16.8 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

Karabük Safranbolu birleşiyor

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yeni dönem projeleri arasında yer alan ve Safranbolu ile Karabük’ü birleştirecek Kanyon Park projesinin ilk aşaması olan Kanyon Köprü projesinde inşaat çalışmaları hızlı ilerliyor.

Daha önce yüksek kesimli mahallelere yaptığı yürüyen merdiven, asansör ve yaya köprülerinin ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili şimdide Karabük ile Safranbolu arasına yapılan ve Karabük’ün Boğaz Köprüsü olarak adlandırılan Kanyon Köprü ile il ve ilçeyi birbirine bağlayacak.

FOTO GALERİ

Kuzey’in cazibe merkezi olduğunu belirten Rafet Vergili; “Safranbolu’dan gelirken Kireç Kuyusu mevkiinden bakarak bu kanyonu nasıl güzelleştirebileceğimi düşündüm. Belediye’ye gittiğimde Bulak deresi kanyonunun imar durumunu inceledim ve orada bir hazine arazisinin olduğunu görünce hemen o araziyi alma işine girişip orayı Belediye olarak aldık. Karabük halkının nefes alabileceği bir yere ihtiyacı vardı ve burada da bunu gerçekleştireceğiz. Artık gençlerimizin spor yapabilecekleri, birlikte eğlenebilecekleri, her şeyden en önemlisi birlikte kaynaşabilecekleri bir cazibe merkezi olacak. Burası sadece Karabük halkına değil çevremizdeki il ve ilçelere de hitap edecek” dedi.

Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak olan Kanyon Park projesinde köprü dışında her yaş grubunun yararlanabileceği, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlarda oluşturulacak. Kanyon Köprü’nün Haziran ayında bitirilmesi hedeflenmektedir.

7423

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler