28.2 C
Karabük
25 Nisan Perşembe 2024

Her Telden (21.Şubat.2018)

AK PARTİ-MHP GENEL SEÇİM İTTİFAKI RESMİYET KAZANDI, ANCAK, YEREL SEÇİMLERDE BU İTTİFAK OLMAYACAK VE SEÇİM STRATEJİLERİ..
AK Parti ile MHP arasında GENEL SEÇİM ittifakı sağlandı, MHP Lideri, Sayın DEVLET BAHÇELİ,  zaten CUMHURBAŞKANI Adayı çıkartmayacaklarını ve Sayın RECEP/ TAYYİP ERDOĞAN’I destekleyeceğini açıklamıştı.
GENEL SEÇİMLERDE YAPILACAK İTTİFAK RESMİYET KAZANDI.
Ancak, YEREL SEÇİMLERDE bir ittifak yapılmayacağı da belli oldu..
Geçtiğimiz gün, Karabük Yerelinde çok ciddi Siyasi çalışmalara imza atmış bir kardeşimiz, birkaç Yerel Basın mensubu, bu konuları konuştuk, bir hayli sohbet ettik.
O Siyasetçi Kardeşimiz BÜTÜN ŞEHİR YASASI’NIN DA bu Yerel Seçime yetişme ihtimali olmadığından söz etti ve mensubu olduğu AK Parti için “YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLMAZSA AK PARTİ KARABÜK MERKEZİNDE SEÇİMİ ALABİLİR..” gibi tahminlerde bulundu..
YEREL SEÇİMLER, KARABÜK ÖZELİNDE ÇOK İLGİNÇ GEÇECEK.
Örneğin SAFRANBOLU/YENİCE Belediyeleri ne olabilir..?
Geçtiğimiz YEREL SEÇİME oranla, bu YEREL SEÇİMLERDE, herkes İYİ PARTİ hesabını da yapmalı elbet ve görünen o ki İYİ PARTİ Karabük ve İlçelerinde maya tutmuş.
GENEL SEÇİMDE İTTİFAK, YEREL SEÇİMLERDE HER PARTİ ADAYINA..

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ, MARZİNÇ KONUSUNU GÜNDEME GETİRMEKLE ÇOK/ÇOK İYİ BİR İŞ YAPTI VE EKSİK/GEDİK YÖNLERİ..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, MARZİNÇ olayını gündeme getirmekle, öyle güzel, öyle büyük bir iş yaptı ki, bunun semeresini zaman içinde görecek Karabük.
MARZİNÇ HAVAYI KİRLETMİYOR, OLAYIN BU TARAFI KABUL.
Peki ÇED RAPORU noktasında bir sıkıntı var mı, ÇED Raporu alınırken “BACA TOZLARINDAN ÇİNKO HAMMADDESİ ELDE EDİLECEK, ÇIKAN CURUF TEKRAR İŞLENECEK VE SÜNGER DEMİR ELDE EDİLECEK..” gibi bir yaklaşım sergilenerek, bu raporlar alındı mı/alınmadı mı..?
MARZİNÇ kendi atık maddesi olan CURUFU İşleyerek SÜNGER DEMİR yapmak üzere ÇED RAPORU almıştı, süreç içinde SÜNGER DEMİR üretimi yapılamadı/yapılamıyor.
ÖYLE OLUNCA DA, DAĞLAR GİBİ CURUF YIĞILIYOR..
Olayın bir de, SU ARITMA POZİSYONU VAR ve Karabük Belediyesi’nin ARITMA ŞEBEKESİNİN, MARZİNÇ Atık Sularına kapatılmasının temelinde bu durum yatıyor.
ATIK SULARDA, TEHLİKELİ MADDELER ÇIKINCA, ŞEBEKE KAPATILDI..
Şimdi,  galiba, KENDİ SU ARITMALARINI yapacaklar..

GEÇTİĞİMİZ AKŞAMLARIN BİRİSİNDE VE CNN TELEVİZYONUNDA, KARABÜK-ÇATALAĞZI-BARTIN-AMASRA İLE İLGİLİ HAVA KİRLİLİĞİ PROGRAMI
Geçtiğimiz akşamlardan birisinde, Sayın GÜVEN İSLAMOĞLU, CNN Televizyonunda bir ÇEVRE PROGRAMI yaptı ve bu programında KARABÜK –ÇATALAĞZI-BARTIN-AMASRA yerleşim birimlerinde yaşanan HAVA KİRLİLİĞİ olaylarına değindi.
KARABÜK İÇİN KARDEMİR ve MARZİNÇ ÜZERİNDE DURDU..
Gerçekten enfes bir program yaptı Sayın GÜVEN İSLAMOĞLU, özellikle AMASRA İlçesinde ki KÖMÜR ile çalışacak olan SANTRAL olayını incelerken BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDEN bir Prof’un değerlendirmeleri, çırpınışları dikkatimizi çekti.
KARABÜK ÇOK CİDDİ HAVA KİRLİLİĞİ YAŞIYOR..
Bunun temel nedeni KARDEMİR elbet ve KARDEMİR, bu anlamda ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’na bir çalışma programı verdi, YATIRIMLAR yapıyor, kısa süre sonra HAVA KİRLİLİĞİ olayını önleyecek.
Dileriz, bu kez, daha önce verip/tutmadığı söze benzemez ve verdikleri sözler uyarınca YATIRIMLARINI yaparlar, HAVA KİRLİLİĞİNİN önüne geçerler, Karabük insanı da rahat eder..
MARZİNÇ zaten HAVA KİRLİLİĞİ YAPMIYOR sürekli denetim altında..

AK PARTİ BÜNYESİNDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ BİR KARDEŞİMİZ ; “YEREL SEÇİMLERDE BELEDİYE VE İL GENEL MECLİS ÜYELERİ..”
AK Parti içinde çok önemli görevler üstlenmiş bir Kardeşimizle sohbet ettik, birçok konu üzerinde konuştuk, görüş alış/verişinde bulunduk ve O Kardeşimizin bir sözü dikkatimizi çekti.
“GELECEK YEREL SEÇİMLERDE BELEDİYE VE İL GENEL MECLİS ÜYELERİ ARASINDA ÇOK CİDDİ BİR DEĞİŞİM OLABİLİR..” gibi bir yaklaşım gösterdi O Kardeşimiz.
Nedenini sorduk..
“ÖRNEĞİN İL GENEL MECLİSİ, YENİCE HES OLAYI OYLAMASINDA, PARTİ BÜYÜKLERİ İLE TERS DÜŞTÜ..” diyerek, daha önce Parti Büyüklerinin bu olay hakkında verdikleri beyanatları hatırlattı.
“BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ..” noktasında da önemli görüşler dile getirdi..
Özellikle YENİCE HES Olayına, YEREL SİYASETİN hiç mi hiç hoş bakmadığı üzerinde bilgiler verdi O Kardeşimiz, özellikle Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN bu konuda yaptığı bazı açıklamaları anlattı..
YEREL SEÇİMLER sırasında MECLİS ÜYELİKLERİNE kimler sıralanır acaba..
AK Parti içinde bu bir sorun olacak gibi duruyor..

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN TEMEL KARAMOLLAOĞLU, CUMA AKŞAMI YÖRE İŞADAMI/SANAYİCİSİ İLE HİLTON’DA BULUŞACAK..
SAADET Partisi Genel Başkanı Sayın TEMEL KARAMOLLAOĞLU, önümüzde ki Cuma akşamı saat 19.30 da YÖRE İŞADAMI/SANAYİCİSİ ile bir araya gelecek.
SAFRANBOLU HİLTON Otelin Konferans Salonunun da yapılacak KONFERANS için davetiyelerin dağıtımına başlandı ve SAADET PARTİSİ Yöneticileri harıl/harıl çalışıyorlar.
SP Genel Başkanı Sayın SAADET Partisi Genel Başkanı Sayın TEMEL KARAMOLLAOĞLU “TÜRKİYE’NİN MESELELERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI..” konulu bir Konferans verecek.
SP Tarafından düzenlenen Konferans YEMEKLİ OLACAK ve kalabalık bir katılımın sağlanması amacı ile gerekli davetiyelerin dağıtımına devam edildiği belirtiliyor..
SAADET PARTİSİ, Yöre İŞADAMI/SANAYİCİSİ, ile Konferansta buluşuyor.

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE “BİRLEŞİK METAL SENDİKASI EYLEMLERİ..” VE İŞÇİ KARDEŞLERİN BİRAZ DAHA SABIRLI OLMASI..
Hatırlayanlar vardır, uzunca bir süre önce, BİRLEŞİK METAL SENDİKASI’NIN Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde ki bazı işyerleri ile yakından ilgilendiğini yazmıştık.
Hatta “MARZİNÇ İŞÇİLERİ İLE İLGİLENEBİLİRLER..” gibi dokundurmalar yapmıştık.
BİRLEŞİK METAL SENDİKASI bir işyerinde örgütlendi, ancak, işyeri sahipleri SENDİKA ÜYELERİNİ hiçte hoş olmayan biçimde işten attı, iş akitlerini sonlandırdı.
İŞÇİLER ANAYASAL HAKLARININ PEŞİNE DÜŞTÜLER, EYLEM YAPIYORLAR..
Dün yaptıkları eylem hiç hoş olmadı ve BİRLEŞİK METAL SENDİKASI işçilerini, Kamuoyu’nun büyük bölümünde sevimsiz hale düşürdü, nedir o TAVANA ÇIKIP, KENDİMİZİ YAKARIZ sözleri..
Bizim bildiğimiz BİRLEŞİK METAL SENDİKASI işçilerini yaşatmak için, özgür ve refah içinde yaşatmak için mücadele verir, bu Sendika tabanında olan işçilerinde o anlayış içinde olmaları gerekir.
“KENDİMİZİ YAKARIZ, HAYATIMIZA SON VERİRİZ..” gibi eylemler o işçi kardeşleri Kamuoyu karşısında sevimli hale getirmez, Kamuoyu desteği temin etmez, bilakis tepkilere neden olur.
İŞÇİLER AMAN DİKKAT ETSİNLER, bu tür eylemler onlara zarar verir.
Tamam İŞYERİ ÖNÜNDE BEKLEMEKTE YARAR OLABİLİR..
Ancak yakarız, yıkarız, ölürüz türü söylemler haklılıklarına gölge düşürür..

VALİ SAYIN KEMAL ÇEBER “GEREK İŞVEREN TEMSİLCİLERİ İLE GEREKSE SENDİKA TEMSİLCİLERİ İLE SÜREKLİ GÖRÜŞMELER YAPIYORUM..”
Dün Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İ makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet ettik, Vali Sayın ÇEBER “KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE GELİŞEN SENDİKAL BİR OLAYA DEĞİNDİ..”
Bilindiği gibi BİRLEŞİK METAL SENDİKASI’NA Üye oldukları için, bir işyerinde işçilerin iş akitleri fesih edilmiş sanıyoruz ve eylemler yapılıyor, bu anlamda işçiler tepkilerini ortaya koyuyorlar.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER gerek İşveren Temsilcileri ile,  gerekse Sendika Temsilcileri ile temaslarının, görüşmelerinin sürdüğüne işaret ediyor ve “BİR DİZİ ZORLAMA, KAMUOYU’NU RAHATSIZ ETME OLAYLARINDAN SAKINMALARI GEREKTİĞİNİ..” taraflara anlattığını beyan ediyor.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER ile KARDEMİR KARABÜKSPOR hakkında, MARZİNÇ hakkında bir süre sohbet ettik ve Vali Sayın ÇEBER gerçekten bu tür toplumsal olaylara ilişkin detay bilgilere sahip.
Özellikle KARDEMİR KARABÜKSPOR noktasında yaptığı çalışmalar, KARABÜKSPOR’A GÖNÜL VERMİŞ hemen herkes tarafından “VALLAHA HELAL OLSUN VALİMİZE, KARABÜKSPOR İÇİN, ADETA, ÇIRPINIYOR..” şeklinde takdirle karşılanıyor.
Yaptıklarını alkışlamayan, takdir etmeyen kimse yok.
İyi niyetle, özveri ile çaba harcıyor Vali Sayın KEMAL ÇEBER, ancak, KARABÜKSPOR’UN yaşadığı, içine düştüğü durum, Vali Sayın ÇEBER’İN bu çalışmalarına, çabalarına ne derece karşılık verecek bakalım.
Zira ;İŞ TAMAMEN ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ GÖRÜNÜYOR..

MARZİNÇ, ATIK MADDESİ CURUFUN DEPOLANDIĞI YERİN “RUHSATI GEÇİCİ OLARAK MI VERİLDİ VE 6 AYLIK SÜRE ÇOKTAAAN DOLDU MU..?”
Karabük gündeminin başat maddesi haline gelen MARZİNÇ Firmasının ATIK MADDESİ CURUFUN tehlikeli olduğuna ilişkin GENEL BİR KABUL VAR, bunu hemen herkes kabul ediyor.
O ATIK MADDE CURUFUN içinde insan sağlığı için tehlike arz eden maddeler olduğu ileri sürülüyor, bunun yanı sıra, dağlar gibi yığılan CURUF kamyonlarla bir başka yere naklediliyor..
HATTA KAMYONLARDAN BİRİSİ TRAFİK KAZASI YAPTI, DEVRİLDİ..
Şimdi ortalıkta “MARZİNÇ CURUFUNU DEPOLADIĞI ALAN İÇİN 6 AYLIK GEÇİCİ RUHSAT ALMIŞTI.BU RUHSATIN SÜRESİ ÇOKTAAAN DOLDU.BU ATIKLARIN BAŞKA YERE NAKLİYESİ UYGUN BİÇİMDE YAPILIYOR MU..” gibi bir yığın soru dolaştırılıyor.
Ayrıca ATIK SULARINDA İSTENMEYEN ve HALK SAĞLIĞI için tehlike arz eden maddeler var gerekçesi ile KARABÜK BELEDİYESİ Kanalizasyon Şebekesi MARZİNÇ’E kapatılmıştı.
MARZİNÇ BUNU KENDİ SU ARITMASI İLE ÇÖZECEKMİŞ SANIYORUZ.
SU ARITMA TESİSİ YAPILINCAYA KADAR NE OLACAK..?
BU soruların cevapları da hayli önemli değil mi..?

CHP KARABÜK İL ÖRGÜTÜ, MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ “USULDAN USULDAN HAREKETLENMEYE BAŞLADI..” VE KAMYONCULARA DESTEK ÇIKTI..
Dikkat edin..
Özellikle Karabük’te CHP CİDDİ BİR DEĞİŞİM İÇİNE GİRDİ.
Bakın CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR dün açıklama yaparak “KAMYONCU ESNAFINA..” destek verdi ve “ÖZEL YATLARA DÜŞÜK FİYATLA VERİLEN AKARYAKIT, KAMYONCULARA ÇOK YÜKSEK FİYATLA SATILIYOR..” yolunda açıklamalar yaptı.
SERMAYEDARLARIN ÖZEL YATLARINA çok düşük fiyatla verilen AKARYAKIT, ne yazık ki KAMYONCU ESNAFINA çok yüksek fiyatla veriliyor gibi bir açıklamaya KİM HAYIR BÖYLE DEĞİL diyebilir ki.
Bu açıklamaya denilecek tek şey “SEN CHP ve CHP’LİLER OLARAK İSTEDİĞİN KADAR BUNLARI SÖYLE, DÜZELTECEĞİM DİYE ÇIRPIN, KAMYONCU ESNAFI SANA OY VERMEZ KARDEŞİM..” gibi ne derece mantıklı olduğu tartışma getirir cevaptır.
CHP KARABÜK’TE ÜZERİNDE Kİ ÖLÜ TOPRAĞINI SİLKELİYOR..
Yakından yeni açıklamalarında geleceğine ilişkin bilgiler veriliyor..
CHP KARABÜK’TE USUL/USUL HAREKETLENİYOR..

 

605

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler