21.1 C
Karabük
29 Mart Cuma 2024

Her Telden (28.Ağustos.2015)

SİYASİ PARTİLER MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNİ 18 EYLÜL AKŞAMI YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA VERMİŞ OLACAKLAR..
Siyasi Partiler MİLLETVEKİLİ ADAY Listelerini 18 EYLÜL AKŞAMINA kadar YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA vermiş olacaklar ve bu anlamda ADAY BELİRLEME çok dar bir zamana sıkıştı.
KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLACAK..?
AK Partililer “BU SEÇİMİ 2-0 YAPACAĞIZ..” gibi bir söylemle giriyorlar işe, bunun için MİLLETVEKİLİ LİSTESİNE dikkat edeceklerini söyleyen AK Partililer var.
LİSTENİN HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEYEN VAR..
Bu mana da Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN eğer Karabük Milletvekili Adayı olmazsa,Karabük Siyaseten gerçekten çok ciddi bir güç kaybedecek demektir.
CHP Birçok yerde ÖNSEÇİM ile BELİRLENMİŞ Milletvekili Listesi ile SEÇİME GİRMEK gibi bir eğilimin içinde, ancak Karabük için bu geçerli olmayacak sanıyoruz.
MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK.
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR..?
MHP’DE Sayın RAFET VERGİLİ ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLÜYOR.
Sayın DURMUŞ YALÇIN Siyasi kaderini GENEL MERKEZE bırakmış.
YENİDEN ADAY OL DENİRSE, ADAY OLACAĞINI söylüyormuş.
Bakalım GENEL MERKEZ bunu söyleyecek mi..?
LİSTELERİN VERİLMESİNE AZ BİR SÜRE KALDI değil mi..?

7 HAZİRAN GENEL SEÇİM ÖNCESİNDE Kİ,ADAY/ADAYLIĞI SÜRECİ YAŞANMAYINCA SİYASETİN TADI KAÇTI MI..?
7 HAZİRAN Genel Seçimlerinde olduğu gibi, ADAY/ADAYLI SÜRECİ yaşanmayınca, sanki Siyasetin TADI KAÇTI gibi oldu, ADAYLAR Genel Merkezler tarafından belirlenecek.
O ZAMAN KİMSE TANITIM ÇALIŞMASI YAPMIYOR..
KİMLER ADAY, KİMSENİN HABERİ YOK.
Şimdi PARTİ GENEL MERKEZLERİ en iyi isimlerle yola çıkarak, en yüksek oyları almak için çaba harcayacaklar, ama bu anlamda işin çok ciddi bir vebal yönü de var.
GENEL MERKEZLER KAZANAMAYACAK İSİMLERLE YOLA ÇIKARLARSA, bu ciddi bir vebali beraberinde getirmez mi ve Siyaset böyle hataları ne ölçü de kaldırır..?
Bir konuya dikkat ediyoruz.
HANGİ PARTİ YÖNETİCİSİ OLURSA/OLSUN veya hangi Partiye oy vermiş olursa/olsun, SEÇMEN AĞIZ BİRLİĞİ ETMİŞÇESİNE İKİ İSİM SORUYOR..
“RAFET VERGİLİ ADAY OLACAK MI..?” sorusunu herkes soruyor..
“BURHANETTİN UYSAL BU SEFER LİSTE DE OLACAK MI..” sorusunu muhakkak herkes soruyor, hangi Partiye oy vermişse/vermiş veya hangi Parti yönetiminde olursa/olsun, bu İKİ İSMİ mutlaka soruyorlar.
İSTERSENİZ SİZDE DİKKAT EDİN..

TOKİ’NİN EMEKLİ İÇİN YAPTIRILACAĞI AÇIKLANAN KONUTLAR,CHP’NİN EMEKLİ MESAJINI GÖLGELEDİ Mİ…?
Biliyorsunuz CHP 7 HAZİRAN Genel Seçimlerine “EMEKLİLERE İKİ MAAŞ BAYRAM İKRAMİYESİ..” sloganı ile girmişti ve bunun ciddi bir toplumsal dalgalanma yarattığını herkes görmüştü.
CHP BU VAADİNİ OYA ÇEVİREMEDİ BELKİ..
Ancak, ÖNEMLİ BİR SOSYAL DALGALANMA YARATTI.
Hatta EMEKLİLERE VERİLEN YENİ HAKLAR/ZAMLAR o zaman ki İKİ DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ ile bire/bir bağlantılı bile görülmeli.
BU VAADİN CAZİBESİ GÖLGELENDİ Mİ..?
Biliyorsunuz TOKİ EMEKLİLER İÇİN ucuz taksit ödemeleri ile KONUT YAPTIRMAYI PLANLIYOR ve EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şubesi de böyle bir girişimi yapıyor.
TOKİ İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI.
İNSANLAR KONUT ALABİLMEK İÇİN KUYRUKTALAR..
Talepte bulunuyorlar..
Sanki CHP’NİN EMEKLİ VAADİ BİRAZ GÖLGELENDİ..
Karabük’te EMEKLİ PEK OY VERMEMİŞTİ zaten..!!

ERKEN GENEL SEÇİMLER İÇİN SİYASET KURUMU “KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMALIDIR..” DİYEBİLİR Mİ
ERKEN GENEL SEÇİM için geri sayım başladı ve SİYASET KURUMU bu Seçimler sırasında “KARABÜK’E MUTLAKA BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMALIDIR..” der mi/diyebilir mi..?
DEVLET HASTANESİ olmayınca, ne yazık ki, ŞİRİNEVLER HASTANESİ DE bunalıyor, gerçek işlevinden uzaklaşıyor ve basit yara pansumanları bile burada oluyor.
KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART.
SİYASET ERKEN GENEL SEÇİMDE BU VAADİ VERİR Mİ..?
Biliyorsunuz, ayrıca KARABÜK’ÜN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA BEKLEYEN 150 YATAKLI BİR İLAVE HASTANESİ VAR, isterseniz bu 150 yatağı 250-300 olarak revize edin DEVLET HASTANESİ’NE çevirin.
İSTERSENİZ YENİ BİR PROJE GELİŞTİRİN.
Siyaset Kurumu KARABÜK YAŞAYANLARINA bu vaadi verebilir mi, örneğin AK Parti bunu söyleyebilirmi, CHP bunu söyleyebilir mi veya MHP bunu söyleyebilir mi, HDP bunu söyleyebilir mi..?
BÖYLE BİR HASTANE ŞİDDETLE İHTİYAÇ KARABÜK İÇİN.
Siyaset bunu görür mü/görecek mi..?
Ne dersiniz..?

KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NDAN ÇOK/ÇOK ETKİLİ BİR İSİMDEN “KEŞKE BİZİM HABERİMİZ OLSAYDI..”SÖZLERİ..
KARDEMİR Genel Müdürlüğü tarafından CHP HEYETİNE, KARDEMİR’İ gezme, KARDEMİR’E girme izini verilmemesi çok ciddi tepkilere yol açtı..
TEPKİ KADAR ÜZÜNTÜLERE DE YOL AÇTI..
Dün KARDEMİR Yönetiminde çok/çok etkili bir isim bize “KEŞKE BİZE İNTİKAL ETTİRİLMİŞ OLAYDI. GENEL MÜDÜRLÜK İLE TEMAS KURAR GEREKLİ İZİNLERİ ALIRDIK..” şeklinde görüş açıkladı.
“ÜZÜLDÜKLERİNİ SÖYLEDİ..”
Genel Müdürlük yetkililerini ikna edebileceklerini anlattı..
“İKNA EDEBİLİRDİK..” gibi yaklaşımlar getirdi..
Her ne ise artık..
Bizde, İKNA EDEBİLİRDİK diyen yetkiliye, ”CHP MİLLETVEKİLLERİNİN, KARDEMİR İÇİN ÇOK GÜZEL YATIRIMLAR YAPIYOR, BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADILAR, BİZDE YERİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ..” dediklerini anlattık.
Özellikle HATAY Milletvekili Sayın HİLMİ YARAYICI “KARDEMİR’İN BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIĞINI İSKENDERUN’DA HEP DUYUYORUZ. İSDEMİR’E BİLE ÖRNEK GÖSTERİLEN YATIRIMLAR YAPTIKLARI ANLATILIYOR..” şeklinde sözler etmişti bize.
GÖRMEK İSTEDİLER, KARDEMİR’E GİRİŞ İZİNİ VERİLMEDİ..
Bu durum YÖNETİM İÇİNDE ÜZÜNTÜ YARATMIŞ sanıyoruz.

CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİNE “ÇİN HALK CUMHURİYETİ UCUZ KÜTÜK DEMİR SATARAK..” DİYE BİLGİ VERMİŞTİK..!!
CHP Milletvekili Heyetine YEREL SORUNLARIN ÜZERİNE GİDİLMESİ konusunda ki düşüncelerimizi anlatırken,söz bir ara ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN çok ucuz fiyatla KÜTÜK DEMİR sattığını anlatmıştık.
Hatta olayı bir ara ŞENGAY BEŞLİSİ noktasına kadar taşıdık.
CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİNDE yer alanlar hayli ilgilendiler, özellikle HATAY Milletvekili Sayın HİLMİ YARAYICI çok daha yakından ilgilenmişti.
Kendilerine ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN gelen ve Ülkemizde de satılan UCUZ KÜTÜK DEMİR nedeni ile MİLLİ MÜESSESE olarak gördüğümüz KARDEMİR ve İSDEMİR’E çok zarar verdiğini, daha da zarar verebileceğini anlatmaya gayret etmiştik.
Kendileri de “KARDEMİR’ ZİYARET ETMEK İSTİYORUZ, BÜYÜK YATIRIMLAR YAPMIŞLAR. HEM BU KONULARDA,HEM ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN UCUZ KÜTÜK DEMİR HAKKINDA İLGİLİLERDEN BİLGİ ALIRIZ..” demişlerdi.
KARDEMİR’E GİRMELERİNE İZİN VERİLMEDİ İYİ Mİ..?
CHP MİLLETVEKİLİ HEYETİNİN,KARDEMİR’E girmesine izin verilmedi ve bunun içinde ESTİKTİ/KÖSTEKTİ bir yığın mazeret öne sürüldüğün söz edildi..
KARDEMİR SİYASETE HER ZAMAN İHTİYAÇ DUYAR..
SİYASETİN BİR AYAĞI KÜSTÜRÜLÜRSE,BU OLMAZ..!!
Zararı sonunda KARDEMİR çeker..

“OHOOO,ABİ SEN DAHA AK PARTİ’NİN MİLLETVEKİLİ ADAYI BELİRLEMESİNİ YAZIYORSUN,LİSTE BİLE BELLİ..” SÖZÜ
Dün AK Partili birkaç kardeş ile karşılaştık, ne var ne yok faslından sonra “ABİ SEN DAHA MİLLETVEKİLİ BELİRLEME YÖNTEMİ YAZIYORSUN.AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ BİLE..” dediler.
Biz hayret ettik “OLMAZ CANIM..” falan dedik..
“EVET AYNEN BELLİ..” diye ısrar etti bir kardeşimiz.
“PEKİ NASILMIŞ, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN BİRİNCİ SIRADADIR,İKİNCİ SIRADA KİM VAR..” diye sorduk, bize “HAYIR Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN KARABÜK ADAYI DEĞİL..” dediler..
Hatta “Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN, SİYASETE BİR SÜRE ARA VERMEK, DİNLENMEK İSTEDİĞİ GİBİ BİR TALEBİNİ İLGİLİ YERLERE DUYURMUŞ GALİBA. EĞER ADAY OLACAKSIN ISRARI GELİRSE, ANKARA, İSTANBUL GİBİ YERLERDEN OLUR..” dediler.
O zaman tamamen meraklandık.
Peki nasıl olacakmış liste gibi ısrarla sorunca “2-0 YAPACAK BİR LİSTE HAZIRLANMIŞ..” dediler ve isim vermemekte ısrar ettiler, isim noktasında sürekli kaçındılar..
Ancak “BURHANETTİN HOCA KESİNLİKLE VAR..” dediler..
Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN OLDUĞUNU SÖYLEDİLER..
Açıklama yapmamak için GERİYE NE KALDI zaten dedik..
AK Parti içinden böyle bilgi veren kardeşlerimiz oldu..

CHP VE MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLUR, ACABA HER İKİ PARTİ DE GENEL MERKEZDEN TESPİT EDECEK..
AK Parti MİLLETVEKİLİ BELİRLEME noktasında, İL ve İLÇE Başkanı ataması sürecinde yaptığı gibi, GENEL MERKEZE belirli isimleri davet edip görüşmeler yapacak ve bunlar iki ismi MİLLETVEKİLİ ADAYLARI olarak açıklayacak bilgilerini verenler var.
“OHOOO ADAYLAR BELLİ BİLE..” diyenler var.
AK PARTİ İÇİNDE DURUM BU..
CHP Çoğu yerde, 7 HAZİRAN Genel Seçimleri öncesinde yapılan ÖNSEÇİMDEN çıkan Milletvekili listeleri ile yola devam edecek, Karabük gibi bazı yerlerde ise, GENEL MERKEZ belirlemesi ile Adaylar belli olacak.
YÜKSEK SEÇİM KURULU BUNUN ÖNÜNÜ AÇTI.
Bildiğimiz kadarı ile CHP 7 HAZİRAN Genel Seçimlerine girdiği CEVDET AKAY,MUSTAFA AKAY listesi ile girmeyecek, tabi olayın bu noktasında Sayın CEVDET AKAY’IN Genel Merkez nezdinde bir çalışması var mı/yok mu bilinmiyor.
Belki, 7 HAZİRAN LİSTESİ ile girilmesini ister Sayın CEVDET AKAY.
MHP İçinde de bir belirsizlik hüküm sürüyor.
Sayın DURMUŞ YILMAZ’IN yeniden Aday olup olmayacağı konusunda tereddütlü bir hava esiyor/estiriliyor, kendisi de doyurucu ve kendi ağzından bir açıklama yapmıyor, Genel Merkez bilir gibi yuvarlak cümleler kuruyor.
MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ KİMLER OLUR..?

TCDD KARABÜK-ZONGULDAK SEFERLERİNE “YILBAŞINDAN ÖNCE BAŞLAYABİLİR Mİ..?” GEÇİÇİ/KATİ KABUL OLAYI..
TCDD, çok büyük paralar harcayarak IRMAK-ZONGULDAK Hattında SİNYALİZASYON çalışması yapıyor, çalışmalar son aşamaya geldi, gelmesine/geldi de GEÇİCİ kabul KATİ kabul falan derken HATTIN AÇILIŞI YILBAŞINI BULABİLİR..
ÇAYCUMA kaynaklı bir takım haberler 25 AĞUSTOS tarihinde HATTIN AÇILACAĞINI ileri sürmüştü, biz o zamanda, o tarihte açılmasının zor olduğunu yazmıştık, hatırlayanlar vardır.
HENÜZ GEÇİCİ KABUL YAPILMADI.
Yani çalışmalar bitmedi, bitmediği gibi, HANGİ NOKTALARDA eksik/gedik var onlarda belli değil, yakında bir HEYET GELİP çalışmaları kontrol edecek.
SONRA EKSİKLİKLERİN LİSTESİNİ VERECEK.
O eksiklikler tamamlanacak, yeniden HEYET GELİP görecek, eksikliklerin tamamlanıp/tamamlanmadığına bakılacak, sonuçta TCDD HATTIN İNSAN TAŞIYACAK, CANLI TAŞIYACAK..
En küçük bir eksiklik nelere mal olabilir..
KARABÜK-ZONGULDAK TCC HATTI YILBAŞINI BULUR MU..?

532

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler