14.2 C
Karabük
18 Nisan Perşembe 2024

Karabük'ü gözetlediler

Karabük’ün sokak ve cadde görüntüleme işlemleri internet dünyasının devi tarafından yapıldı. Artık Karabük sokaklarını internetten görüntülemeye başlayabilirsiniz.

Türkiye’de uzun bir süre yola rakipsiz biçimde devam eden Google, Yandex’in ülkemize girişi ve özellikle yereli hedef alan yeniliklerini birbiri ardına hayata geçirmesiyle ülkemize yönelik çalışmalarına hız kazandırdı.

Google’ın Haritalar ayağındaki en popüler servislerinden birisi olan Street View özelliği 1.5 yıl kadar süren pilot ve beta aşamaların ertesinde en nihayetinde Karabük’te de kullanıma açıldı.

NOT: Görüntülerdeki yüzler ve araç plakaları Google tarafından otomatik olarak bulanıklaştırılıyor. Özel İdare Binasında bulunan giyim firmasının sahibi Ali Tekin’in Google tarafından habersiz görüntülenmesi…

HABERİN VE FOTO GALERİNİN DEVAMI

Street View (Sokak Görünümü) isminden de belli olduğu üzere, ülkemizdeki sokakları görebilmemizi sağlıyor. En güzel tarafı ise 360 derece fotoğraflardan oluşması. Şöyle ki, Google View çalışanları altlarında gerekli teçhizata sahip araçlarla (veya bazı durumlarda sırtlarında kameralarla) sokak sokak (hatta deniz deniz) dolaşarak her yeri değişik açılardan görüntülüyorlar. İşte konum bilgisiyle birlikte Google’ın merkezine gönderilen bu fotoğraflar orada birleştirilip bize panoramik görüntüler olarak dönüyor.

Google özel donanımlı ‘Street View’ arabası ile fotoğrafları çekiyor.

Google Map kullanmak için bize düşen faremizi döndürmek ve tıklayarak ilerlemek. Böylece çekim yapılan yerlerde sanki oradaymış gibi dolaşabiliyoruz. Tabii o anki görüntüsünden bahsetmediğimizi de not olarak düşelim. Artık fotoğraf ne zaman çekildiyse o anın görüntüsünü görüyoruz.

Yani örneğin yeni yapılan bir binaya taşındıysanız ama çekimler eskiden yapıldıysa siz apartmanın halen inşaat halindeki durumunu da görebilirsiniz. İlk etapta 70 şehrimizin ve bu şehirlerdeki pek çok ilçenin veri tabanına eklendiği servisin kapsama alanının önümüzdeki dönemde kademeli olarak arttırılmasının planlandığını not olarak düşelim.

Uygulamayı kullanmak için yapmamız gereken şey ilk olarak Google Haritaları açıp, mouse (fare) tekerleğini kaydırarak aramak istediğimiz ana bölgeye zumlamak ve ardından da sağ alt köşedeki insan simgesini tıklayarak bölgeye taşımak.

Faremizi kullanarak gezinmeye başlayabiliriz. Fareye tıklamak suretiyle karşımızda beliren oka giderek sokakta dolaşıyoruz, Gidebileceğimiz yerler oklar ve kare kutucuklarla işaretlenmiş durumda oralara tıkladığımız zamanda da doğrudan oraya atlayarak gezimize devam ediyoruz.

Anlatmakla ancak bu kadar. Bir iki deneme ertesinde zaten kolayca öğreniyor insan. Buradan başlayabilirsiniz, iyi gezintiler.

maps.google.com.tr

13168

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler