29.6 C
Karabük
25 Nisan Perşembe 2024

Her Telden (31.Ağustos.2018)

KARABÜK TİCARET/SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU ESKİ BAŞKANI SAYIN PEHLİVAN BAYLAN “KARABÜK BU ŞARTLARDA İHRACAT YAPAMAZ.”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkanlarından, Karabük’ün önde gelen Sanayici ve Cemiyet Adamı Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile bir sohbetimiz oldu. ÇOK ESKİ DOSTUMUZ, ARKADAŞIMIZ, KARDEŞİMİZDİR.. Sayın PEHLİVAN BAYLAN atak, heyecanlı, üretken bir fikri yapısı olan insandır, gerek Cemiyet hayatında, gerekse Ticaret hayatında başarılı işlere imza atmış bir isimdir. “CUMHURBAŞKANIMIZ, SANAYİCİLERİMİZE, İŞADAMLARIMIZA SÜREKLİ İHRACAT YAPIN HEDEFİNİ GÖSTERİYOR..” diyor Sayın BAYLAN ve “BU ÇOK DOĞRU, ÇOK GERÇEKÇİ BİR HEDEF, YÖNLENDİRME..” ifadelerini kullanıyor. Sonra sözü Karabük’e getiriyor “KARABÜK, BU YAPISI İLE, NE YAZIK Kİ İHRACAT YAPAMAZ/YAPAMIYOR..” diyerek “ÖNCELİKLE SAĞLIKLI BİR GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ YERİ/BİNASI/YAPISI VAR MI..?” diye soruyor. Bunlar var demek mümkün mü..? Daha sonra da “İHRACATÇININ EN BÜYÜK DESTEĞİ, İHRACATÇININ BÜTÜN İŞLERİNİ YÜRÜTTÜĞÜ EXİMBANK’IN KARABÜK’TE ŞUBESİ VAR MI..?” diye soruyor Sayın PEHLİVAN BAYLAN..

Bu sorulara OLUMLU CEVAP vermek mümkün mü, siz söyleyin..

KARABÜK’ÜN ÖNDE GELEN SANAYİCİ VE İŞADAMLARINDAN SAYIN P.BAYLAN “GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VE EXİMBANK OLMAZSA/OLMAZ..”

Karabük’ün önde gelen SANAYİCİ/İŞADAMI ve CEMİYETÇİLERİNDEN Sayın PEHLİVAN BAYLAN, Ülkemizin sürekli ihracat yapması gerektiğine dikkat çekiyor. “ÖRNEĞİN, BİZ 35 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ..” diyor.. Bu nokta da, Karabük Sanayisinin çok büyük sıkıntı çektiğine işaret eden Sayın PEHLİVAN BAYLAN “KARABÜK’TE SANAYİ İHRACATININ İLERİ GİTMESİ, GELİŞMESİ İÇİN, ÖNCELİKLE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ OLAYI ELE ALINMALIDIR..” diyor.. Sanıyoruz bu fikirlerini AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL’A DA anlatmış Sayın PEHLİVAN BAYLAN ve öncelikle Gümrük Müdürlüğü sağlıklı bir yapıya, bir mekana kavuşturulmalıdır görüşünü ısrarla dile getiriyor. Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN bir başka önerisi ise EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ’NİN süratle açılması veya kurulması, bu nokta da birçok örnek veriyor ve “KARABÜK EXİMBANK ŞUBESİ’Nİ ÇOKTAN HAK ETMİŞTİR..” görüşlerini dile getiriyor. Sayın PEHLİVAN BAYLAN bu görüşlerini Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER’E DE açtığını vurgulayarak, TİCARET ve SANAYİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER ve MİLLETVEKİLLERİ ile konuyu paylaştığını ifade ediyor..

Ne diyelim; kimileri dedikodu, Sayın PEHLİVAN BAYLAN ise fikir üretiyor..

KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ “BEKLENDİĞİ, SÖYLENDİĞİ, HATTA, ABANIN ALTINDAN SOPANIN GÖSTERİLDİĞİ GİBİ..” 10 MİLYONU VERECEK Mİ..?
KARDEMİR noktasında, kurulduğundan bu yana hiç görmediğimiz, işitmediğimiz gelişmelere tanık oluyoruz ve merakla “BUGÜN YAŞANMASI GEREKEN GELİŞMELERİ BEKLİYORUZ.. KARDEMİR Yönetimi “İSTENDİĞİ, BEKLENDİĞİ, SÖYLENDİĞİ, HATTA ABANIN ALTINDAN SOPANIN GÖSTERİLDİĞİ GİBİ..” bugün KARABÜKSPOR’A 10 MİLYON verecek mi veya herhangi bir ödeme yapacak mı..? KARDEMİR Şirketi kurulduğundan bu yana “HİÇ BÖYLE GELİŞMELERİ YAŞAMAMIŞTIK, HİÇ BÖYLE TEHDİTVARİ YAKLAŞIMLARA TANIK OLMAMIŞTIK..” birkaç gündür oluyoruz.. “10 MİLYONU VERMEZSEN, RAKAMI 50 MİLYONA ÇIKARTIRIM HAAA..!” Böyle bir yaklaşım olur mu/olabilir mi, ne yazık oluyor işte, oldu işte..!! KARDEMİR BUGÜN KARABÜKSPOR’A PARA VERECEK Mİ..? Vermezlerse, çok ciddi yaptırımlar gelecekmiş..

Gelişmeleri merakla ve heyecanla izliyoruz..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ “KARABÜK’ÜN HUZURU, BİRLİĞİ, DİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..”

ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ, Karabük’te huzurun, birliğin, bütünlüğün kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek “HAYATIN HER ALANINDA BUNA DİKKAT EDİYOR, ÖZEN GÖSTERİYORUZ..” diyor. Herkesinde bu anlamda kendilerine destek vermesi gerektiğini söylüyor. “SENDİKAL ANLAMDA İŞ BARIŞINI KORUMAYA AZAMİ ÖZEN GÖSTERİYORUZ.TOPLUMSAL HUZUR NOKTASINDA, HUZURUN BOZULMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÖZVERİDE BULUNUYORUZ.BU ANLAMDA KARABÜK’ÜN TOP YEKÜN BİZE DESTEK VERMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ..” diyor. ÇELİK-İŞ Sendikası olarak, Karabük’te kurulu tesislerde örgütlenmek istediklerine de işaret ediyor Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve bu nokta da “BİZ OLMAZSAK, BİR BAŞKA SENDİKA GELİP ÖRGÜTLENECEKTİR.İŞÇİNİN OLDUĞU YERDE SENDİKA MUTLAKA OLUR/OLACAKTIR..” görüşünde. “BU ANLAMDA, ÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN DOĞDUĞU YER OLAN KARABÜK ÖZELİNDE Kİ, METAL İŞYERLERİNDE ÖRGÜTLENMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ.BU MANADA BİR DİRENİŞ OLMASI HEM BİZİ, HEM İŞÇİYİ ÜZER.OLMAYACAĞINI DA SANIYORUZ..” ifadelerini kullanıyor Sayın DEĞİRMENCİ. KARDEMİR İşyerlerinde ki TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ için hazırlık içinde olduklarını da belirten ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ, ”TABANDA Kİ ÜYEMİZ BİZİM EN İYİ SÖZLEŞMEYİ YAPACAĞIMIZI BİLİR VE SENDİKASINA İNANIR.YÜREKLERİ FERAH OLSUN..” diyor

Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ huzur, birlik, dayanışma olsun istiyor..

“KARDEMİR, KUR FARKI NEDENİ İLE 2018 YILINI ZARARLA KAPATIR MI..?” YOLUNDA Kİ SORUNUN CEVABI VE İLK 6 AYLIK 430 MİLYON KAR..

Hatırlarsınız, KARDEMİR’İN 2018 yılının ilk altı aylık KAZANCI olarak 430 milyon lira civarında bir paradan söz ediliyordu, daha sonra, ÜLKEMİZ üzerinde DIŞ GÜÇLER belirli ekonomik operasyonlara giriştiler.. DÖVİZ FİYATLARI ANORMAL BİÇİMDE YÜKSELTİLDİ.. Şimdi 370 milyon dolar civarında YATIRIMLARDAN GELEN DÖVİZ BORCU olduğu ileri sürülen KARDEMİR’İN, kur farkından dolayı, o ilk altı aylık 430 milyon lira civarında ki kazancı YIL SONUNA KADAR ERİYECEK Mİ..? Hemen herkes, 2018 YILININ ilk altı ayını 430 milyon lira kazançla kapatan KARDEMİR’İN, 2018 yılını 900-950 milyon lira kazançla kapatacağını bekliyordu, ancak, KUR FARKI bu beklentileri törpüledi sanıyoruz. KARDEMİR MÜTHİŞ BİR KUR FARKI YEDİ..

2018 BİLANÇOLARI BEKLENDİĞİ GİBİ ÇIKMAYABİLİR görüşleri var.

KARABÜKSPOR KULÜP BAŞKANI SAYIN SEDAT NAMAL “KARABÜK’ÜN YAŞADIĞI EN BÜYÜK BİRLİKTELİĞİN TEK ADRESİ OLDU, TEK İSMİ OLDU..”

KARABÜKSPOR Başkanlığı’na seçilen Sayın SEDAT NAMAL, yıllardır hemen herkesin dile getirip, kimsenin beceremediği, başaramadığı BİRLİK , BÜTÜNLÜK, KARABÜK’ÜN TEK VUCÜT OLMASININ adresi oldu. “EN BÜYÜK BİRLİKTELİĞİN TEK ADRESİ OLDU..” Sayın SEDAT NAMAL’IN, KARABÜKSPOR Başkanlığı için Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER başta olmak üzere KARABÜK BÜROKRASİSİ ve Karabük’ün 3 MİLLETVEKİLİ, Karabük BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ, AK PARTİ, CHP, MHP, TİCARET ve SANAYİ ODASI birliktelik sağladılar.. 10 SAATLİK TOPLANTIDAN BU BİRLİKTELİK ÇIKTI/ÇIKARTILDI.. Şimdi,  Sayın SEDAT NAMAL’IN, Genel Kurul Salonunda elinde salladığı ve “VALİLİKTEN VERİLEN BU ZARFI HENÜZ AÇIP OKUMADIM..” dediği o zarfta yer alan veya aldığı sanılan,  TAAHHÜT EDİLEN parasal noktaların yerine getirilmesi dönemidir. Sayın SEDAT NAMAL Karabük’te birliğin TEK ADRESİ OLDU.. O zarfta, galiba 5 MADDELİK TALEPLER manzumesi vardı ve “BUNLARIN YERİNE GETİRİLMESİ…” yolunda ki beklentinin karşılanması dönemine girildi ve bu noktada da TALEPLER YERİNE GELMEZSE Sayın SEDAT NAMAL’I kimse suçlayamaz. O TALEPLER KARŞILANMAZSA kimse Sayın SEDAT NAMAL’I suçlayamaz. O taleplerin altın 8 imza olduğu söyleniyor.

Dileriz o talepler karşılanır, KARABÜKSPOR yoluna devam eder..!!

KARABÜKSPOR, YILLARDIR OLDUĞU GİBİ, YİNE KARDEMİR’E PARA VER DEMEYE BAŞLADI,  SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ÇABALARI BOŞA GİTTİ..

KARABÜKSPOR kurulduğu günden bu yana KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikalarının, KARDEMİR’İN sırtında gitti, bütün destek DEMİR/ÇELİK cenahından geldi.. Son olarak TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN başkanlığında bir YARDIM, bir DESTEK kampanyası yapıldı, 100 bin lirasını Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN verdi geriden gelen para SIFIRA YAKIN oldu.. “ŞİMDİ, YİNE, KARDEMİR PARA VERSİN..” deniliyor.. Ülkenin birçok yerinde PROFESYONEL FUTBOL KULÜPLERİNE, o yerlerin İL ÖZEL İDARELERİ, o yerlerin BELEDİYELERİ, o yerlerin TİCARET VE SANAYİ Odaları maddi destekler veriyorlar.. KARABÜK’TE NE YAZIK Kİ BÖYLE BİR DESTEK YOK.. KARABÜKSPOR yıllardır DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI ile burada ATEŞİN KARŞISINDA ter akıtan DEMİR/ÇELİK İŞÇİSİNİN sırtında gidiyor veya gidiyordu.. KARDEMİR DIŞINDAN, KARABÜK ve SAFRANBOLU NE YAPACAK BAKALIM. Sanıyoruz öyle bir kampanya gündeme gelecek, getirilecek. Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN denedi, olan kendi 100 bin lirasına oldu…

Başka para veren pek kimse çıkmadı değil mi..?

DÜN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLERİNİ İZLERKEN, BİR KARDEŞİMİZ “KENT MEYDANI GERÇEKTEN MİLLET BAHÇESİ OLMALI VE SICAK.”

Dün KENT MEYDANI’NDA Kİ ATATÜRK ANITI’NDA düzenlenen 30 AĞUSTOS ZAFET BAYRAMI törenlerini bir kenardan izliyorduk, yanımıza çok yakından tanıdığımız bir Kardeşimiz geldi. KENT MEYDANI’NDAN, ADETA, SICAK FIŞKIRIYOR.. TAŞLAR, PARKELER İYİDEN İYİYE ISINMAYA BAŞLAMIŞ O SAATLERDE.. Yanımıza gelen O Kardeşimiz “SİZİNDE YAZDIĞINIZ GİBİ, KENT MEYDANI, CUMHURBAŞKANIMIZIN DEDİĞİ DOĞRULTU DA MİLLET BAHÇESİ OLARAK YENİDEN DÜZENLENİRSE, KARABÜK NEFES ALIR..” dedi. Hatırlatalım, KENT MEYDANI’NIN MİLLET BAHÇESİ haline getirilmesi fikri, bizim değil, AK Parti içinde çok etkin Siyaset yapan bir Kardeşimizindi ve O Kardeşimiz “GÖRECEKSİN, BU FİKİR AK PARTİ’NİN YEREL SEÇİMLERDE Kİ TEMEL SLOĞANI HALİNE GELECEK..” demişti. ATATÜRK ANITI olarak eski ANIT MEYDANI KULLANILABİLİR dedi o kardeş.

Burası adeta, pideci fırını gibi bilader filan diye hayli konuştu..

EVET ; FİKRİMİZDE ISRARCIYIZ “ÖNÜMÜZDE Kİ SONBAHAR MEVSİMİNDE, KARABÜK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SICAK GEÇECEK..”

Dün yine yazdık ve yine ısrarla aynı konuyu yazıyoruz, önümüzde ki SONBAHAR MEVSİMİ KARABÜK’TE SICAK GEÇECEK, yani mevsim normallerinden çok daha sıcak geçecek. BUNU HANGİ ANLAMDA SÖYLEDİĞİMİZİ TAHMİN EDERSİNİZ HERHALDE.. Hele/hele Gazetemiz İnternet Sayfasına gelen Yorumlar bu fikrimizin ne kadar gerçekçi olacağının kanıtı gibi, özellikle KARDEMİR İŞÇİLERİNİN yolladığı yorumlar çok enteresan.. KARDEMİR’DEN BAŞKA YER Mİ YOK diyorlar.. Sonra da TOPLU İŞ SÖZMELERİNİ gündeme getirerek “BU PARALAR DOLAYLI BİÇİMDE BİR SÖZLEŞMEMİZDEN KESİLECEK..” manasına gelecek yorumlar yolluyorlar.. YEREL SEÇİMLER için hareketler hızlanacak demektir.. SİYASET DANSI hız kazanacak demektir.. TEHDİTLER, ABA ALTINDAN SOPAR GÖSTERMELER, beklendiği gibi bir KARŞI REAKSİYON oluşturmaya başlamış bile, bunları iyiden iyiye dikkate alın lütfen.. Ne diyelim..

İNŞAALLAH,  AKLI SELİM GALEBE ÇALAR, KARABÜK HUZURUNU BOZMAZ.

1190

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler