29.2 C
Karabük
16 Nisan Salı 2024

Verem hastalığı doğru çıktı!

Geçen hafta telefonla arayan vatandaş Safranbolu’da bir okulda bit salgını olduğu haberini verdi. Okulun adını bir türlü tam olarak belirtemiyordu. Biliyorsunuz son yıllarda birçok okulun adı değiştirildi.

Hangi okulda olduğunu öğrenmeye çalışırken meğerse Karabük Üniversitesinde verem (tüberküloz) taraması yapıldığını öğrendim.

Ortaöğretim kurumlarında verem taraması bilinen olağan bir durumdu fakat üniversitede bu tür tarama yapılması gerçekten hayret edilecek bir durumdu.

Yaptığım araştırmada yetkililerden öğrendiğim bilgilerle öğrencilerin verdiği bilgiler arasında farklı sonuçlar ortaya çıkıyordu.

Kime inanacaksınız?

Twitter ve Facebook sosyal medya hesaplarımda fazla “ayrıntıya girmeden” bu hassas konuyu paylaştıktan sonra birçok bilgi gelmeye başladı.

Aldığım bilgi ve ulaştığım belgelerde öğrencilerin iddiaları daha çok dikkat çekiyordu.

Yetkililer “gizli” olduğu gerekçesiyle açıklama yapmak istemediler. Hatta bir yetkili kesinlikle yabancı uyruklu bir öğrenciye verem teşhisi konmadığını, yazdıklarımın doğru olmadığını şifahen belirtti.

Araştırmalarıma devam ettim…

Özetle şu gerçek vardı; Karabük Üniversitesinde verem salgını endişesi yaşanıyordu. Endişe vardı ki Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Safranbolu Sağlık Ocağı yanına konuşlandırdığı mobil tarama aracı öğrencilerin akciğer röntgenlerini çekmeye ve fakültede öğrencilerden kan tahlil alımına başlamıştı.

Aradan geçen süre içinde mobil araç hemen oradan uzaklaştırıldı sağlık görevlileri fakülteden çekildi ve öğrencilerin İl Sağlık Müdürlüğüne gelmeleri istendi.

…Ve herkes sessizliğe büründü hiç kimse bu ciddi sağlık sorunu hakkında tek kelime yazmadı, yazamadı!

Adeta herkes susturuldu!

***

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ile bugün tekrar görüştüm, her soruma açık yüreklilikle yanıt verdi.

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı yaptığım görüşmede; “Karabük Üniversitesinde 171 öğrencinin tüberküloz taraması tamamlandı. Bu tarama sonucu 1’i yabancı uyruklu olmak üzere 3 öğrenci KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi ayrıca bu öğrencilerde önleyici tedavi olarak antibiyotik tedavisine başlandı” dedi.

Karabük Üniversitesinden ise henüz açıklama yapılmadı.

Rektörlük açıklama yapsın ondan sonra yazacaklarım var!

1003

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler