21.6 C
Karabük
25 Nisan Perşembe 2024

Her Telden (1.Ağustos.2017)

ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARABÜK ŞUBE KONGRESİ’NDE “SİYASET VE BÖLGE ETKİLİ OLACAK MI?”, AK PARTİ KONGRE İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR..?
Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Kongresi için, KARDEMİR Çalışanları arasında, bu işe hevesli olanların sıkı bir çalışma yaptığına ilişkin bilgiler geliyor.
Çelik-İş Karabük Şube Kongresi’nde SİYASET olacak mı, BÖLGE TERCİHİ olacak mı, sanki bu iki unsurun olması için çalışmalar yapılıyor ve AK Parti Üyesi, AK Partili olarak bilinen isimlerin ŞUBE YÖNETİMİNE gelmesini isteyen kesimler var.
Bunun yanı/sıra BÖLGESEL olarak da belirli BÖLGELERİN Şube yapılanmasında etkin olmasını isteyen grupların varlığı biliniyor, böyle ri çalışma içinde olanlardan da söz ediliyor.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ, Siyaseten AK Partiye çok yakın bir isim ve geçmiş yıllarda, AK Parti içinde aktif biçimde Siyaset yaptığına ilişkin bilgiler veriliyor.
BU RÜZGAR KARABÜK’TE DE ESER Mİ..?
KARDEMİR işçilerinden edindiğimiz izlenim “HARBİ BİR DELEGE SEÇİMİ OLSUN. İSTEYEN KENDİ KISMINDAN LİSTE ÇIKARTSIN. ŞUBE KONGRESİ HARBİ OLSUN. ATAMA GİBİ, İŞARET EDİLEREK YÖNETİCİ SEÇİLMESİN. İNSANLAR YARIŞSIN KAZANAN YÖNETİCİ OLSUN..” şeklinde..
Geçmiş yıllarda bunlar yapılmadı, zararı ÇELİK-İŞ gördü.
24 Saatte BİNLERCE ÜYE BAŞKA SENDİKAYA GİDER Mİ..?
O baskılar NASIL SONUÇ VERDİ, hemen herkes biliyor..!!

ÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ “BİZİM DEMOKRASİYE SAYGIMIZ VAR. ÖZGÜR BİR DELEGE SEÇİMİ OLACAK..” DER Mİ..?
ÇELİK-İŞ Sendikası Karabük açısından çok önemli bir Kuruluştur. Şimdiki nesil pek bilmez, ama, DOĞUM YERİ KARABÜK KENTİDİR ve LİMON SANDIKLARI üzerinde kurulmuştur.
GEÇMİŞİ, KARABÜK İLE ÖZDEŞTİR.
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ, geçmişte yaşanan o mücadeleleri bilmez elbet, ancak, ÇELİK-İŞ Sendikası’nın Karabük’te geleceğine ışık tutabilmek amacı ile, Sayın DEĞİRMENCİ’YE bir konuyu hatırlatmak isteriz.
KARDEMİR İŞÇİ TABANINI ÖZGÜR BIRAKIN..
Emin olun ki, o özgürlük sonucu göreve gelenler, size “SİZİN BİZZAT GÖREVE ATAMA GİBİ GETİRDİĞİNİZ İNSANLARDAN ÇOK DAHA SADIK,  ÇOK DAHA DİSİPLİNLİ ÇALIŞMALAR YAPARAK..” cevap vereceklerdir..
Bunu geçmiş yıllarda çok gördük, çok yaşadık..
12 EYLÜL DARBESİNİN O KARANLIK GÜNLERİNDE GÖRDÜK/YAŞADIK..
KONGRELERDE karşı/karşıya gelen grupların, grup liderlerinin 12 EYLÜL BASKI REJİMİNE KARŞI bir/birlerine nasıl sahip çıktıklarını, nasıl birlik hareket ettiklerini gördük/yaşadık..
Tabanı ÖZGÜR BIRAKIN, KİMSEYE MÜDAHALE ETTİRMEYİN, sonuz mükemmel olur.
Bunu bir dost önerisi olarak alın lütfen..

EYLÜL/EKİM /KASIM AYLARINDA KARABÜK’ÜN SİYASİ GELECEĞİ, KARABÜK’ÜN TİCARİ GELECEĞİ ŞEKİLLENECEK VE ÇOK ÖNEMLİ SEÇİMLER..
Bu ayın ortalarından itibaren, Karabük çok önemli bir sürece girecek, ağustos ayı sonlarından başlayan eylül/ekim/kasım aylarında devam edecek olan KONGRELER/SEÇİMLER maratonu başlayacak..
AK PARTİ, CHP, MHP KONGRELERİ YAPILACAK..
TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ YAPILACAK..
Ola ki ÇELİK-İŞ Sendikası ŞUBE Kongresi de olabilir..
Bütün bunlar KARABÜK’ÜN SİYASİ GELECEĞİNİN belirleneceği anlamı taşır, bütün bunlar KARABÜK’Ü TİCARET GELECEĞİNİN belirlenmesi anlamı taşır, İŞÇİ HAREKETİ içinde şanlı bir yeri olan KARDEMİR’İN işçi sınıfına katkısı anlamı taşır..
KARABÜK’ÜN SİYASİ GELECEĞİ ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
AK Parti İLÇE ve İL Kongrelerinde nasıl bir yapı oluşacaktır, MHP İlçe ve İl Kongrelerinde nasıl bir yapı oluşacaktır, CHP İlçe ve İl Kongrelerinde bu gün olduğu gibi ETLİYE/SÜTLÜYE karışmayan bir sürüp gidecek midir..?
BUNLAR KARABÜK’ÜN SİYASİ GELECEĞİNİ BELİRLEYECEKTİR..
Ticaret ve Sanayi Odası nasıl yapılanacak..
Haaa, esas olay Sayın MERAL AKŞENER’İN kuracağı açıklanan Parti, Karabük açısından bu Parti’nin önemini izah etmeye, anlatmaya hiç mi hiç gerek yok elbet.
KARABÜK’ÜN GELECEĞİ BU AYLARDA ŞEKİLLENMEYE BAŞLAYACAK ARTIK..

KARABÜK’ÜN YENİDEN 3 MİLLETVEKİLLİĞİNE YÜKSELMESİ, KARABÜK’ÜN ÖNEMİ VE ULUSAL TELEVİZYONLARDA HAVA DURUMU RAPORLARI
Karabük yeniden 3 Milletvekili çıkartan bir SEÇİM BÖLGESİ oldu ve Karabük bu anlamda kendisini yeniden ÖNEMLİ BİR KENT olarak düşünebilir ve biz hep öyle düşünüyoruz zaten.
ULUSAL GENİŞLİKTE YAYIN YAPAN TELEVİZYOR HARİÇ.
Dikkat edin HAVA DURUMU veren hemen hiçbir televizyon KARABÜK’TE HAVA ŞÖYLE OLACAK demiyor, neden demiyor, sanıyoruz ÖNEMSİZ BİR KENT OLARAK görülüyor Karabük.
Ara/sıra TRT 3 veriyor, O da ara/sıra veriyor..
KARABÜK HAVA DURUMU bizi pek fazla ilgilendirmiyor, ancak, KARABÜK’ÜN ÖNEMSİZ GÖRÜLEREK hava durumunun bile verilmemesi, doğrusu ağırımıza gidiyor..
Bilmiyoruz Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL bizim böyle bir ruh halimize paylaşır ve KARABÜK’Ü KİMSE ÖNEMSİZ BİR İL OLARAK GÖREMEZ derler mi..?
Ne DEVLET Televizyonu, ne ÖZEL Televizyonlar Karabük’ü ipliyorlar..
BİR HAVA DURUMUNU BİLE VERMİYORLAR İYİ Mİ..?

KARDEMİR KONUSUNDA BİZ “PARA HERŞEY DEMEK DEĞİLDİR, KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ’NİN ÖZELLİĞİ VARDIR..” GİBİ YAKLAŞMIŞTIK..
KARDEMİR Olağan GENEL KURUL Toplantısı öncesinde “HAKİM HİSSEDARLAR ARASINDA..” çok ciddi sıkıntıların çıktığı Kamuoyu’na yansıdı ve bu nokta da, biz KARDEMİR’İN özelliği olduğundan yola çıkarak bazı değerlendirmelerde bulunmuştuk.
Anonim Şirketlerde “PARA KONUŞUR..” dedik ve “ANONİM ŞİRKETLERDE PARAYI HİSSE SENETLERİ TEMSİL EDER..” anlamına gelecek ifadeler kullandık ve “HİSSE SENEDİ FAZLA OLAN ANONİM ŞİRKET YÖNETİMLERİNDE ÇOĞULDUĞU SAĞLAR..” manasında değerlendirmeler yapmıştık.
Daha sonra da “KARDEMİR’İN ÖZELLİĞİNDEN..” yola çıkarak “PARA HERŞEY DEMEK DEĞİLDİR..” manasına gelen bir değerlendirme yapmıştık ve bu nokta da çeşitli eleştirilerde aldık elbet.
Eleştirenler normal bir Anonim Şirket anlayışından yola çıkarak ve bu anlayışları nedeni ile çokta haklı olarak, bize eleştiri getirdiler, bu nokta da gözden kaçan husus “KARDEMİR’İN ANONİM BİR ŞİRKET OLMASININ ÖTESİNDE, BİR YÖRENİN OLMAZSA OLMAZI..” işte olayın bu yönü gözden kaçıyor.
Burada “PARANIN ÖTESİNE GEÇEN BİR TOPLUMSAL YAPIYI DA HESABA KATMAK GEREKİR/GEREKİRDİ..”, bizim işaret etmek istediğimiz buydu ve haklı olduğumuzda net biçimde ortaya çıktı.
ÇOK CİDDİ MÜDAHALELER OLDUĞU BİLİNİYOR..
Burada para kadar, başka ve paranın çok ötesinde olan unsurlarında devreye girdiğiniz görüyoruz/gördük, yine söylüyoruz,  Ağustos 2002 Genel Kurulu’nda yakalanan UYUM/BİRLİKTELİK aynen korunmalı, korunmaması çok ciddi ve onarılmaz yaralar açabilir..
Aklı selim, uyumun/birlikteliğin bozulmamasından yana tavır alıyor..

KARDEMİR, GENEL KURULU “BİR SÜRE SONRASINA ERTELENEBİLİR Mİ..?” SPK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU İÇİN YENİ İSİM BELİRLEYECEK Mİ.?
KARDEMİR Genel Kurulu öncesinde, çok önemli gelişmeler yaşandığına ilişkin bilgiler geliyor, örneğin “HAKİM HİSSEDAR AİLELER ADINA..” bir isim ile,  çok ÜST DÜZEY MAKAMLARIN görüşme yaptığı, gerekli görülen hususların anlatıldığına ilişkin bilgiler veriliyor.
Bilindiği gibi, ”BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE..” Adayları SPK’YA bildirilmişti, hatta, ÜÇ AYRI DİLEKÇE halinde SPK’YA bildirildiği yolunda haberler çıkmıştı.
Verilen dilekçeler veya bilgi notları hayli enteresan BİR DİLEKÇE 5 imza ile, İKİ DİLEKÇE 6 imza ile verilirken, 6 imzalı dilekçelerin ikisinde de BİR YÖNETİM KURULU Üyesi’nin imzası görülmüş.
ŞİMDİ BİR BEKLENTİ HÜKÜM SÜRÜYOR..
Hükümet yeni “BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYE İSİMLERİ GÖNDERECEK Mİ..?” gibi bir beklenti hüküm sürüyor ve bu arada KARDEMİR Genel Kurulu “BİR HAFTA ERTELENEBİLİR..” gibi bir beklenti de var elbet.
Zayıf bir beklenti olsa da erteleme olayı da gündem de..
Dedik ya HERŞEY PARA DEĞİLDİR diye..
Söz konusu KARDEMİR OLUNCA HERŞEY PARA DEĞİLDİR…!!

MESAİ SAATLERİ İÇİNDE Kİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE ESNAFLARIN MAĞDURİYETİ, ÖDEMELERDE BAŞGÖSTEREN AKSAMALAR, ÇÖZÜM OLAYI..
Elektrik İdaresinde yapılan ÖZELLEŞTİRMELERDEN sonra, BAKIM EKİPLERİNİN azaltılması, belki DAĞITIM ŞİRKETLERİ açısından kazanç sağladı , ama, TÜKETİCİ AÇISINDAN müthiş sıkıntılı bir durum ortaya çıkarttı.
ÖZELLİKLE ŞU GÜNLERDE ELEKTRİKLER SIK/SIK KESİLİYOR..
Havaların sıcak gitmesi ile klimalar çalıştırılıyor, hemen her türlü soğutucu aletler çalıştırılıyor ve bu kadar büyük yüke HATLAR dayanamıyor olsa gerek ki sık-sık arızalar meydana geliyor..
ÖZELLİKLE, Karabük’ün ANA CADDELERİ üzerinde baş gösteren ELEKTRİK KESİNTİLERİ işyeri sahiplerinin/çalışanlarının tepkisini çekiyor ve iş göremez hale düşüyorlar..
ONARIM İŞLERİ DE HAYLİ UZUN SÜRÜYOR..
Böyle olunca da sıkıntı daha da büyüyor, BAKIM EKİPLERİNİN azaltılması mutlaka Şirkete kazanç kapısı aralamıştır, ama, Şirketin kazancı kadar TÜKETİCİLERİN durumu da düşünülmeli elbet.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ GERÇEKTEN CAN SIKIYOR..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE YAŞANAN GELİŞME VE HİÇ SUÇU/GÜNAHI OLMAYAN İNSANLARIN YAŞADIĞI “İŞTEN ÇIKARTILMA..” VİCDAN..
Hiç kimseyi suçlamıyor, hiç kimseyi töhmet altında bırakmıyoruz ve diyoruz ki ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE işten çıkartılan MÜDÜR ve İKİ PERSONELİN ne günahı vardı..?
BU İNSANLARIN SUÇU NEYDİ, GÜNAHI NEYDİ..?
Neymiş efendim BELGE/FATURA SIZDIRMIŞLAR..!!
Piyasa da ELDEN ELE DOLAŞTIRILAN faturaları bu insanların SIZDIRMADIĞI, kimin/kimlerin sızdırdığı İLGİLİ HEMEN HERKES tarafından biliniyormuş, şahsen biz bilmiyoruz, ama İLGİLİ HEMEN HERKES biliyormuş..
Deniliyor ki ;ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü’nün hiçbir şeyden haberi yok, işten çıkartılan İKİ PERSONELİN belki bilgileri vardır, ancak, bu konu da “OLMAZ BİZ BURADAN BELGE VEREMEYİZ..” diye karşı koyamayacakları bir irade altında kalmışlardır..
BU İNSANLAR EKMEKLERİNDEN, AŞLARINDAN OLDULAR…
Ayrıca, diyelim ki, bir başka KENTTE İŞ BULDULAR, daha önce Karabük OSB’DEN BELGE SIZDIRDIKLARI İÇİN işten çıkarılmaları, BU İNSANLARI GÜVENSİZ HALE SOKMAZ MI, kim iş verir ki..
Yeniden soruyoruz VİCDANLAR RAHAT MI VİCDANLAR HAA RAHAT MI..?

YURDUN BİRÇOK YERİNDE YAŞANAN DEPREMLER VE KARABÜK VALİLİK BİNASININ,  KURTULUŞ MAHALLESİ’NDE Kİ BİNAYA TAŞINMASI OLAYI
Biliyorsunuz YURDUN BİRÇOK YERİNDE depremler yaşanıyor, Karabük BİRİNCİ DERECE deprem kuşağında yer alıyor ve o nedenle YAPILAN TÜM İNŞAATLAR buna göre dizayn ediliyor..
KARABÜK VALİLİK BİNASI DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI.
Şimdi, VALİLİK KURTULUŞ MAHALLESİ’NDE Kİ Karabük Belediye tarafından yaptırılan, ancak, 2009 yılından bu yana kullanılmayan ÖDÜLLÜ BİNAYA taşınacak, 9 yıldır kullanılmadığı için TAMİRATI DEVAM ediyor binanın..
VALİLİK O BİNAYA TAŞINACAK, peki ADLİYE SARAYI NE OLACAK, BİLİNDİĞİ GİBİ o Bina da DEPREME DAYANIKSIZ raporu verilenlerden, Karabük’e yeni bir ADLİYE SARAYI gerekmez mi..?
DEPREM BU NE NAZAMAN MEYDANA GELECEĞİ BELLİ OLUR MU..?

733

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler