17.3 C
Karabük
24 Nisan Çarşamba 2024

Yenice'de neler oluyor

AKP Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ile şimdiye kadar 2-3 defa görüştüm. Birinci görüşme KGC Başkanı olarak nezaketen hayırlı olsun ikinci ise bir "rica" içindi. Ricam; Göreve gelir gelmez belediye basın bürosundan, temizlik işlerine çaycı olarak verdiği KGC üyesine yapılan zulmün sona erdirilmesiydi.

Cevap vermedi, sustu sadece "boş boş" baktı. KGC üyesi kadın gazeteci meslektaşımız yaşadığı baskılar karşısında istifa etmek zorunda kaldı.

Zeki Çaylı ile nezaketen de olsa ne şahsen, ne Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak bir daha asla görüşmedim.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık görevimde siyasetçilerle yaşadığım bu üzücü olay ilk değildi. Daha önce de Erdoğan Çalman zulüm gördü. Erdoğan Çalman yıllarca Karabük gazetelerinde çalıştı. Ardından Enver Tümen zamanında Karabük Belediyesi basın bürosunda çalışmaya başladı.

Hüseyin Erer AKP Karabük Belediye Başkanı seçilir seçilmez yılların gazetecisi Erdoğan Çalman’ı basın bürosundan alıp "park bahçelere" verdi. Hüseyin Erer’le yıllara dayanan tanışıklığımız yanı sıra bir meslek kuruluşunun başkanı olarak rica ettik "Yapma etme" dedik. Bizi dinlemedi.

Seçilmişlerin çalışma arkadaşlarını seçmesi kendi ekibini kurması doğal haklarıdır. Ama haksızlık yaparak, aşağılayıp zulüm ederek olamaz !

Karabük’te siyasetçilerin gazetecilere yaşattığı haksız/adaletsiz olaylar sadece bunlar değil "şimdilik" bu iki yaşananı özellikle anlattım.

Hancı yolcu öyküsünü bilirsiniz gazeteci yaşadığı yerin gözü/kulağı ve sesidir. Seçilmişler gün gelir gider. Hoş seda bırakan tabi ki olur!

Hüseyin Erer’in Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı icraatları (!) daha sonra ayrıntılı yazacağım. Şimdi konumuz Yenice Belediyesi…

AKP’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın şu an başı çok ciddi dertte AKP Yenice İlçe Başkanıyla basın açıklaması üzerinden çok sert tartışmalar yaşıyor. Çaylı sadece ilçe başkanıyla değil AKP Karabük Milletvekilleriyle de sıkıntılı hatta öyle sıkıntı yaşıyor ki "istifa" etmeyi düşünecek kadar….

İki kişi arasında geçen konuşmayı üçüncü kişinin bilmesi ancak iki kişiden birinin başkasına aktarmasıyla olur. Şu an Zeki Çaylı susuyor!

Çaylı ara sıra açıklama yapsa da açıklamaların satır araları boş bomboş! Açıklama metinleri sadece söylemiş, açıklama yapmış gibi gözüküyor.

Mesela Çaylı, M. Ali Şahin ile yaptığı son görüşmede ne söyledi, ne istedi? Şahin ne cevap verdi hiç bir şey bilinmiyor çünkü açıklayan yok… Şahin ile yaptığı görüşme yanı sıra AKP Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile son olarak ne görüştüler bilinmiyor zira açıklayan yok…

Durum tespiti yapabilmek için kapalı kapılar ardındaki konuşmaların da bilinmesi gerekiyor. Sağda solda konuşulanları dikkate almayın derim

Sadece şunu söyleyebiliyorum Yenice’de fırtına hiç durulacak gibi değil hatta daha çok toz dumanla ortalık karışacak gözüküyor.

 

NOT: Yenice Belediyesinden KGC üyesi kadın gazeteci meslektaşımızın istifa etmediği yatay geçiş yaptığı şeklinde kısa bir açıklama geldi. Bunu da belirtelim

1329

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler