21.7 C
Karabük
28 Mart Perşembe 2024

Her Telden (21.Eylül.2016)

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “GELİŞEN BİR DİZİ KÜÇÜK OLAY, BİZİ ÖYLESİNE UĞRAŞTIRIYOR, MEŞGUL EDİYOR Kİ…
Geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Bürosuna İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın ALİ ERORHAN, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın İBRAHİM AKTAŞ ve MURAT ÇETİNKAYA ile bir nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR çok enteresan görüşler dile getirdi.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR, gelişen bir dizi küçük olay nedeni ile, yaptıkları hizmetleri anlatmaya fırsat bile bulamadıklarından yakınıyor ve bu anlamda insanların söylentilere daha çok itibar ettiğine dikkat çekiyor.
“BU ÜLKENİN 110 YILLIK FİLYOS LİMANI HAYALİ, ARTIK, GERÇEK OLUYOR. İSMETPAŞA İHTİSAS OSB RAYINA GİRDİ, OTOMOTİV SANAYİ GELECEK. KARABÜK OSB’YE ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR..” diyor Sayın SAYLAR.
Bunları anlatmak yerine İL GENEL MECLİSİ Başkanlık Seçimi, Safranbolu Belediye Meclis Grubunda yaşanan disiplinsiz oy kullanma gibi olaylarla zaman kaybediyoruz gibi görüşler veriyor Sayın TİMURÇİN SAYLAR.
Ardından patlak veren YENİCE İLÇESİ’NDE Kİ gelişmeler.
Sayın TİMURÇİN SAYLAR “KARABÜK ÖNEMLİ YATIRIMLAR ALIYOR.BUNLARI ANLATACAĞIMIZ SIRA MUTLAKA BİR KAOS ORTAMI MEYDANA GELİYOR..” gibi görüşler veriyor.
“OYSA ÇOK ÖNEMLİ, ÇOK CİDDİ HİZMETLER GETİRİYORUZ..” diyor.
“ŞEYTAN TAŞLAMAKTAN, TAVAF ETMEYE FIRSAT BULAMIYORUZ..” diyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ OTOMOTİV SANAYİ’NİN MERKEZİ OLACAKTIR…”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR çok önemli gelişmeler yaşandığına işaret ederek “ÖRNEĞİN İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, SORUNLARDAN TAMAMEN SIYRILDI..” diyor.
Tüm sorunlar çözümlenmiş ve yakın bir gelecekte İNŞAAT/ALT YAPI ÇALIŞMALARININ başlayacağına işaret ediyor, Sayın TİMURÇİN SAYLAR.
“GÖRECEKSİNİZ İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, GELECEKTE OTOMOTİV SANAYİ’NİN MERKEZİ HALİNE GELECEKTİR VE BUNU SÖYLEMEK İÇİN ELİMİZDE GEÇERLİ NEDENLER VAR..” görüşlerini dile getiriyor..
Söylemek istediği, galiba, İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile henüz yapım çalışmaları RESMEN BAŞLAMAMIŞ olmasına rağmen, YAKINDAN İLGİLENEN FİRMALARIN olduğu.
FİLYOS LİMANI, KARDEMİR KANGAL HADDANESİ, DEMİRYOLUNA YAKINLIK bu Organize Sanayi Bölgesi’nin artıları olarak görülüyor , ayrıca,  ELEKTRİK ENERJİSİ, KARAYOLU bağlantısı zaten kurulacak İhtisas OSB ile iç/içe.
ARTIK TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BÖLGENİN..
KAZMANIN VURULMASI KALMIŞ, o işte yakında başlayacak..
ESKİPAZAR ve YÖRE bu yatırım ile, adeta, uçar..

KREDİ YURTLAR KURUMU YEMEK-KANTİN İŞLETMECİ SEÇİMİ İLE KARDEMİR YEMEKHANESİNİN İHALESİ KARABÜK’TE GÜNÜN KONUSU
KREDİ YURTLAR KURUMU kendisine bağlı YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARINDA barınan Öğrenciler için YEMEK YAPIP Öğrencilere ulaştıracak FİRMANIN Seçimi ile bu Yurtlarda ki KANTİN HİZMETİNİ görecek İşletmecinin SEÇİMİNİ YAPTI..
Biz ne yazmıştık hatırlayın..!!
“KYK OLUŞACAK TEPKİLER İÇİN SÜRE KAZANMAK DÜŞÜNCESİ İLE YAPILAN SEÇİMİ BAYRAM TATİLİNDE AÇIKLAR..” demiştik, hatırlayan vardır mutlaka.
GERÇEKTEN ÖYLE OLDU..
KARABÜK’TE GÜNÜN KONUSU KYK YEMEK/KANTİN İŞLETMECİ SEÇİMİ ile KARDEMİR YEMEKHANESİ için yapılan İHALE ve bu ihaleyi kazanan kişi/kişiler ihaleyi kazananın BİR ORTAKLIK İLİŞKİSİ olup olmadığı..!!
MÜTHİŞ BİR TEVATÜR FURYASI VAR BU KONULARDA..
Çok önemli bir Siyasetçinin yakınlarına “BU İŞLERDEN SÜRATLE ÇEKİLİN..” şeklinde talimat verdiğinden söz edenler var, örneğin KARDEMİR Yemek işini İHALE ETMİŞ ve en düşük fiyatı verene veya gizli bir ortaklık varsa verenlere, tevdi etmiş..
Bu nokta da ki TEVATÜRLERE göre, KARDEMİR ile çok yakın eski bir Milletvekili çok ciddi fonksiyon icra etmiş, KARDEMİR ise gelişmeler karşısında pek tavır almamış.
KARABÜK BU TEVATÜRLERLE ÇALKALANIYOR ADETA..!!

KARABÜK/SAFRANBOLU İNSANI KREDİ YURTLAR KURUMU İLE KARDEMİR NOKTASINDA YAŞANAN GELİŞMELERE DUYARLI, YA SİYASET
KARABÜK ve SAFRANBOLU yaşayanları KREDİ YURTLAR KURUMU Yemek işi ile KANTİN İşletmeciliği Seçimleri hakkında çok ciddi bir tevatür içinde görünüyorlar.
NEREYE GİDERSENİZ BU LAF ÇEVİRMELERİ İLE KARŞILAŞIYORSUNUZ..
Varsa/yoksa KREDİ YURTLAR KURUMU olayı ile KARDEMİR Yemekhanesi’nin İHALESİ, ihaleyi alan KİŞİ veya ORTAKLIK, insanlar bu nokta da neler anlatıyorlar, ortalıkta ne tevatürler..
Çok önemsediğimiz bir kardeşimiz “SİYASET İLE ARAYI DÜZELTMEK ADINA, ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİYİ ZAN ALTINDA BIRAKTILAR HİÇ DAHLİ, MUVAFATİ, TASVİBİ YOKKEN, ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM KAMUOYU’NUN ÖNÜNE ATILIVERDİ..” dedi.
DÜŞÜNDÜK ; söyledikleri yüzde/yüz haklı..
Bu nokta da, o kardeşimizin söyledikleri yüzdü/yüz haklı..
KARABÜK ve SAFRANBOLU bu konuları konuşuyor, peki SİYASET KURUMU ne yapıyor, öyle sanıyoruz ki, bu gelişmeleri AK Parti markaja almış durumdadır, Muhalefet Partileri durumunda ki CHP-MHP-SAADET-VATAN Partileri ne yapıyor acaba..?
HİÇ Mİ HİÇ SESLERİ SOLUKLARI ÇIKMIYOR, OLACAK İŞ DEĞİL..!!

ÇELİK-İŞ SENDİKASI BÜNYESİNDE YAŞANAN GELİŞME VE KARDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SIRASINDA YAŞANABİLECEK GELİŞMELER..
Sayın CENGİZ GÜL ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanlığı görevinden İSTİFA ETTİ veya İSTİFA ETMEK ZORUNDA bırakıldı, ancak Sayın GÜL işçi gönlünde YER ETMİŞ, amiyane tabirle TAHT KURMUŞ.
BAYRAM SIRASINDA BİRÇOK İŞÇİ KARDEŞ İLE GÖRÜŞTÜK.
Tamamının söylediği “EĞER CENGİZ BAŞKAN OLMASAYDI, MAAŞLARIMIZ ŞU AN İTİBARI İLE 2 BİN LİRAYI ÇOK AZ AŞARDI VEYA O ORADA KALIRDI.ESKİ/YENİ İŞÇİ DEMEDİ BİZE MÜTHİŞ HAKLAR ALDI..” şeklinde ki sözler..
1.1.2017 TARİHİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ BAŞLAYACAK..
ÇELİK-İŞ SENDİKASI ciddi HAK TALEPLERİ ile İŞVEREN KARŞISINA ÇIKMAZSA, emin olun KARDEMİR İŞÇİ TABANINDA çok önemli, çok ciddi,  kaynamalar olur..
O NOKTADA FATURANIN ÇIKACAĞI İSİM/İSİMLER BELLİ..

KARABÜK HAVAALANI OLAYI İÇİN, SAFRANBOLU KÜLTÜR/TURİZM VAKFI BAŞKANI SAYIN ŞEFİK DİZDAR VE SAYIN AHMET SOYKÖK..
Karabük’e HAVAALANI YAPILMASI noktasında, SAFRANBOLU KÜLTÜR/TURİZM Vakfı Başkanı Sayın ŞEFİK DİZDAR müthiş bir gayretin , çok önemli çalışmanın içinde.
Bu nokta da en büyük destekçisi, Karabük TSO Meclis eski Başkanı Sayın AHMET SOYKÖK görünüyor ve Sayın SOYKÖK bu konuda önemli araştırmalar yapıyor.
Son olarak “BUTİK HAVAALANI..” kavramını gündeme getirdi Sayın AHMET SÖYKÖK ve “Sayın ŞEFİK DİZDAR İLE BU OLAYI PAYLAŞTIK BUTİK HAVAALANI ÖZELLİKLE TURİZM BÖLGELERİNE YAPILIYOR..” diyor.
“SAFRANBOLU’NUN TURİZM POTANSİYELİ, AMASRA PINARBAŞI GİBİ YERLERE YAKINLIĞIMIZ, KARABÜK’ÜN BUTİK HAVAALANI İSTEMESİ İÇİN CİDDİ BİR GEREKÇE OLABİLİR..” diyor Sayın AHMET SOYKÖK.
Sayın ŞEFİK DİZDAR havaalanı noktasında çok önemli bir çalışmanın içinde, Sayın AHMET SOYKÖK bu çalışmalara önemli katkılar veriyor.
OLAYIN TAM NOKTASINDA SORMAMIZ GEREK..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ abaca HAVAALANI OLAYINDAN tamamen çekildi mi, bilindiği gibi HAVAALANI noktasında ki gelişmeleri eski Rektör, şimdinin AK Parti Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL başlatmış, gündeme getirmişti.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OLAYNADN ÇEKİLDİ Mİ..?
Eğer çekildi ise KARABÜK ÜNİVERSİTESİ yanlış yapmış demektir, Havaalanı olayından çekilmek SİVİL HAVACILIK MESLEK YÜKSEKOKULU olayından da çekilmek anlamına gelir..
HAVAALANI OLAYINDAN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇEKİLDİ Mİ..?
Çekildi ise, en azından bize göre, yanlış yapmış demektir..

AK PARTİ HÜKÜMETİNİN “ESNAFLARA, ÖZELLİKLE TİCARİ TAŞIT SAHİPLERİNE GETİRDİĞİ BÜYÜK HAK/HAKLAR..” VE ANLATILMASI…
AK Parti Hükümeti, ESNAFLARA, ÖZELLİKLE TİCARİ TAŞIT SAHİPLERİNE öylesine büyük haklar getirdi ki, bunlardan yararlanmamak büyük bir FIRSAT KAYBI sayılmalı.
Geçtiğimiz günü Sayın HÜSEYİN EKEN’İ gördük.
Kısaca MUHASEBECİLER ODASI olarak bilinen ODA BAŞKANLIĞI döneminde, bunları vatandaşa anlatırdı, açıklamalar yapardı, bildiriler çıkartırdı, şimdi böyle çalışmalar pek görünmüyor.
OLAY ŞÖYLE..
Diyelim ki TİCARİ BİR ARACINIZ VAR ve hayli eski durumda, yeni ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ, HÜKÜMETİN çıkarttığı bir uygulama ile ALDIĞINIZ ARACA ÖZEL TÜKETİN VERGİSİ ödemeyeceksiniz..
ÖTV ALINMAMASI FİYATI YARI/YARIYA DÜŞÜRÜYOR..
Hatta YARIDAN BİLE FAZLA DÜŞEN FİYATLAR OLUYOR..
Sayın HÜSEYİN EKEN, esnafa ve özellikle TİCARİ TAŞIT SAHİPLERİNE BUNLAR İYİCE ANLATILMALI şeklinde bilgiler verdi bize ve “SİZ BARİ YAZIN DUYURUN..” yolunda da telkinlerde bulundu..
“AK PARTİ HÜKÜMETİ ÇOK ÖNEMLİ UYGULAMALAR GETİRİYOR..” dedi..
“ESNAFIMIZ, TİCARİ TAŞIT SAHİPLERİ BUNLARDAN YARARLANSIN..” dedi..

YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİNE HİTAP EDEN YURTLAR VE PANSİYONLAR YETERLİ DOLULUK OLMAYIŞINDAN YAKINIYORLAR..
Karabük ve Safranbolu’da ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE yönelik hizmet veren YURTLARIN ve PANSİYONLARIN yeterli DOLULUK oranına ulaşmadığı yönünde ciddi bilgiler geliyor.
YETERLİ DOLULUK ORANINA KAVUŞULMADI ANLATILIYOR..
Bunun temel nedeni KREDİ YURTLAR KURUMU’NUN Yurt kapasitesinin çok geniş olması elbet, Ülke genelinde ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE düşen DEVLET YURDU yüzde 18-20 civarında iken, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE bu yüzde 35-40 civarında.
YENİ YAPILAN YURTLARDA DEVREYE GİRİYOR..
RAKAM GİTTİKÇE ARTIYOR..
O nedenle ÖZEL YURT ve PANSİYONLAR dolmuyor, kendi aralarında da REKABETÇİ BİR ORTAMA doğru gidiş olduğundan yakınmalar var..
KARABÜK’TE DEVLET YURTLARI DURUMA HAKİM..

REKABET KURUMU, KARDEMİR İÇİN SORUŞTURMA İŞLEMLERİNE BAŞLAYACAK VE BU 2011 YILI SORUŞTURMASI SIRADA DİĞER YILLAR
REKABET KURUMU 28.1.2011 Tarihinde, yapılan bir şikayet için, “KARDEMİR’DE SORUŞTURMA YAPILACAK BİR DURUM YOK..” yolunda KARAR VERMİŞTİ.
KAPTAN ÇEBİ GRUBU REKABET KURUMU’NUN bu kararına DANIŞTAY nezdinde itiraz etti ve DANIŞTAY bu itirazı 22.03.2016 TARİHLİ KARARI İLE haklı buldu ve REKABET KURUMU’NUN “SORUŞTURMAYA GEREK YOK..” kararını iptal etti.
DANIŞTAY’IN bu kararına uyarınca REKABET KURUMU, KARDEMİR için 2011 yılında yapılan şikayeti SORUŞTURMA İŞLEMİNE aldı, şimdi nasıl bir sonuç çıkacak acaba..
İLGİLİ bazı çevreler “EĞER REKABET KURUMU, YENİ SORUŞTURMASINDA BAZI BİLGİ VE BULGULARA RASTLARSA, ÇOK AĞIR CEZALAR GELEBİLİR..” gibi varsayımlar dile getiriyorlar..
Ancak, bir konu dikkatimizi çekiyor doğrusu..
KARDEMİR hakkında HUKUK çok önemli bir değişimin içine girdi, örneğin YAGITAY önce KARDEMİR’İ haklı buldu, bir hafta on gün sonra KARANINI DEĞİŞTİRDİ, şimdi REKABET KURUMU önce aldığı kararda ısrar mı eder, yoksa CEZALAR YAĞAR MI konusu var.
EN ÖNEMLİSİ daha sırada 2012/13/14/15 yıllarının olması.
Sanki KARDEMİR’İN etrafında çember gittikçe daralıyor..
Sizce öyle değil mi..?

1344

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler