11.4 C
Karabük
20 Nisan Cumartesi 2024

Her Telden (10.Mart.2017)

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NİN ÜÇÜNCÜ KATINDA BULUNAN BİR BİRİMDE VERİLEN ÇOK/ÇOK YARARLI HİZMET
Karabük Kamu Hastaneleri Birliği, bilindiği gibi, Karabük Belediyesi’nin eski binasında hizmet veriyor ve burada Karabük’te pek kimsenin bilmediği ÖYLESİNE YARARLI, ÖYLESİNE MÜBAREK BİR HİZMET DAHA VERİLİYOR Kİ..
BİZDE YENİ ÖĞRENDİ, KENDİ/KENDİMİZE HAYIFLANDIK DOĞRUSU.
Kamu Hastaneleri Birliği’nin bulunduğu binanın üçüncü katında RUHSAL SORUNU OLAN insanlara rehabilitasyon hizmeti veriliyor ve bu insanların sosyalleşmesi için ciddi çalışmalar yapılıyor.
Genel Sekreter Op.Dr.Sayın İSMAİL KARA “GENELLİKLE EVLERİNE KAPANAN/KAPATILAN 60 CİVARINDA RUHSAL DURUMU SARSILMIŞ İNSANA BURADA HİZMET VERİLİYOR.60 CİVARINDA İNSAN HEKİMLER GÖZETİMİNDE BURADA RESİM YAPIYOR, EL İŞİ YAPIYOR..” bilgilerini verdi.
Bu insanlar araçlarla evlerinden alınıyorlar, Üçüncü Katta bulunan birime geliyorlar, kendilerine göre bir uğraş buluyorlar, hekim /hekimler gözetiminde sosyal hayata uyum sağlıyorlar..
Şimdi Sayın İSMAİL KARA’NIN bu konu ile ilgili bir projesi var “BAHÇESİ OLAN BİR MEKAN YAPACAĞIZ.KARABÜK BELEDİYESİ DE BİZE YARDIMCI OLUYOR.BU İNSANLARI YAPILACAK O MEKANDA DAHA VERİMLİ ŞEKİLDE SOSYAL HAYATA ADAPTE EDECEĞİZ..” dedi.
Ne kadar güzel hizmetler bunlar yarabbi..
AİLELER RAHAT, HASTALAR RAHAT/HUZURLU..
Ne mübarek, ne güzel bir hizmet bu..

KARABÜK D.ÇELİK LİSESİ’NİN “EFSANE MÜDÜRÜ SAYIN KOREL HAKSUN’UN YENİ KİTABI GELENEKTEN-ÇAĞDAŞLIĞI..” YAYINLANDI…
Karabük D.ÇELİK LİSESİ’NİN EFSANE MÜDÜRÜ Sayın KOREL HAKSUN’UN yeni kitabı “GELENEKTEN-ÇAĞDAŞLIĞI..” çıktı ve Sayın HAKSUN bu kitabında, uzun yıllar Müdürlüğü’nü yaptığı KABATAŞ ERKEK LİSESİ’NİN Tarihini anlatıyor.
Kitabın alt başlığı “BİR EĞİTİM KURUMUNUN ÖYKÜSÜ-KABATAŞ ERKEK LİSESİ..” olarak verilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde açılan bu Okulun tarihi anlatılıyor..
2.ABDÜLHAMİD TARAFINDAN KURULMUŞ BU OKUL.
Kitapta çok ilginç bilgiler var ve MEKTEB-İ HÜMAYUN adı ile eğitime başlayan KABATAŞ ERKEK LİSESİ, Halep, Şam, Bağdat, Basra, Musul , Kudüs, Diyarbakır gibi birçok yerde ki AŞİRETLERDEN sağlıklı, zeki 4 er, Yemen ve Hicaz’dan 5 er öğrenci istenmiştir.
AŞİRET İLERİ GELENLERİNDEN bu çocukları göndermeleri istenmiştir.
Amaç, çocukların Osmanlı/Türk dilini öğrenmeleridir.
Sayın KOREL HAKSUN, bir Okulun öyküsünden yola çıkarak, günümüzde yaşanan bir dizi olayın geçmişte ki izdüşümlerine değinmiş bu kitabında.
Sayın KOREL HAKSUN’U içtenlikle kutluyoruz.
Kitabında GELENEKSELDEN-ÇAĞDAŞLIĞI ışık tutmuş…

TBMM ESKİ BAŞKANI SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN İLE SOHBETİMİZ SIRASINDA ; “BABADAN KALMA UN TİCARETİNİ SÜRDÜRÜYORUZ..”
TBMM eski Başkanlarından, AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN Gazete Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulunmuştu.
Sohbet sırasında Rahmetli İLHAN CAVCAV’DAN söz açıldı, bize “İLHAN BEYİ NEREDEN TANIYORSUN..” diye sormuştu, bize Sayın ŞAHİN’E “BABADAN KALMA UN TİCARETİMİZ OLDUĞUNU VE BUNU HALEN SÜRDÜRDÜĞÜMÜZÜ..” anlatmıştık
“DÜŞÜK PROFİLLİ DE OLSA UN TİCARETİNİ SÜRDÜRDÜĞÜMÜZÜ..” anlatmıştık.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok iltifatkar bir cümle kurdu, bizi çok yücelten bir ifadede bulundu ve “DİKKAT EDİLİRSE GAZETELERDE KÖŞE YAZARLARI VARDIR..” dedi ve daha sonra da “SENİN YAPTIĞIN TAM SAFYA YAZARLIĞI..” dedi Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN.
Doğrusu yaptığımız işin O TARAFINI hiç düşünmemiştik..
Sayın ŞAHİN “SENİN YAPTIĞIN TAM SAYFA YAZARLIĞI..” dedi, iltifat etti.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, bizde dahil, Karabük YEREL BASIN/YAYIN ORGANLARINA hep/her zaman yakın ilgi göstermiştir, eğer açıklanması gereken bir durum varsa lütfedip aramış ve gerekli açıklamaları yapmış, gerekli bilgileri vermiştir..
Karabük YEREL BASININA hep/her zaman yakın ilgi göstermiştir Sayın ŞAHİN..
Düşünün ki Rahmetli İLHAN Abiden, UN işine kadar ilgilendi sohbet ettik..
Bir Siyasetçi kolay Devlet Adamı/Büyüğü olmuyor demek…

ÜLKEMİZDE SİYASET 17 NİSAN TARİHİNDEN SONRA YENİDEN ŞEKİLLENECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR VE SEÇİM SİSTEMİ, DAR BÖLGE OLAYI
Ülkemiz 16 nisan tarihinde yapılacak REFERANDUM ile çok önemli SİYASAL DÖNÜŞÜMLERE sahne olabilir, Referandumdan EVET ÇIKMASI halinde de, HAYIR ÇIKMASI halinde de çok önemli gelişmeler yaşanacaktır.
EVET ÇIKMASI halinde, hemen peşinden SEÇİM SİSTEMİ, ÜLKE BARAJI gündeme gelecektir ve bu anlamda DAR BÖLGE/DARALTILMIŞ BÖLGE ile Milletvekili Seçilmesi olayı çok/çok önemli.
Örneğin Karabük Merkez BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN SEÇİM BÖLGESİ olsa, İLÇELER ise BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN SEÇİM BÖLGESİ olsa, NASIL BİR SONUÇ ÇIKAR..?
HAYIR ÇIKMASI halinde SEÇİM SİSTEMİ aynı kalabilir.
Ancak o zaman YENİ PARTİ/PARTİLER gündeme gelecektir..
Hele/hele, SEÇİM SİSTEMİ aynı kalır, ÜLKE BARAJI indirilirse O ZAMAN SEYREDİN yeni SİYASİ PARTİLERİ, MHP İçinden çıkacak Parti, CHP içinden çıkacak Parti, hiç Siyasete girmemiş, Sayın METİN FEYZİOĞLU gibi isimlerin kuracakları Parti/Partiler..
2017 Yılının yaz ayları Siyaseten hayli sıcak geçecektir inanın..
AK Parti dahil tüm partiler ciddi gelişmelere sahne olacaktır..

BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIM 16 MART GÜNÜ KARABÜK’E GELİYOR VE KARABÜK-SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU MÜJDESİ..
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM 16 mart Perşembe günü Karabük’e gelerek, Referandum ile ilgili EVET OYU isteyecek, bu arada öyle sanıyoruz Karabük’e bazı MÜJDELİ HABERLER verecek.
Örneğin KARABÜK-SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU..
KARABÜK ÇEVRE YOLU.
İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ gibi.
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM Karabük ve Karabük’ün sorunları yapılmış olan hizmetler, yapılacak hizmetler noktasında Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DEN detaylı bilgileri almıştır.
Zaten ULAŞTIRMA BAKANLIĞI döneminden de biliyor sorunları..
Başbakan Sayın BİNALİ YILDIRIM Perşembe günü Karabük’e geliyor.

KARABÜK ÖZELİNDE EN ÇOK YATIRIM ALAN İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ “SPORCU FABRİKASI OLARAK ANILAN..” İHALEYİ YAPTI
Karabük Özelinde en fazla yatırım alan İL MÜDÜRLÜĞÜ olarak bilinen GENÇLİK ve SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ çok büyük bir olayın ihalesini yaptırdı..
GENEL MÜDÜRLÜK YAPTI BU İHALEYİ.
BULAK Köyü civarında ki yere yapılacak tesisler “SPORCU FABRİKASI OLARAK..” alınıyor ve bir Kapalı Salon içinde BİRKAÇ SPOR DALINDA EĞİTİM yapılacak Salonlar bulunuyor.
Kimi Güreş yapıyor, kimi Boks yapıyor, kimi bir başka dalda çalışıyor.
Bu tür Salonlara SPORCU FABRİKASI adı veriliyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN ve mesai arkadaşları gerçekten mükemmel bir çalışma temposu içindeler, sürekli yeni TESİSLER İLAVE ediliyor Karabük sporuna.
Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN’İ CUMARTESİ/PAZAR/TATİL GÜNÜ demeden Tesislerde bulabilirsiniz, mesai arkadaşlarının çoğu da öyle ve zaten sürekli müsabakalar oluyor, sürekli bunlarla ilgilenmek durumunda kalıyorlar.
Şimdi SPORCU FABRİKASI’NIN İHALESİ YAPILDI..
Yakında temel atma merasimi olur..
KARABÜK’TE SPORUN GELECEĞİ AYDINLIK..

KARABÜK MERKEZ SPOR SALONU 2, SÜREKLİ MÜSABAKALAR ALIYOR VE SALON ÇEVRESİNDE YAŞAYANLAR HAYLİ MEMNUNLAR..
Biliyorsunuz KARABÜK MERKEZ SPOR SALONU 2 İstasyon Meydanından daha ileri de ve devreye gireli fazla bir zaman olmadı, ancak burada sürekli müsabakalar yapılıyor ve çevre cıvıl/cıvıl oluyor.
ÖZELLİKLE OKULLAR ARASI MÜSABAKALAR SIRASINDA..
Birçok İl Sporcuları geliyorlar, MAKASBAŞI olarak bilinen KARABÜK MERKEZ SPOR SALONU 2 bu sporculara ev sahipliği yapıyor, buralar o sürelerde cıvıl/cıvıl oluyor..
Karabük GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN ve mesai arkadaşları öylesine mükemmel bir çalışma içerisindeler , öylesine çalışıyorlar, emin olun tatil günü, istirahat günü diye bir kavramı unutmuşlar sanki.
MÜSABAKA OLDUĞU ZAMANLAR FEVZİ FIRAT Caddesi kalabalıklaşıyor, müsabakalar için gelen gençler, buralara yemeğe geliyorlar , gezinti yapıyorlar
Bir sıkıntı FEVZİ FIRAT CADDESİNİN O KÖTÜ HALİ OLUYOR..
Müsabaka için gelenler çoğu zaman BU NE BİÇİM CADDE diyorlar..
İl Müdürü Sayın ABDÜLKADİR ÇETİN ve mesai arkadaşları hemen her hafta, adeta, RAMP IŞIKLARININ ALTINA geliyorlar, ya Süper Lig maçları için, ya OKULLAR ARASI müsabakalar için sürekli insanların karşısındalar, sürekli çaba halindeler..
MERKEZ 2 SPOR SALONU BU CİVARA ÖNEMLİ KATKILAR YAPTI..

KARDEMİR 400 CİVARINDA YENİ İŞÇİ ALACAĞINI VE BUNUN KRİTERLERİNİ AÇIKLAYINCA “TORPİL/TAVASSUT ARAYIŞLARI BAŞLADI MI..
KARDEMİR Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta yaptığı toplantı da Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “YENİ İSTİHDAM YARATIN..” yönünde ki çağrısına KARDEMİR çok olumlu yaklaştı.
KARDEMİR 400 CİVARINDA YENİ İŞÇİ ALACAK..
Bu yönde KARDEMİR Yönetimi tarafından yapılan açıklama KARABÜK ÖZELİNDE ciddi bir dalgalanma yarattı, açıklanan kriterlere haiz gençler ve bunların aileleri “TORPİL ve TAVASSUT..” arayışına girdiler bile.
Hemen herkes etkili olabilecek isim arayışında..
KARDEMİR bu işçileri KARABÜK DOĞUMLU olmak kaydı ile alacağını açıkladı ve “BUNA TEPKİ GÖSTEREN ÇEVRELER..” oluştu, geçmiş yıllarda BÖYLE BİR ŞART getirilmemişti, o zaman da “DIŞARIDAN GELENLER GİRDİ, KARABÜK ÇOCUĞU GİREMEDİ..” yakınmaları olmuştu..
Yani insanları tatmin etmek oldukça zor..
KARDEMİR Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TELKİN VE TAVSİYESİNE..” anında karşılık verdi ve BİZ VARIZ ve ÇALIŞAN KAPASİTEMEZİ YÜZDE 10 DAHA ARTTIRACAĞIZ dedi.
Şimdi İŞE ALIMLARDA KİMLER ETKİLİ OLABİLİR arayışları var..
Ne yazık ki BÖYLE BİR ARAYIŞ şimdiden başlamış görünüyor..

GEÇMİŞ YILLARDA “BENİM ÇOCUĞU KARDEMİR’E İŞE ALDIR, BENİM ÇOCUĞA İŞ BUL SANA 10 BİN-15 BİN LİRA VEREYİM..” GİBİ SÖZLER
Geçmiş yıllarda “BENİM ÇOCUĞU KARDEMİR’E İŞE SOK, YAHUT BAŞKA YERDE İŞ BUL SANA 10-15 BİN LİRA VEREYİM..” gibi teklifler yapıldığı yolunda çok söylentiler duyulurdu.
BU PARALAR ALINIYOR-VERİLİYOR MUYDU BİLEMEYİZ..
Ancak, bu tip sözler çok duyulurdu..
Son zamanlarda bu ve buna benzer söylentiler/rivayetler/iddialar minimum düzeye indi, ancak, tamamen kesildi mi derseniz, pek kesilmedi, kesilmesini de beklemek saflık olur gerçi.
NE YASNI İNSANLAR, hani derler ya, DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR diye, eh buna Ülkemizde yaşanan İŞ SIKINTISI DA eklenince, bir ihtimal varsa insanlarda bunu değerlendirmeye çalışıyorlar..
ŞİMDİ KARDEMİR 400 YENİ İŞÇİ ALACAKMIŞ..
Eğer insanlara “BEN SENİN İŞİNİ YAPARIM AMA ŞU KADAR PARA ALIRIM DİYE.BU YÖNLÜ YAKLAŞIM GÖSTERENLER OLURSA, BUNLARI EN KISA YOLDAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE İHBAR ETMEK GEREK..”
Hiç çekinmeden ihbar etmek gerek.
Böyle yapıldığı zaman bu tür çirkinlikler durur, bu tür insan istismarlarının önüne geçilir ve böyle yapılırsa HİÇ SUÇU KABAHATİ, DAHLİ OLMAYAN İNSANLARIN isimleri lekelenmez.
SÜRATLE ÖYLE GÜNLARE GELDİK İŞTE..

1547

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler