12.9 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

Karabük Valiliği imar değişikliği talep etti

Karabük Valiliği yeni binası Atatürk Anıt Meydanına yapılacak açıklaması tepkilere neden olmuştu. Karabük Valisi Kemal Çeber’in 8 Ocak 2018’de yaptığı bu ‘sürpriz’ açıklama ardından Karabüklülerden gelen tepkiler üzerine projenin geri çekildiği, iptal edildiği söyleniyordu.

Valiliğin bu karardan vazgeçmediği, yeni binanın ‘Hükümet Konağı’ olarak Yenişehir Atatürk Anıt Meydanına yapımı için çalışmaların yoğun olarak devam ettiği öğrenildi.

33 YILLIK BİNA YIKILACAK

Kaymakamlık binası olarak 1985 yılında yapılan ve Karabük’ün 1995 yılında il olması ile Valilik binası olarak kullanılan binanın depreme dayanıksız olduğu tespiti sonucunda taşınma kararı çıkmıştı.

VALİLİK AKILLI VE ÖDÜLLÜ BİNAYA TAŞINDI 

Bilindiği üzere 2 Temmuz 2018’de Karabük Valiliği, depreme dayanıksız tespiti yapılan binadan tüm birimleri ile birlikte Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarındaki Karabük Belediyesine ait binaya taşındı. 

Bu bina Hüseyin Erer Belediye Başkanlığı döneminde yapılmış mimari özelliği ve "akıllı tasarım nedeniyle ödül" almıştı. 

Rafet Vergili seçim döneminde bu binada oturmayacağını açıklamış özel protokol ile Karabük Üniversitesine devretmişti. Karabük Üniversitesi bu binaya birçok masraf yaptıktan sonra geçerli bir açıklama yapmadan belediyeye geri iade etmişti.

Akıllı ve ödüllü binayı üniversitenin geri iade etmesi sonucunda, bu sefer valilik bu binayı belediyeden devir aldı. Yüklü miktarda yapılan masrafla tadilat, bakım ve onarımı tamamlanınca tüm birimleri ile birlikte taşındı.

ATATÜRK ANIT MEYDANINDA İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN İŞTE BELGESİ

Yenişehir Atatürk Anıt Meydanının bulunduğu bölgede Karabük Belediyesi tarafından Karabük Valiliğinin başvurusu üzerine 3 Ekim 2018 Karabük Belediyesi Meclis Toplantısı kararınca imar değişikliği yapıldı.

Yapılan imar değişikliğine göre yeni bina için 4 KATLI HÜKÜMET KONAĞI olarak oybirliği ile karar alındı.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ ASKIDA

Yasal olarak imar değişikliğinin olası yapılacak itirazlar nedeniyle İLAN PANOSUNDA DUYURULMASI VE 1 AY ASKIDA olması gerekiyor. Karabük Belediyesi 3 Ekim 2018 Meclis kararına göre yapılan imar değişikliğini İmar Müdürlüğü 6. katındaki panoda ilan etti.

Karabük Belediyesi 3 Ekim 2018 tarihli Meclis Toplantısında İmar Komisyonu tarafından Belediye Meclisinde okunan ve onaya sunulan rapor; 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 04.09.2018 tarih ve 2872 sayılı yazısı ekinde yer alan 08.08.2018 tarih ve E.2789 sayılı Karabük Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yazısı ve ekleri incelendiğinde; İlimiz Merkez İlçe, Yenişehir Mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan 68 ada 58, 59, 66 parsellerde “Kamu Hizmet Alanı” (Hükümet Konağı) ile 68 ada 138 parselin “İbadet Alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin uygulama ve nazım imar planı değişikliği teklifi ile ilgili gerekli kararın alınmasının talep edildiği anlaşılmaktadır. 

İlimiz Merkez İlçe, Yenişehir Mahallesinde mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan 68 ada 58, 59, 66 parsellerde kalan park alanının yaklaşık 8.161,00 m2’lik kısmının 4 kat yapılaşma koşullarına sahip Resmi Kurum Alanı (Hükümet Konağı) olarak planlandığı, 68 ada 138 parselde konumlu Hükümet Konağının fonksiyonunun değiştirilerek Cami Alanı olarak planlandığı, planda azaltılan park alanına karşılık 9.148,93 m2 yüz ölçümüne sahip alanın güney doğusunda yer alan 102 ada 6 parselin tamamının park alanı olarak planlanarak eşdeğer alan ayrıldığı görülmüştür. 

26.09.2018 tarih ve 342811 sayılı yazısında ise belirtilen sınırların dikkate alınarak plan değişikliği yapılmasında sakınca görülmediği görüşü verilmiştir. 68 ada 138 parselin bulunduğu alanda kavşak projesi çalışmaları yapıldığından cami alanı olarak plan değişikliği teklif edilen 138 parselde uygulamaya gidilmeden önce Karayollarından tekrar görüş alınması şartı ile plan değişikliği teklifi uygun bulunmuştur.

SONUÇ: Yukarıdaki rapor oybirliği ile kabul edildi.

ATATÜRK ANIT MEYDANI ŞU AN NE DURUMDA

Yenişehir Cami karşısındaki Atatürk Anıt Meydanı şu an atıl vaziyette ve imar değişikliğine itiraz eden olmazsa yıkılacak. 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE GÖRE HÜKÜMET KONAĞI TAM NEREYE YAPILACAK

Yapılan imar değişikliğine göre Karabük Hükümet Konağı kırmızı çizgilerle belirtilen alana yapılacak.

ATATÜRK HEYKELİ NE OLACAK?

Karabük Valisi Kemal Çeber daha önce yaptığı açıklamada Atatürk Anıt Meydanındaki Atatürk Heykeline dokunulmayacağını belirtmişti.

Bu kararın daha sonra değiştirilebileceği söyleniyor.

KARABÜK VALİSİ KEMAL ÇEBER NE DEMİŞTİ?

7223

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler