karabük Şubesi, Karabük’te ihracatın önünü açar..

Buyurun, böyle hayırlı bir girişime önderlik edin Sayın SİYASETÇİLER..

KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ SAYIN CUMHUR ÜNAL, SAYIN NİYAZİ GÜNEŞ VE SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY VE KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYI

Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL, Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ve Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY, size KARABÜK ÖZELİNDE çözülmesi gereken bir sorunu hatırlatmak istememizi hoş göreceğine inanmak istiyoruz. KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ (KARÇEV..) tam 16.Ağustos 2006 tarihinde kuruldu ve o günden bu güne kadar KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ yaptıramadı, yaptırım ortaya koymayı beceremedi.. Bakın SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ YANIYOR.. 2017 TEMMUZ AYI başlarında KARABÜK ÇÖPLÜĞÜ YANMAYA başlamıştı ve KIZILCAÖREN KÖYÜ ASİT MAHALLESİ sakinleri, canlarından bıktığı için KARAYOLU’NU kapatmışlardı.. 12 YILDIR KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ YAPTIRAMADI KARABÜK.. Bu işi lütfen çözün artık..!! Eğer KARABÜK ÇÖPLÜĞÜ YANARSA, ASİT KÖYÜ sakinlerinin nasıl tepki vereceğini kestirmek hayli güç olabilir ve dua edelim böyle bir yangın çıkmasın, bugün ki sıkıntıya alışan ASİT KÖYÜ sakinleri de KARAYOLU’NA falan çıkmasınlar..

BİR SORUN 12 YILDIR ÇÖZÜLMEZ Mİ ALLAH AŞKINA..?

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA YAZILAN TARİHSİZ 8 İMZALI ÖNERİ VEYA TALEP METNİNDE YER ALAN “5 MİLYONLUK PAKET..”

KARABÜKSPOR’A maddi destek verilmesi için, KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA hitaben yazılmış olan ve TARİHSİZ bir metin var , bu metinin NOT BÖLÜMÜNDE yer alan bir ifade dikkatimizi çekti.. NOT BÖLÜMÜNDE ;İL EŞRAFI, SANAYİCİSİ ve TİCARET ERBABINDAN 5 MİLYON TL TOPLANACAKTIR yazılmış, yani KARDEMİR, KARABÜKSPOR’A 10 milyon lira versin, önerisi/talebine karşılık, KARABÜK ÖZELİNDEN 5 milyon lira toplanacağı kaleme alınmış.. NE OLDU O 5 MİLYON LİRA TOPLANDI MI..? Bir aralar 5 milyon 700 bin lira toplandığına ilişkin “RESMİ OLMAYAN..” bir takım bilgiler verildi, eğer böyle bir para toplandı ise “PARALAR NE OLDU..?” sorusu var. Keşke O PARA 8 MİLYONA TAMAMLANSAYDI.. O ZAMAN KARABÜKSPOR LİSANLARININ ÇIKMASI KESİNDİ.. Böyle bir para toplandı mı, toplandı ise akıbeti ne oldu..? İnsanlar bunu merak ediyorlar elbet..

O,  TAAHHÜT NİTELİĞİNDE Kİ,  İFADE YERİNE GETİRİLDİ Mİ..?

AK PARTİ YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK İSMİ GEÇEN SAYIN COŞKUN GÜVEN İÇİN ; “ ADAY OLURSA KESİN BAŞKAN SEÇİLİR.”

AK Parti YENİCE BELEDİYE BAŞKAN Adayları arasında ismi geçen İŞKUR Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN için, çok önemsediğimiz YENİCE Kökenli bir Kardeşimiz “ADAY OLURSA KESİN KAZANIR..” dedi. Sayın COŞKUN GÜVEN’İN sevilen bir isim olduğundan söz etti. O Kardeşimiz “Sayın COŞKUN GÜVEN HEM KENDİ MAHALLESİNDE, HEM DE YENİCE GENELİNDE ÇOK SEVİLEN, SAYGI DUYULAN BİR İSİMDİR VE AK PARTİ ADAYI OLURSA YÜZDE/YÜZ SEÇİMİ ALIR..” ifadelerini kullandı.. Sonra da “AK PARTİ ADAYI OLURSA YÜZDE/YÜZ KAZANIR DEDİM AMA, Sayın COŞKUN GÜVEN HANGİ PARTİDEN ADAY OLURSA OLSUN SEÇİMİ KAZANIR..” gibi değerlendirmeler yaptı. YENİCE ÖZELİNDE ÇOK SEVİLDİĞİNDEN ISRARLA BAHSETTİ..

Ve ; Sayın ZEKİ ÇAYLI HEGEMONYASINI TEK O YIKABİLİR falan dedi..

KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANI SAYIN SEDAT NAMAL VE YÖNETİM KURULU “BİR/İKİ GÜN İÇİNDE KONGRE KARARI ALABİLİR..” HAVASI VAR..

KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı Sayın SEDAT NAMAL ve YÖNETİM KURULU bir/iki gün içerisinde, OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI alabilir yolunda bilgiler veriliyor. BAŞKAN ve YÖNETİM KONGRE KARARI ALACAKLAR.. Sonra alınan tarihte Kongre yapılacak veya yapılamayacak.. Eğer KONGRE YAPILIRSA yeni bir BAŞKAN ile yeni bir YÖNETİM KURULU seçilecek, görevlerine kaldıkları yerden ve büyük olasılıkla ellerinde ki GENÇ FUTBOLCU kadrosu ile devam edecekler.. Eğer alınan tarihte KONGRE YAPILAMAZSA ikincisi beklenecek. O TARİHTE DE yapılamazsa ANAHTARLAR İLGİLİ YERLERE verilecek..!! Herhalde böyle bir gelişmeye KULÜBÜ BU NOKTAYA GETİREN isim olan HİKMET FERİDUN TANKUT ve birkaç arkadaşı memnun olurlar, mutlu olurlar, sevinirler..!! Biz 26 MAYIS 2015 TARİHİNDE ve OVACIK İlçesinde, o zaman AK Parti Karabük Milletvekili olan TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’E, HİKMET FERİDUN TANKUT’UN KARABÜKSPOR’A Başkan yapılmasının yanlış olacağını anlatmaya gayret ettik. Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, o zaman “BAŞKA ADAY ÇIKMADI YAPILABİLECEK BİRŞEY YOK..” manasında ifadeler kullandı ve O Dönemin Valisi Sayın ORHAN ALİMOĞLU’DA o konuşmamızda vardı.. Şimdi ne diyelim.. Bu görevi kendisine EMANET EDENLERİ DE yanıltan HİKMET FERİDUN TANKUT herhalde eseri ile övünüyordur, O Dönem kendisine destek veren herkesi mutsuz etti TANKUT..

KARABÜKSPOR YENİ BİR KONGRENİN EŞİĞİNDE GİBİ..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ, KARDEMİR’İN ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPTIĞINI SÖYLÜYOR VE SEBZE/MEYVE HALİ’NİN YERİ…

Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, geçenlerde KARDEMİR ALT YAPISI HAZIR OLMADAN Üretimini 1.5 milyon ton civarında arttırdığını söyleyerek, bunun ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇEVRE KİRLİLİĞİNE YOL AÇTIĞINA işaret etti.. Sayın RAFET VERGİLİ BUNLARI SÖYLERKEN HAKLIDIR… Ancak, BU OLAY YENİ BİR GELİŞME, yeni ortaya çıkmış bir konu değil ve böylesine bir KİRLETİCİ FAKTÖR VARKEN, elbet en ciddi önlemleri almak KARABÜK BELEDİYESİ’NİN DE görevleri arasındadır. Bakın KARDEMİR’İN kuş uçuşu 150-200 metre ötesinde KARABÜK YAŞAR KAPTAN SEBZE/MEYVE HALİ VAR ve KARDEMİR’İN yarattığı kirlilik bu HAL OLAYI vasıtası ile DİREKT HALKA yansır mı/yansımaz mı..? Olayın burasının iyi irdelenmesi gerekir herhalde.. KARDEMİR zaman/zaman öylesine yoğun duman çıkartıyor ki, bu dumanların içinde ki partikül maddeler KARABÜK YAŞAR KAPTAN SEBZE VE MEYVE HALİ’Nİ etkiler mi/etkilemez mi..? Etkilerse O HAL YERİNDE Kİ sebze ve meyvelerin hali ne olur..? Olayın bu yönünü de düşünmek gerekir.. KARDEMİR gerekli önlemlerini alana kadar HAL BİNASINI MI bir başka yere taşıyacağız veya BÖYLE GELDİ, BÖYLE GİDER Mİ diyeceğiz, Karabük bu nokta da bir karar verir herhalde..

NE DERSİNİZ..?

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI, YENİŞEHİR CAMİSİ CİVARINDA, KARDEMİR’DEN BİR ARAZİ TEMİN ETTİ VE TOBB BİNA İÇİN SÖZ VERDİ..

Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu, geçen dönem de, YENİŞEHİR Camisinin hemen yanı başında KARDEMİR’DEN bir arazi temin etti ve buraya YENİ TSO BİNASI YAPILACAĞI açıklanmıştı.. Hatta TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU, son Karabük ziyaretinde “BU ALANA BİNA YAPILMASINA TOBB OLARAK DESTEK VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞ, BU ANLAMDA SÖZ VERMİŞTİ..” ÖYLE DEĞİL Mİ YANİ.. Şimdi ses/seda kesildi ve insanlar “O YER ÜZERİNE NE ZAMAN TSO BİNASININ YAPILACAĞINI, BUNUN NE ZAMAN BAŞLAYACAĞINI..” çok ciddi biçimde merak ediyorlar.. TSO BİNASI artık kafi gelmiyor.. O nedenle TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU, Karabük ziyaretinde ve YENİŞEHİR KULÜBÜ Salonunda ki toplantı da KARABÜK SAKİNLERİNE, Karabük TİCARET ERBABINA söz vermişti.. BİNA YAPIMINA KATKI VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ..

Sahi ne oldu O BİNA İŞİ acaba..?

“RAHMETLİ YORGANCI SELAHATTİN, GAMSIZ CEMAL GİBİ, BENDE FUKARA KARABÜKSPOR’U YÖNETİRİM..” DİYEN BİR KARDEŞ VE KONGRE..

Karabük’ün çok eskisi olan ve yaşıt sayılabileceğim bir Kardeşimle sohbet ediyorduk, söz KARABÜKSPOR’A geldi ve O Kardeş “EĞER KONGRE YAPILIRSA, BEN BAŞKAN ADAYI BİLE OLABİLİRİM..” dedi.. YÜZÜNE BAKAKALMIŞIZ, o Kardeş “NİYE HAYRET ETTİN, RAHMETLİ YORGANCI SELAHATTİN, RAHMETLİ GAMSIZ CEMAL TAKIMLARINI BOL PARA İÇİNDE Mİ AYAKTA TUTTULAR, MAÇLARA ÇIKARDILAR..” dedi.. Baktık işin esprisinde, ama söyledikleri tam anlamı ile birer gerçekti Rahmetli SELAHATTİN AVCI ile dükkan komşusuyduk ve KARABÜK GENÇLİK Takımının bütün her şeyi Onun dükkanındaydı, formaları evinde yıkatır, futbolcularına tertemiz giydirirdi. Rahmetli GAMSIZ CEMAL Gayrı Federe olan ESNAFSPOR’U tek başına maçlara götürür, hatta bırakın masrafları FUTBOLCULARINA ufak/tefek primler bile verirdi.. O KARDEŞ bunları hatırlattı NOSTALJİ YAPTIK uzun/uzun..

Mekanları cennet olsun

732

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler